Pozwolę sobie odświeżyć wątek. Może jakieś nowe użytkowniczki korzystały z usług osteopaty? Umówiłam się na wizytę w przyszłym tygodniu, ponieważ córka ma dosyć niespokojny sen, mimo tego, że staram się trzymać rutynę i ograniczać ilość bodźców, to i tak sporo sie wybudza, jest dość niespokojna przy jedzeniu i dużo się pręży. Może któraś z was miała podobnie? Osteopata pomógł, czy może coś innego?
Znajoma poszła do osteopaty z 3 miesięczną córką, ponieważ maluszek miał problemy z brzuszkiem. Ale czy pomogło, nie mam pojęcia.
Ja byłam z córką jak była mała bo miała ogromne problemy ze spaniem w nocy. Spała bardzo niespokojnie, pobudki co chwilę… Byliśmy na kilku wizytach i ja widziałam poprawę, ale też zbiegło się to w czasie kiedy odstawiałam ją od piersi. I coś na pewno pomogło tylko nie wiem co bardziej.
Ja byłam z córką tydzień temu. Nam troszkę pomogło, była dopiero jedna wizyta, zobaczymy co dalej.
Nie mam też pewności czy pomógł osteopata, czy zmiana probiotyku, bo zbiegło się to w czasie
Na pewno jest to kuszące. Sama widziałam opinie w internecie, że jedna wizyta zdziałała cuda. Dziecko przestalo miec problemy z zasypaniem, zaczęlo przesypiać noce. Osobiście nie skorzystałam a mielismy problem z synkiem chyba do 3 r.ż. Nie chciał spać, zasypiał od urodzenia baaaardzo długo nawet 2-3 godz.
Sama się wybrałam do tego samego osteopaty u którego byłam z córką. Poszłam z bólem pleców wczoraj, a dziś się czuję jak młody bóg i to dosłownie. Nie pamiętam kiedy mnie te plecy nie bolały, a po jednej wizycie już niesamowita ulga
Byłam z synkiem u osteopaty, gdy był niemowlakiem, i muszę przyznać, że byłam zadowolona już po pierwszej wizycie, a w sumie odbyły się trzy takie wizyty. Synek miał problemy z gazami, był bardzo niespokojny. Po wizycie widać było poprawę. Muszę jednak dodać, że ten osteopata był jednocześnie fizjoterapeutą.
Czyli działają lepiej niz tabletka przeciwbólowa. Ciekawe na jak dlugo efekt. Chyba jednak warto.
Moim zdaniem warto spróbować
Właściwie to zależy od problemu z jakim się przychodzi. Ja szłam z córką, bo nie spała prawie nic w ciągu dnia. Dosłownie co ja odłożyłam to 5 minut i się budziła, jak próbowałam przetrzymać na rękach, to też chwila i zaraz wstała. U nas po jednej wizycie już jest naprawdę duuuuża poprawa. Wcześniej się zastanawiałam czy to zmiana probiotyku, czy osteopata pomógł, ale mąż mnie uświadomił, że córka się uspokoiła po wizycie, a zmieniliśmy probiotyk 2 dni później. W każdym razie jak pytałam osteopaty kiedy mamy przyjść ponownie na wizytę, to mówił, że jeśli problem nie wróci, to jedna wizyta była wystarczająca. Moja znajoma też była tylko 2 razy i było okej.
Trochę żałuję, że nie sprobowałam z synkiem. Walczyliśmy z jego snem do 3 r.z. Z czego pierwszy rok, tak jak piszesz, co go odlożyliśmy wybudzał się.
Ja na początku byłam trochę sceptycznie nastawiona, ale ja już po pierwszej wizycie widziałam efekty to od tej pory wszystkim polecam osteopate
Napewno coś to pomaga. Zależy z czym się przychodzi do osteopaty bo jednak nie jest to lek na całe zło.
No wiadomo że osteopata to nie cudotwórca ale naprawdę potrafi pomóc na wiele problemów
Nie byłam
No taki trochę cudotwórca jednak bo tu dotknie, tam dotknie i już wie co i jak hahahaha ale fakt że na wiele problemów pomagają
Ja osobiście nie byłam, ale znam kilka osób które bardzo sobie chwalą wizyty u osteopaty. Mam trochę wrażenie, że to się stało teraz bardzo modne, a jeśli przy tym pomocne, to może warto spróbować.