Pamiątki z wczesnych lat

hehe wlasnie gdzie ot wszytko trzymac ale ja mam taki album w wieku 18 lat dam jej na pamiątke i ciekawi mnie jej reakcja hehe z tymi wszytkimi malutkimi stopkami zdjeciami informacjami

Taki album to najlepiej. Zajmuje mało miejsca a informacji sporo :). U nas jest nawet miejsce na wpisanie kiedy pierwszy raz dziecko np jadło marchewkę.

Też mam taki album :slight_smile: dostaliśmy go na chrzciny. Cały czas wypełniam. Jak bedzie starszy to bedzie czytał to co wyprawiał jak był malutki :slight_smile:

tak piszecie o tyvh stupkach, że chyba i ja zrobie odlew póki mam dziecko małe :slight_smile: ech zaraziłyście mnie, a miałam w ogóle tego nie robić, bo nie mam miejsca i co, przez Was w końcu kupie i zrobie :slight_smile:

Mam teraz takie dwa albumy maluszka, jeden już uzupełniony, w drugim jestem na początku :slight_smile: to jest fajna pamiątka

Co do odlewu:) Moja ma już prawie 8 miesięcy więc odciśnięcie rozłożonej rączki to był jakiś cud ale udało nam się odciągnąć jej uwagę i nawet nie wiedziała co się dzieje. Przy kolejnym dziecku na pewno zrobię to wcześniej i może z innej firmy… są różne ramki i różne te odlewy. Jak mi zaschnie i będę miała zdjęcie w ramce to zrobię wam zdjęcie.

Artan każdy ma inny gust i ja to rozumiem;)
Co do odcisku stópki, rączki pomalowanej farbą to super pomył nawet o tym nie pomyślałam. Mogłam od pierwszego miesiąca małej akie coś zrobić… Troszkę żałuję, ale przynajmniej taki odcisk mam;)

Pewnie takiego swierzaka odcisk rączki i nóżki był by świetny taki malusi, może żeby z tym nie zwlekać że się nie zrobiło od razu to w ciąży wryo pomyśleć już o takim zakupie gipsu bo później to się jednak zapomina. Teraz tak na to wpadłam że kupię wcześniej już przy kolejnym dziecku i napewno zrobię :slight_smile:

Aga a ja zrozumiałam,że dostałaś takie trójwymiarowe cudo ala rzeźba :-))) Odcisk to co innego :-))) To jest to co tygryski lubią najbardziej. Ja mam taką układankę: 1,2,3,4 miesiąc. I po jednym odcisku daliśmy dziadkom na pamiątkę. Ciekawe jak zareaguje kiedyś moja córeczka jak będzie większa i zobaczy odciski swych stópek, rączki hmmm

Artan a jakie to jest co dalas dziadkom tez takie coś bym dała tylko nigdzie nie widziałam czegoś takiego jakie to odciski?

Pewnie chodzi o odlew lub takie odciski w substancji o konsystencji plastelinopodobnej.

Bo odcisk bobasa mam ale dla siebie a nie dla dziadków bo to duże jest z gipsu

widziałam takie zestawy-odlewy 3D nóżki i rączki malucha, bardzo fajny efekt. Wykonane ze specjalnej masy.

Na pewno na allegro można kupić

W Smyku też tskie cis można kupić ale na allegro to jest więcej racja.
Artan nawpewno małej się spodoba i będzie chodzić mówić do około że była kiedyś taka mała i miała takie małe rączki i nóżki :slight_smile:

Artan super skąd masz gdzie kupione

Artan ja dostałam coś takiego jak na zdjęciu. Mieszałam masę gipsową chyba z wodą… Szczerze wolałabym coś takiego jak Ty opisujesz żeby wałeczkiem rozwałkować modelinę bo mniej syfu po tym. Na zdjęciu widać że ten bloczek gipsu jest grubszy niż ramka;/ a ramka taka prowizoryczna bardziej, kiepsko to wygląda no ale pamiątka jest a ja to dostałam więc…:slight_smile:

Zawsze jest jakaś pamiątkę w tej postacji, ale faktycznie mało stabilne to wsztstko odcinki wydają się być ciężkie w tej ramce.
Mi się i tak podoba w końcu to ozdoba z pamiątką a nie coś do zabawy :slight_smile:

Aga fajne :slight_smile: pewnie każdy zwraca na to uwage jak przychodzi do Was :slight_smile: hehe

Kum_pela nie kupione, dostane :-).

Nie mam jak pokazać moich cudeniek bo jestem na wyjeździe, ale takiej ładnej ramki jak Aga nie miałam. Wsadziłam do zwykłej z Ikei. Gips i woda, oj to było trochę zabawy. No ta firma z której ja mam ma takie tworzywo, że nie trzeba moczyć.

Można właśnie samemu gips zrobić ramkę jakaś czy pudełeczko i tez super pamiątka

Moja kuzynka zrobiła taki odcisk domowym sposobem z modeliny i niestety po dwóch latach strasznie się kruszy. Lepiej jednak kupić taki gotowy.