o moja mama tez ma nasze opaski
kiedys nierozumialam po co jej takie cos ![]()
A z tym odlewem no niby fajny pomysl…ale co niby z nim zrobic? na stol postawic?
Na stół i cukierki trzymać ;D
Marta! Dobre!! Uśmiałam się ![]()
Marta oplułam telefon. Niezły pomysł tyko czy goście by było chętni na takie cukierki.U nas w szpitalu są dwie opaski i jedną się zostawia, a druga zostaje na rączce dziecka.
Przeraza mnie ten odlew brzucha! Brzmi juz to trochę maniakalnie oczywiście dla mnie. U nas modne stały się odlewy twarzy z usg 4 d ale dla mnie to tez przesada. Moz dziwna jestem ale mamy tylko płytkę z filmem i zdjęciami,sesję ciążowa i oczywiście dokumentację medyczna.dokumentacja bardziej dla mnie niż dla dziecka. Dodatkowo mąż robił mi co.miesiac zdjęcie,od dnia,w którym się dowiedzieliśmy.Jest 7 zdjęć czarno- białych i 1 z efektem niebieskim jak dowiedzieliśmy się,że to chłopak.
Moja mama tez ma opaski moje i rodzeństwa. Super pamiatki:)
Ja już zbieram pierwsze smoczki i ubranko w którym zabrałam dzieci ze szpitala.
Ja mam jeszcze odcisk rączki synka robiony w dnie chrztu.
O odcisk raczki albo stopki spoko podoba mi się
widziałam tez takie ramki na 3 podzielone i na zewnątrz były zdjęcia dwa a w środku odcisk ![]()
Jak byłam w ciąży z synkiem to byłam na warsztatach dla przyszłych rodziców bezpieczny maluch i tam dostałam masę do odcisku, ale bez ramki, teraz będę kupować dla niunia z ramką
Marta zawsze to jakis pomysl…tylko ile cukierkow by trzeba kupic
hahaha ![]()
My dostalismy takie fajne cos na odcisk stopki i zdjecie…no i zrobilam ten odcisk…szkoda tylko ze same paluszki sie odbily bo cala stope jakos wzielo i wypchalo ;/ Ale przynajmniej sa male groszki odbite hahaha
MAM ja kupiłam ten odcisk bobasa w Rossmannie i jest w fajnej puszce więc jakby co to tam kupisz, na allegro też są i w lepszej cenie.
Co do pamiątek to mam zdjęcia zrobione w czasie ciąży, opaskę dziecka ze szpitala, wszystkie badania w ciąży łącznie z USG:)
Natka a kiedy dokładnie robiłaś odcisk?
Ja tak zwlekałam i w końcu dopiero zrobiłam jak miała dwa miesiące.
Hehe lepsze takie groszki niż nic ![]()
Silver, ja tez nie mam noworodkowego odcisku
dostaliśmy na prezent i totalnie o tym zapomniałam, wiec zrobiłam jak mała miała ze 3 mce
ale i tak jest super pamiątka!
Anambera mi się wydaje, ze 3 miesięczny lepszy, bo wtedy dziecko samo już rozprostowuje rączkę.noworodek zawsze ma pięść;)
Tez mam takie standardowe pamiątki z okresu ciąży, test, wynik bety, zdjęcia z usg, sesji profesjonalnej nie robiłam, ale mam kilka zdjęć, które zrobiłam sama jak rósł brzuszek.
Tez mam taki odcisk bobasa, stopkę mamy, jak mały miał jakieś trzy tygodnie.
Ja wszystko od początku ciąży aż po pierwszy prezent od taty dla dzidzi schowałam w pięknym pudełku na pamiątkę. A na komodzie trzymam odcisk stopy synka, córci niestety nie zrobiłam takiej pamiątki czego żałuje. Zachowałem również ich ubranka do chrztu. Mam również schowane płyty z sesji zdjęciowej i ciążowe i noworodkowe i mnóstwo drobiazgów jak np prezenty że chrztu np. Aniołek i tym podobne czy kartki.
Tina, nasz odcisk raczki i tak jest trochę inny, bo mała wbijala paluszki w masę i głównie są takie właśnie groszki i tylko lekko zarysowana reszta ![]()
O a ja jeszcze miałam baby shower i mam zdjęcia wszystkich ciotek i wujków na imprezie bezalkoholowej ;D body z ich podpisami w antyramie i taką ramkę niebieska ze sznurkiem i na nim przyczepione są skarpetki takimi małymi spinaczami ![]()
Silver ja zrobilam tez chyba okolo 2 miesiaca bo zwlekalam zwlekalam, no iczekalam na meza…wiec tak robilismy ![]()
Gabilabi super odcisk stopki, u nas tylko paluszki widac
ale zawsze cos hehe
Marta no fajny ten bodziak…i ten rysunek … ![]()