W dzień tak tzn próbujemy bo to z tym odbijaniem różnie mu wychodzi ale pionizujeny za każdym razem
Zdarza się że maluszkowi się uleje bo jego żołądek jest malutki, a niedomknięty jeszcze zwieracz przełyku powoduje że, wydostaje się nadmiar pokarmu z żołądka. Ale w miarę z rozwojem te. Zwieracz będzie się domykać i dziecko przestanie ulewać. U nas też czasem ulewał
Ale i tak pionizujemy żeby się odbeklo nawet jak nie ulewa
Bo z piersi jeśli dobrze się przyssa to jest szansa że żadnego powietrza nie złapie. Przy butelce zwykle złapie więc ma co odbić ![]()
Nie no przy piersi tez dzieciaki odbijają. Ja karmę piersią i często jak odbijałam go to pięknie bekał
Ja też tylko kp i też ładnie ale czasem (rzadko) mocno mi się ulewa i mnie to zawsze martwi
Mi też właśnie różnie odbija , nieraz mocno a nieraz długo trzymam i nic .
@Mamusia1 mija tak dziko pije , że też zawsze pionizuje
Mój akurat różnie ale się naczytałam i wole pionizowac ![]()
Mój się już trochę tego nauczył , wolę go odbić żeby wszystko było dobrze
To na pewno, lepiej tzn i być spokojnym
My też zawsze odbijamy i pionizujemy ale mimo odbicia i tak potrafi czasami ulać
Onto tak mój teraz już mniej ale wcześniej po ok 30-40 min potrafił ulać jak już się tego nie spodziewałam
To u nas dokładnie tak samo, sporo czasu potrafi minąć od karmienia a i tak się zdarzy ulać. Ostatnio już bardzo malutko ulewał ale dzisiaj to prawie po każdym karmieniu…
![]()
to mój teraz ma fazę że co piję wodę to wypluwa …. Skończyło się ulewanie to zaczęła się zabawa ![]()
U nas też nie zawsze odbije , a najbardziej się stresuje w nocy jak mi nie odbije
to wtedy kładę go na boczek i z tyłu robię wałek żeby mi nie
Leżał na prosto ![]()
Moja starsza córka też tak miała ![]()
Zabawa fajna sprawa hahaha ![]()
@Karolinnna Też mnie to stresowało ale już się nauczyłam, że nie zawsze odbije po prostu ![]()
My też się już trochę siebie nauczyliśmy ![]()
Cudownie
i z każdym dniem będziecie się rozumieć jeszcze lepiej 🫶🏼
A ja tylko biegam po domu ze ścierą i sprzątam bo nie lubię jak jest brudno
i mokro
W nocy często jak nie odbijemy to nie ulewa wcale a dzień zupełnie inaczej ![]()