Dzieci rosną tak bardzo szybko. Czy macie z wczesnych lat Waszego dziecka jakieś pamiątki, zabawki, co do których stwierdziliście, że zostawicie na przyszłość… Z pewnością jest ich dużo… dajcie znać
Ja na razie mam masę zdjęć, test ciążowy i trochę ubranek a i zabawki zostawię, mam tez opaski ze szpitala
A ja nagromadziłam 10.albumów ze zdjęciami,opaska ze szpitala,test ciążowy,wycinek z gazety z zdjęciem mojej córki (bo u nas każde narodzone dziecko umieszczane jest w lokalnej gazecie),mam pamiątkowy album z wszystkimi ważnymi wydarzeniami z życia córeczki,a także poduszeczkę miniaturkę hehe małą podusie mojej córci,jest taka malutka że teraz mieści się na niej głowa lalki:)
ja rowniez mam zdjecia, opaske ze szpitala, test ciazowy, zdjecia z usg poki co to tyle bo jest jeszcze malutka
A niestety u mnie zabierali opaski na rączkę i nie wiem dlaczego niestety. Ogólnie miał dwie. Przyznam się zrobilam nieładnie, ale jedną sama odpięłam i wzięłam, ta drugą zabrali i nwet się nie dopytywali o tą która “w magicznych okolicznościach zniknęła”
My mamy zdjęcia z usg, albumy ze zdjęciami, odlew z gipsu rączki i nóżki, opaskę ze szpitala, pierwszą sukieneczkę, a reszta się dopiero zbiera heh.
Fajnie jest zbierać dzieciom wszystko co ich dotyczny, zrobić w gipsie stópki. Śiwtne pamiątki gdy dorośnie
Adaś ma swój pierwszy pamiętnik w którym wklejamy zdjęcia z pierwszych świąt na przykład i zapisujemy kiedy jaki ząbek urósł , co pierwsze namalował, pierwsze święta , urodziny poza tym założyłam PUDEŁKO WSPOMNIEŃ do którego włożyłam test ciążowy , zdj z usg opaskę na rękę zdjęcia , pierwszą grzechotkę , smoczek itd. pierwsze ubranko .Możliwości jest wiele.
Ja dzisiaj zrobiłam na dzień babci odcisk rączki w masie solnej i przy okazji drugi dla nas wysuszyłam,udekorowałam i gotowe:-) a dziadkowie się ucieszą. Niby nic a jednak coś. A i dla nas będzie fajna pamiątka z wczesnych lat synka.
ja jeszcze zostawiłam sobie ten zaschniety pępuszek co odpadł, a w najbliższym czasie zrobie jescze z papieru kolorowego takie kształty naszych dloni nakładające się na siebie. Mam wizję a ciekawe jak wyjdzie w rzeczywistości. Szkoda że nie można dodawać zdjęć takich wariactw
ja zostawiłam kartę ciąży ze zdjęciami usg, opaskę ze szpitala, kikut pępka, odbite w masie solnej ślady stópek i dłoni, kartki z chrztu świętego, a na bieżąco prowadzę bloga, robię zdjęcia i notuję wszystko, co ważne a związane z córcią w specjalnym albumie dzidziusia
Ciekawy temat… Ja zostawiam prawie wszystko. Aż tata się wścieka, ale on nie rozumie, nie czuje tak jak mama…
Wśród naszych pamiątek znaleźć możemy przede wszystkim: kartę ciąży, zdjęcia usg, kikut pępowiny, opaskę na rękę moją i córeczki, pierwszego smoczka, pierwszą grzechotkę, pierwsze śpioszki jakie miała na sobie po urodzeniu, kartki z życzeniami po urodzeniu, kartki z chrztu, sukienkę, opaskę, buciki i pozostałe akcesoria z chrztu św., pierwsze skarpeteczki, pierwsze buciki, mnóstwo zdjęć, filmików… Tych rzeczy jest więcej ale miejsca by chyba zabrakło Wiem przesadzam, ale jest wiele rzeczy, których nie jestem w stanie oddać lub wyrzucić. Jeszcze nie teraz…
Muszę kupić ramkę na odcisk stopy. Kocham stopy mojej córeczki i muszę jak najszybciej uwiecznić ich odcisk, póki są jeszcze na tyle malutkie
my zostawiliśmy sobie zdjęcia usg począwszy od tych gdzie syn wygląda jak mały alien a skończywszy na tych sprzed samego porodu, został test ciążowy, opaski ze szpitala i taka ładny kartonik z nazwiskiem i datą urodzenia który był w szpitalu w jego “łóżeczku” oraz klips założony na pępowinę. Ubranka i zabawki też zostawiamy, ale mnie ze względu na sentyment a bardziej dla tego że zamierzamy mieć drugiego bobasa w przeciągu ok 2 lat i szkoda znów wydawać tyle pieniędzy. na szczęście jest gdzie to składować.
my masy mase zdjec ktore trzeba wywolac do tego ubranka , mniejsze pieluszki ktore zostaly i opsake ze szpitala, pepowine zeschnieta …;)i zdjecia z uzg
ja dzis znalazłam malej paznokietki pierwsze jak jej obcinalam jakos tak zostaly mi w chusteczce razem z innymi tobolkami imam smoczucia jej pierwszego
Poza standardowym zestawem USG, opasek itd mamy dla małego jeszcze wycinki z gazet. Przez kordocentezę parę gazet porobiło nam zdjęcia i opisali całą sytuację więc wszystko powycinałam i schowałam na pamiątkę. Zostanie z nami też jego ukochana Żabka z którą od urodzenia nie chce się rozstać
my zostawiliśmy opaskę, okularki z inkubatora, test ciażowy pierwsze smoczki i buciki i oczywiscie zdjęcia i filmy
ja jeszcze za nastolatki miałam swoje zęby mleczne w pudełeczku po zapałkach i myślę, że podobnie będę zbierać mleczaki córy, coby mogła zobaczyć kiedyś, jakie to zębiszcza miała
u nas też wiele rzeczy-smoczek,ubranko do chrztu,kartki z zyczeniami,album"pierwszy rok zycia dziecka",albumy a w nich 400 zdjec, zdjecia usg ,odlew 3d raczki i nozki,swieczka z tortu,pierwsze buciki i rózne inne ,nawet nie łatwo spamiętać
My oprócz masy zdjęć zarówno na komputerze jak i wywołanych mamy opaski ze szpitala, odcisk stópki i rączki jak miał miesiąc (było to mega wyzwanie szczególnie odciśnięcie rączki tak malutkiej i ciągle zaciśniętej), pierwsze ubranko, zdjęcia usg, album dzidziusia który uzupełniam a właściwie to dwa albumy z których jeden maluch dostanie na 18stkę :). Na pewno w przyszłości będzie pierwszy ząbek, odcisk na roczek, pierwsze woski też bym chciała zachować.
Ja się zagapiłam i pierwszy odcisk stópki zrobiłam jak mała kończyła 10 miesięcy. Ale było zabawy:) Nie dość, że stopa ledwo się zmieściła do tego pudełeczka, to jeszcze oczywiście mała zaczęła tak tańczyć w tej glince, że wyszedł odcisk jak u krokodyla:) Mama trochę musiała porzeźbić, żeby wyszła z tego stopa. Ale na szczęście odcisk jest i będzie fajne wspomnienie. A teraz bierzemy się za uzupełnianie albumów.