Przy pierwszej córce to byłam spakowana już ok 30 tc, natomiast w drugiej ciąży ciągle coś się działo, pokupilam wszystko w okolicach 30 tc, posortowalam na rzeczy moje i dzidziusia i wyniosłam na strych, bo przez remonty nie było miejsca na trzymanie tego. Jeszcze wypracowałam sobie koszule do porodu i szlafrok, odłożyłam do garderoby, dzień później zniosłam rzeczy ze strychu i walizkę, z myślą,że następnego dnia się spakuję a tu tej samej nocy odeszły mi wody
także tyle szczęścia w tym wszystkim, że już miałam wszystko przygotowane i zostało tylko włożyć do walizki. Ale na swoje usprawiedliwienie, córka zaskoczyła mnie 3 tygodnie przed terminem ![]()
Ojej gotowa nie byłam do samego końca haha! Ale za to walizka była spakowana co z grubsza w 34t.c. Oczywiście jeszcze wszystko przepakowałam 100 razy ale prawie wszystko było w pogotowiu na wypadek W.
Ostatecznie z torby przydało się prawie wszystko ale bardzo polecam pakowanie ubranek w gotowe pakiety - do woreczka strunowego wkładałam pajacyk, czapeczkę, pieluszkę. Podpisywałam rozmiar na wierzchu. Bardzo usprawniło to funkcjonowanie mi i mężowi ![]()
U mnie teraz 34. tydzień i torba jest już na etapie pakowania – nie wszystko jeszcze dopięte na ostatni guzik, ale najważniejsze rzeczy powoli lądują w środku, żeby później nie robić tego w pośpiechu ![]()
Czy macie jakąś listę co spakować w torbie do porodu i torbie po porodzie ? Co się sprawdziło albo czego byście nie zabrali ze sobą
Gdzies byl juz taki post
spróbuj wpisac w lupke
To jest ten post
przepatrzyłam go z grubsza a ja bym chciała jakaś konkretna listę którą mama już jest po i wie co jej się przydało a co nie ![]()
Dziękuję ![]()
![]()
Teraz mi się przyda
właśnie miałam sobie szukać do wydrukowania . Muszę sobie sprawdzić co muszę jeszcze kupić ![]()
Odemnie mogę Ci polecić swoją podkuszę i wiatraczek żeby się schłodzić
i już w 35 spakować walizkę ![]()
Wiatraczek raczej nie będzie potrzebny a poduszek jaka ? To napewno muszę być wcześniej spakowana . W sumie na stronie szpitala nie oczekują aż tyle ale i tak sobie coś więcej wezmę wyrazie W . Nie zaszkodzi a później można spokojnie zabrać do domu .
Tak się zastanawiam co do pampersów 0 , kupowałas ? Czy nie były potrzebne ? . ![]()
Pampersy zapewniał szpital i tam były 1, 0 wcale nie kupowałam
Poduszkę typu Jasiek bo w szpitalu jest tylko jedna płaska a tak swoją użyjesz nawet przy przystaniu do piersi
Wiatraczek z tego względu że jest tam tak ciepło że sie nim chłodziłam tak żeby nie leciało na małego
Pampersy 0 to dla wcześniaków. 1 są ok dla dziecka urodzonego o czasie. Wiadomo są troszkę za duże ale po tygodniu w zasadzie są już dobre. Rozmiaru 0 bym nie kupowała
Oki super . Bo właśnie zastanawiałam się czy sobie kupić ale patrzyłam po wadze że będą za małe.
Dlatego pytam szkoda kupować jak ma to leżeć ![]()
@Karolinnna u mnie chyba pampersy muszę mieć jak dobrze czytałam . Jeszcze bliżej sobie sprawdzę co dokładnie muszę mieć
A propo pampersów to odbierz sobie te z rossmana za 1 grosz chwilę przed porodem
Oki jak mi przyjdzie powiadomienie
z oliwka długo czekałam, ciekawe czy pampresy będą szybciej ![]()
Mi chyba przyszło 5-6 tygodni przed porodem w aplikacji na dzwoneczku
i akurat je sobie zabierzesz do szpitala
O super oby tak przyszło . Napewno w Biedronce będę kupować tam często jest promka , teraz też była ale nie kupowałam mam jeszcze czas ![]()
Ja pampersów akurat nie kupowałam dużo , koleżanka mnie nastraszyła że w 2 szybko wejdę żeby nie kupować 1 za dużo . Ale u nas tak oficjalnie weszliśmy w 2 po miesiącu więc to jest różne .
Huggies z rossmana nie polecam skusiłam się cena ale sa słabe , przeciekają po siku i kupka na bok wypływa ![]()
![]()
To ja napewno na początku będę z pampersa , ogólnie firma jest dobra więc nie będę innych kupować . Później przejdę na jakieś tańsze napewno
byłam ciekawa tej firmy właśnie bo jej nie znam , napewno nie będę kupować jak słabe . Raczej później w Dada pójdę ![]()