Z racji tego, że mój synek od dawna pije z kubeczka LOVI 360, kubeczek treningowy z kolekcji Retro oddałam szwagierce i jej synkowi, który niedługo kończy 8 miesięcy. Mały Wojtek w 4 dni nauczył się z niego pić. Jest świetny pod względem jakości wykonania i kolorystyki. Wręcz można powiedzieć marzenie. Jest wygodny, poręczny i lekki, co jest ogromnym plusem dla dzieciaczka, które uczy się samo trzymać butlę. W dodatku łatwo się czyści, spokojnie szczotką do butelek można kubeczek umyć i kazdy brud schodzi.
Co do jakości jeszcze… Miałam okazję kiedyś mieć do czynienia z kubeczkiem treningowym innej marki(żeby nie obrażać innych marek wspomnę tylko, że to polska marka i jej nazwa zaczyna się na literę D;) ) i powiem szczerze… Kubeczek, kubeczkowi nierówny. Lovi wygrywa już na starcie… Jest po prostu solidny, bardzo dobry…
Kilka miesięcy temu wypowiadałam się, że mój prawie półroczny synek ciężko sobie radzi z kubkiem treningowym, bo zamiast z niego pić to masował sobie nim dziąsła i próbował (nie miał jeszcze zębów) go gryźć. Widocznie nie był na niego gotowy. Teraz ma prawie 11 miesięcy i od ponad miesiąca radzi sobie z samodzielnym piciem z kubka rewelacyjnie. Uwielbia go. Jak zwykle produkt Lovi go nie zawiódł.
u nas kubek treningowy tak sobie sie sprawdził…smoczek od kubka zabarwił sie czyms ciemnym…podejrzewam ze to wina gąbki a nie samego smoczka…jednak mysle ze ten smoczek czy ustnik powinien byc odrobine miękciejszy…Mój synek powoli sie przyzwyczajał do niego ale przez to ze jest wlaśnie taki twardszy to niechętnie z niego pije… kubeczek rero jest piękny…kolorystyka jak najbardziej nam odpowiada tylko nadruk malutki taki…wolałabym osobiście jakby był większy
Moja rada taka do tych kubeczków ,aby stworzono ustniki o różnej miękkości tak by stopniowo dziecko sie przyzwyczajało do kubeczka ogólnie to jesteśmy zadowoleni…łatwy w utrzymaniu czystości i synek z łatwością go trzyma w rączkach
Chciałam wypowiedzieć się na temat kubeczka treningowego takiego mniejszego, niebieskiego z zestawu z maja (nie widziałam go tutaj nigdzie, więc piszę w tym wątku). Chociaż moja mała niedługo będzie dopiero z niego korzystać - ma niecałe pół roku - to już teraz bardzo się jej spodobał. Swędzą ją dziąsła, a ona uwielbia przygryzać sobie z niego smoczek, który jest mięciutki, a kubek dobrze trzyma się w jej rączkach. Polecam!
Na początku córcia co prawda zamiast pić wolała go ciućkać, bo świetnie pomagało jej to przy wyżynających się ząbkach Niestety z piciem jest większy problem, tutaj akurat zdecydowanie wybiera niekapek, chyba jest dla niej wygodniejszy. Sam kubeczek jest bardzo ładny i wygodnie trzyma się go w małych rączkach. Sam ustnik moim zdaniem nie jest wcale zbyt twardy
Dla synka kubeczek jeszcze jest za duży ale to kwestia czasu na razie pije z kubeczka lovi tego najmniejszego więc przejście na większy nie będzie miało najmniejszego problemu Synek kubeczek chwycił bardzo dobrze, jest lekki. poręczny i z pewności posłuży nam długo
Nam ten kubek pomógł w nauce picia(synek karmiony piersią). Dzięki niemu Michałek zaczął pić coś innego niż mleko z piersi-wodę i soki . Przy okazji pomógł nam w trakcie zabkowania-wszystko dzięki miękkiemu ustnikowi. Kubek w załączeniu na zdjęciu.
Kubek mamy od niedawna ale już mogę wystawić pozytywną opinię. Córka bez problemu z niego pije, ale już wcześniej potrafila pic z niekapka no i jest starsza niz zalecany wiek;) Mimo to jestesmy zachwycone. Uchwyty pozwalają córce samej trzymać sobie kubeczek i pić. Kubek jest lekki, wygodny i poreczny. Dobrze i solidnie wykonany, jak do tej pory nic sie z nim nie dzieję, mimo codziennego użytkowania, mycia, rzucania o ziemię, upadku z wysokości, stukania nim o wszystko- córka naprawde solidnie go testuje a i tak wygląda jak nowy i idealnie spełnia swoja funkcje! Na dodatek zachwyca wyglądem. Polecamy go gorąco z czystym sumieniem:)
Mamy kubeczek, na razie trudno powiedzieć, ponieważ panna uczy się dopiero pić i zarówno butelka jak i ten kubeczek niechętny. Myślałam, że ustnik będzie niekapkiem, ale widzę po wcześniejszych komentarzach, że nie było takiego zamysłu. Niestety moje dziecko jeszcze za dużo się bawi kubeczkiem by korzystać z “kapka”. Bywa cała oblana, kubeczek był rzucany wielokrotnie - pokrywka niestety się połamała ale sama butelka i nakrętka z ustnikiem calutkie. W każdym razie trzyma się jej dobrze. Chyba inny ustnik muszę dokupić no i poszukać innej pokrywki
Moja córcia nie chciała ssać piersi przez nakładki, jest wrogiem butelek nr jeden, a kubek treningowy zaakceptowała. Niestety nie ssie ustnika tylko naciska ząbkami jakby gryzła i tak pije wodę z niego. Nie idzie nauczyć jej odpowiedniej techniki picia z kubeczka.
