hehe wlasnie gdzie ot wszytko trzymac ale ja mam taki album w wieku 18 lat dam jej na pamiątke i ciekawi mnie jej reakcja hehe z tymi wszytkimi malutkimi stopkami zdjeciami informacjami
Taki album to najlepiej. Zajmuje mało miejsca a informacji sporo :). U nas jest nawet miejsce na wpisanie kiedy pierwszy raz dziecko np jadło marchewkę.
Też mam taki album dostaliśmy go na chrzciny. Cały czas wypełniam. Jak bedzie starszy to bedzie czytał to co wyprawiał jak był malutki
tak piszecie o tyvh stupkach, że chyba i ja zrobie odlew póki mam dziecko małe ech zaraziłyście mnie, a miałam w ogóle tego nie robić, bo nie mam miejsca i co, przez Was w końcu kupie i zrobie
Mam teraz takie dwa albumy maluszka, jeden już uzupełniony, w drugim jestem na początku to jest fajna pamiątka
Co do odlewu:) Moja ma już prawie 8 miesięcy więc odciśnięcie rozłożonej rączki to był jakiś cud ale udało nam się odciągnąć jej uwagę i nawet nie wiedziała co się dzieje. Przy kolejnym dziecku na pewno zrobię to wcześniej i może z innej firmy… są różne ramki i różne te odlewy. Jak mi zaschnie i będę miała zdjęcie w ramce to zrobię wam zdjęcie.
Artan każdy ma inny gust i ja to rozumiem;)
Co do odcisku stópki, rączki pomalowanej farbą to super pomył nawet o tym nie pomyślałam. Mogłam od pierwszego miesiąca małej akie coś zrobić… Troszkę żałuję, ale przynajmniej taki odcisk mam;)
Pewnie takiego swierzaka odcisk rączki i nóżki był by świetny taki malusi, może żeby z tym nie zwlekać że się nie zrobiło od razu to w ciąży wryo pomyśleć już o takim zakupie gipsu bo później to się jednak zapomina. Teraz tak na to wpadłam że kupię wcześniej już przy kolejnym dziecku i napewno zrobię
Aga a ja zrozumiałam,że dostałaś takie trójwymiarowe cudo ala rzeźba :-))) Odcisk to co innego :-))) To jest to co tygryski lubią najbardziej. Ja mam taką układankę: 1,2,3,4 miesiąc. I po jednym odcisku daliśmy dziadkom na pamiątkę. Ciekawe jak zareaguje kiedyś moja córeczka jak będzie większa i zobaczy odciski swych stópek, rączki hmmm
Artan a jakie to jest co dalas dziadkom tez takie coś bym dała tylko nigdzie nie widziałam czegoś takiego jakie to odciski?
Pewnie chodzi o odlew lub takie odciski w substancji o konsystencji plastelinopodobnej.
Bo odcisk bobasa mam ale dla siebie a nie dla dziadków bo to duże jest z gipsu
widziałam takie zestawy-odlewy 3D nóżki i rączki malucha, bardzo fajny efekt. Wykonane ze specjalnej masy.
Na pewno na allegro można kupić
W Smyku też tskie cis można kupić ale na allegro to jest więcej racja.
Artan nawpewno małej się spodoba i będzie chodzić mówić do około że była kiedyś taka mała i miała takie małe rączki i nóżki
Artan super skąd masz gdzie kupione
Artan ja dostałam coś takiego jak na zdjęciu. Mieszałam masę gipsową chyba z wodą… Szczerze wolałabym coś takiego jak Ty opisujesz żeby wałeczkiem rozwałkować modelinę bo mniej syfu po tym. Na zdjęciu widać że ten bloczek gipsu jest grubszy niż ramka;/ a ramka taka prowizoryczna bardziej, kiepsko to wygląda no ale pamiątka jest a ja to dostałam więc…
Zawsze jest jakaś pamiątkę w tej postacji, ale faktycznie mało stabilne to wsztstko odcinki wydają się być ciężkie w tej ramce.
Mi się i tak podoba w końcu to ozdoba z pamiątką a nie coś do zabawy
Aga fajne pewnie każdy zwraca na to uwage jak przychodzi do Was
hehe
Kum_pela nie kupione, dostane :-).
Nie mam jak pokazać moich cudeniek bo jestem na wyjeździe, ale takiej ładnej ramki jak Aga nie miałam. Wsadziłam do zwykłej z Ikei. Gips i woda, oj to było trochę zabawy. No ta firma z której ja mam ma takie tworzywo, że nie trzeba moczyć.
Można właśnie samemu gips zrobić ramkę jakaś czy pudełeczko i tez super pamiątka
Moja kuzynka zrobiła taki odcisk domowym sposobem z modeliny i niestety po dwóch latach strasznie się kruszy. Lepiej jednak kupić taki gotowy.