Ja jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to kupowalam takie neutralne bodu ale tez jakos nie duzo wiecej mozr ogladalam je niz kupowalam a jak juz wiedzialam plec to kupowalam nornalnie ale bardziej bedac w 30 tyg
Dokładnie, można też sobie popatrzeć po sklepach na aplikacjach co by nas interesowało, kiedy jakieś promki są i mieć stworzony koszyk i czekać na dobre ceny!
W terminie mnie zostawili ze względu na przewidywaną dużą masę dziecka.
Niestety nie
Mieliśmy termin na 01.05 i wtedy indukowali poród, więc urodziłam 02.05 ![]()
Ooo tak ja też lubię mieć wszystko szybciej gotowe . Poza tym wolałam spakować się szybciej i sama . W walizce była tylko kartka z zapisanymi rzeczami na ostatnią chwilę jakby mąż musiał mnie spakować na szybko . Poza tym jestem taka niecierpliwa że wyprawkę chciałam mieć już teraz Zaraz ![]()
Ja nie mogłam się wręcz doczekać kompletowania wyprawki ![]()
no takie malusie rzeczy są po prostu urocze i bardzo mnie rozczulały.
Jestem mamą dwóch synów, za moment dołączy trzeci muszkieter.
Będąc w ciąży prawie 9 lat temu (2017 r.) spakowałam torbę na porodówkę 2 tygodnie przed porodem.
W maju 2024 r. urodziłam drugiego synka ale z racji, że w trakcie ciąży byłam w szpitalu z powodu możliwego przedwczesnego porodu (28 tc) torbę spakowałam miesiąc przed planowanym terminem. Aktualnie jestem w ciąży (37 tc) torba można powiedzieć spakowana ale nie zamknięta
.
Myślę, że powoli każda z nas pakuje torbę powolutku, może mama pierwszego dziecka jakoś wcześniej zaczyna wszystko kompletować ale nie ma na to reguły.
A to tak, kupowanie dziecięcych rzeczy to jedna z najlepszych rzeczy ![]()
Ja to ubranka dla dziecka i inne sprzęty kupowałam dużo wcześniej, polowalam na promocjach
dzięki temu udało się trochę kasy zaoszczędzić i też wydatki rozłożyć w czasie ![]()
Dziękujemy za podzielnie się doświadczeniami ![]()
Super, że spakowanie się wcześniej dawało poczucie bezpieczeństwa. Mała rzecz, a ważna dla psychiki
![]()
Dobrze, że byłaś już spakowana
![]()
Czyli byłaś idealnie przygotowana
![]()
Oj tak ![]()
Około miesiąca przed planowanym terminem porodu zaczęłam pakować torbę. A wyprawka małymi kroczkami od połowy ciąży.
Upoważnię tych małych ciuszków jest najpiękniejsza ![]()
ok 36/37 tydz ciązy, wczesniej powoli kupowałam rzeczy, pralam, prasowałam. Liste wzielam z internetu:)
W pierwszej ciąży spokojnie pakowałam w 36 tygodniu, a w 39 przepakowywalam i odrzucałam co niepotrzebne dokładając co wydawało mi się niezbędne
ostatecznie wzięłam jedną walizkę. A wychodziliśmy z trzema dodatkowymi torbami, bo mąż dowozil jeszcze parę rzeczy ![]()
Obecnie 31 tydzień. Nie mam nic spakowanego, naeet nie myślę jeszcze
przy malym dziecku nie ma się w głowie, aby juz zacząc powoli przygotowywać :)))
gotowa na poród byłam 6-7 miesięc i byłam spakowana na porodówkę i później dokupywałamntakie droższe rzeczy typu wanienka, fotelik…