świetny pomysł z filmem ale faktycznie przypadkowa osoba pewnie sobie nie poradzi …
Chyba o czyms takim pomyśle . mam kilka filmików , od dzis zaczne nagrywac fajne sytuacje , mam nadzieje ze uda mi sie chociaz jeden filmik porzadny fajny raz w roku nagrac az do ślubu syna . To jest mój plaan a czy dam rade to sie okaże ,. na koncu dam filmik do jakiegos studia i puszcze na oczepinach o ile bedzie cos takiego jeszcze za te parenascie -dzieciat lat ![]()
ja też dużo nagrywam filmików dla naszej córeczki będzie miała fajną pamiątkę ![]()
Mam nagrane parę filmików starszej córy i teraz młodszej też, ale chciałam Wam zwrócić uwagę na ważną sprawę. Nośniki cyfrowe mają krótkie życie-takie optimum to pięć lat. Cyfryzacja gna do przodu może się zdarzyć, że nośniki i odtwarzacze naszych dzieci nie będę w stanie odczytać danych zapisanych na nośnikach naszego pokolenia. Uważam, że to, co na papierze (wywołane zdjęcia), na kliszy, na taśmie jest trwalsze. Jeśli trzymacie zdjęcia i filmiki na płytach cd lub dvd, to radzę co 5 lat zgrywać na nowsze nośniki. Jeśli na pendrivach lub dyskach przenośnych flash, to co jakiś czas podłączajcie je do komputera, bo inaczej mogą się za parę lat nie odtworzyć.
ja też gromadzę albumy ze zdjęciami nie ma to jak uwiecznienie na papierku
Zdjęcia na papierze, to w moim domu obowiązek. Uwielbiam przeglądać albumy. Jak wywołuję już zdjęcia, to około 1000 i na profesjonalnym papierze kodak jedwabisty, by zdjęcia nie straciły swojej żywotności. Co prawda kosztuje to więcej, ale opłaca się.
Ja też wywołuję zdjęcia . Nie ufam dyskom w komputerze , płytom i tak dalej ![]()
Właśnie kumuluje nastepne zestawienie zdjec i w najblizszym czasie znowu wywołam mase cudnych zdj ![]()
Po pierwsze opaska z szpitala ![]()
Pierwszy różowy sweterek
niunia wyglądała w nim jak cukierek ![]()
Pierwszy śliniaczek ![]()
I owieczką taka biała duża ulubiona przytulanka córci ![]()
Opaska ze szpitala to numer jeden. Moja mama też przechowuje moją ![]()
Poza tym inne pamiątki, które z czasem się pojawią np. pierwszy mleczak. Ostatnio byliśmy u fryzjera i dostaliśmy certyfikat pierwszego ścięcia włosków i do tego w torebeczce kilka kosmyków. Bardzo fajna pamiątka.
Mój mąż nagrywał sam poród ;), jeden filmik tylko dla naszych oczu ale ten drugi już jako pamiątka może być :)) Też standardowo opaska ze szpitala i przez pierwszy rok wypełniałam książeczkę, którą syn dostał w prezencie Mój pierwszy rok.
my też mamy pamiętnik , pierwszy rok’’ ale zamierzam pisać dłużej pamiętnik dla córeczki jak już mi zabraknie miejsca na wpisy i zdjęcia kupię taki zwykły pamiętnik
My mamy odcisk stópki i rączki z 5 dnia życia Jasia, i oczywiście zostaliśmy obdarowani 2 albumami od znajomych, i powiem że staram się je prowadzić sumiennie ale nie zawsze znajdę czas. Fotka pierwszego albumu, jest super taka ręczna robota z zakładkami, złotymi myślami rodziców i ulubionymi zdjęciami. Dostaliśmy go na chrzciny , ten drugi taki zwykły ale tez staram się robić tam zapiski, jest tez drzewo genealogiczne które wspólnie wypełniliśmy a ile było przy tym wspomnień z dzieciństwa i ile opowiadań. Tylko takie albumy są przeważnie do roczku , ale ja mam zamiar taką kronikę prowadzić do 18 roku życia.
Nie wiem co poszło nie tak ale jeszcze 2 zdjęcia gdzieś przepadły. To ten 2 album taki zwykły ale tez ciekawy. Lipka właśnie taki film z całego życia począwszy od malucha po nastolatka to genialny prezent.
Małgorzata jak możesz wrzuć link gdzie wywołujesz zdjęcia bo ja tez robię ich niezliczone ilości i każdy by chciał choć kilka fotek i chyba niedługo zostanę bankrutem. Jak znajdziesz chwilę to napisz. A może wy dziewczyny macie sprawdzone stronki za rozsądną cenę. Ja wywoływałam w media ale ceny poszły tak w góre że szok.
Ja zostawiłam wszystkie zdjecia z usg i płyte CD z nagraniem z usg 3D
Opaskę ze szpitala,test ciążowy .Zrobiłam też córci fotoksiążke i piszę jej taki jakby pamiętnik co w jaki dzień zrobiła ,pisze o każdym dniu jej życia .Niektóre za małe ubranka ale nie wszystkie
No i właśnie też troche zabawek . Planujemy drugie dziecko to już będzie też dla niego ![]()
Mamą jestem dopiero od pół roku plus 9 mscy ciąży, jednak już odkładam sobie na pamiątkę różne rzeczy po synku. Zachowałam już test ciążowy, opaski ze szpitala, ubranka z których wyrósł itp. Mamy też sporo zdjęć i filmików dokumentujących postępy naszej pociechy.
Test ciążowy jako pierwsza pamiątka, wszystkie zdjęcia USG, później opaska ze szpitala, pępowina, zaproszenie na chrzciny. Na razie tyle, no i oczywiście multum zdjęć i filmów. Do tego piszę jej pamiętnik, co robiła, czego się kiedy nauczyła, będzie miała kiedyś super pamiątkę.
Zaproszenie na chrzciny to i ja zostawiłam
Robiliśmy takie ze zdjęciem, dlatego też zamówiłam jedno więcej z wykropkowanym miejscem, bo nazwiska gości były drukowane.
Oczywiście test ciążowy tez leży w szufladzie w kopertce z opisem.
Monika1993 mi się taka pamiątka nie podoba
mamabasia jaka ? z masy solnej czy ta durnota z japoni ![]()