Nie wiem czy ma to związek, ale chyba tak, bo odkąd zaczęła naukę picia z kubeczka, zaczęła gryźć brodawki przy kp.
Widzę, że bardzo szybko pojawił się pleśń na ustniku na wewnętrznej stronie. I bedziemy musiały kupić nowy ustnik, o ile jest taka możliwość, jest?
Moj maluch ostatnio uczy pic sie z tego kubeczka. Kubeczek fajny, wygodne uchwyty. Natomiast jak dla mnie dziurka w ustniku jest ciut za duza. Maluch od okolo 2 miesiecy pije wode tylko z niego, a i tak za kazdym razem krztusi sie delikatnie. Niestety kubek 360 narazie odpada, gdyz nie bardzo wie co ma z nim zrobic
U nas dotychczas królował kubek 360 z Lovi, więc z ciekawością testowaliśmy z synkiem kubek treningowy. Na pierwszy rzut oka kubek wygląda ślicznie, kolor miętowy jest uroczy Miękki ustnik ułatwia picie, z pewnością jest super rozwiązaniem dla mam, które chcą przejść z butelki ze smoczkiem na kubek. Dopiero teraz zauważyłam, że kubki treningowe mają różne rozmiary otworów w ustniku, ten ma najmniejszy co jest dobre do nauki picia. Zatem u nas średnio się sprawdził, bo synek nie może rozstać się z kubkiem 360. Ale przy kolejnym dziecku będzie jak znalazł
Czekamy dop na druga ciaze…a co będzie to nie wiadomo;) wybralam wersje dla dziewczynki bo jak bede miala dziewczynke to na penwo ja przetestuje bo jest urocza…sam.ten kolor pudrowy roz, ten miekki ustnik i zastepuje spokojnie butelkę , rewelacja…chyba ze zprezentuje go siostrze córce ale dop ma.4mc…ale jest taki boski ze chce miec dziewczynke a jak trafi sue synek na penwo kupię miętowy bo mam mietowy kubek 360°i kolor równiez super…pudrowy…ta kolekcja retro jest super;) polecam…
Mamya kubek treningowy z kolekcji retro. Kolor miętowy mi bardzo się podoba a i synek był zaciekawiony. Mój maluch ma niecałe 7 miesięcy i jakoś mocno się nie spieszylam żeby zacząć przygodę ale w końcu daliśmy mu szansę.
Ogólnie konstrukcja bardzo prosta, łatwo się skręca i odkreca. Mycie też nie sprawiło większego problemu ale podaję w nim tylko wodę więc też jakoś specjalnie go nie szoruje.
Jeśli chodzi o trzymanie i uchwyty to synek nie bardzo sobie z tym radzi. Łapie za jeden uchwyt tylko więc to sprawia że trzyma krzywo i też nie potrafi przechylic.
Nie bardzo wiem czy ten uchwyt można zdjąć. Mam wrażenie że nie a nie chce na siłę żeby nie popsuć. Myślę że wtedy było by mu łatwiej pić bo kubek ma fajne wypustki i na pewno jest łatwo trzymac.
Próbuję ja mu trzymać ale trochę się ksztusi i bardziej się bawi niż pije.
Może u nas jest jeszcze trochę za wcześnie na ten kubeczek. Mimo to oceniam pozytywnie i być może bardziej się sprawdzi za jakiś czas.
Byłabym wdzięczna za informację czy da radę zdemontować uchwyt przy kubeczku.
U nas chyba zaczniemy od jutra testowanie swojego kubeczka treningowego. Zestaw retro który mi się udało wygrać przekazałam bratankowi. Mały ponoć szaleje z kubeczkiem. Ciągnie wodę ino tak bratowa zadowolona. I ten miękki ustnik idealny dla początkujących
Ostatnio testowaliśmy z córa kubek treningowy. Bardzo przypadł jej do gustu - z miękkiego ustnik a łatwo jej się pije, a przy okazji mozna nim sobie pomasować dziąsła, uchwyty akurat pasują do małych rączek. Oczywiście bardzo dobra jakość wykonania. Polecam.
od kilku dni córa oswaja się z kubkiem. Chętnie go trzyma i nim wymachuje - kubek świetnie leży w małych rączkach. Lekki, poręczny, łatwo go utrzymać w czystości. Kolorystyka urocza. Nurtuje mnie pewna kwestia choć czuję się niezręcznie pytając o to: czy żłobienie kubka jest na górną wargę czy dolną?
Ja zlobienie ustawiłem na górną- czy dobrze ? Nie mam pojęcia. Mała zresztą jak sama zaczęła brać i pić to raczej pila jak przypadło, nie zwracałem też uwagi.
Ja jestem zadowolona z kubeczka. Mały poręczny i ustnik z grubszego tworzywa niż smoczki od butelek przez co otwór nie ulega powiększeniu- to jest mega mega plus. Moja na nim sobie wyrzynajace ząbki patrzyła he he niestety nie chciała gryzakow, a z kolei smoczek od kubka bardzo jej przypasowal najpierw było picie A potem masaż dziąseł;))))
Mamy taki czerwony kubeczek. Jest świetny. Syn bardzo szybko nauczył się pić. Wcześniej próbowaliśmy z innymi kubkami i szczerze zero efektów. Łatwy w myciu. Również polecamy.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.