Dziewczyny czy zdazaly wam się omdlenia w czasie ciąży ?? Mi ostatnio często robiło się słabo w sklepie a dziś musiała interweniować karetka pogotowia... w szpitalu powiedzieli ze wszystko ok ale omdlenia się mogą zdażac trochę się tym przerazilam bo weź teraz gdzieś wyjdź na zakupy czy gdziekolwiek strachi... czy to może mieć związek z noszeniem maseczki ??
Nati nie miewałam omdleń, ale to bardzo częsta dolegliwość dlatego, że dziecko w macicy uciska na żyle główna dolna przez co dopływ krwi do serca jest utrudniony. Aby temu zapobiec dobrze jest wykonywać ćwiczenia napinające mięśnie łydek, wtedy krew pompowana jest do serca. Mi to pomagało jak się słabo robilo.
Mi na szczęście omdlenia sie nie zdarzały ze 2 razy może zakręcilo mi się w głowie .Uważaj na siebie kochana wiadomo że wyjść i finkbioniwac trzeba ale mimo wszystko uważaj
U mnie na szczęście obyło się bez takich ekscesów, ale pamiętam że jak raz stałam dłużej w kolejce w sklepie to też już mi się zaczęło gorąco robić, ale na szczęście odeszłam od kasy i usiadłam sobie na ławeczce w holu, jakoś samo przeszło.
Wiesz myślę, że maseczka rzeczywiście mogła zrobić tu swoje. Wszak przez nią nie dotleniamy organizmu w prawidłowy sposób, dostęp do powietrza jest ograniczony co może mieć wpływ na mózg i organizm i powodować omdlenia. Ja staram się teraz w ciąży ograniczyć noszenie maseczki, nakładam ja na twarz dopiero w momencie przekroczenia progu sklepu czy przychodni, po ulicy chodzę normalnie bez niej.
Zawroty głowy owszem, ciemno przed oczyma. Kładłam się na lewym boku, na piłam wody i było mi lepiej. Musisz dużo odpoczywać
Ja np dusiłam się w masce założonej na twarzy i zdarzało się że wychodziłam ze sklepu bo robiło mi się słabo i kręciło mi się w głowie. Przestałam na zakupy do sklepu chodzić w masce do końca ciąży. Więcej tak się nie działo, na dworze nie miałam tego problemu, ale wiadomo w sklepie jest klimatyzacja i zamknięte pomieszczenie do tego jeszcze były upalne dni.
Ja właśnie mam tylko taki problem gdy jestem w sklepie wtedy robi mi się gorzej ... ale dziś no niestety nie przeszło samo. Zastanawiam się czy np Pani Doktor nie może mi wypisac zaświadczenia ze np w przubicy może by było o wiele lepiej niż w tej masecce?
Mnie nigdy nie zdarzyły się omdlenia ale to że bywały gorsze dbi to standard. Zwlaszcza wlasnie bylo dla mnie męczące stanie w kolejach bo nie kazdy przepuszczał. Wtedy to zawsze bylo mi słabo, cięzko, duszno - zwlaszcza w maseczce.
Hej dziewczyny. Znalazłam super konkurs w którym pampers rozdaje darmowe mini wyprawki
2x Pampersy 0 lub 1+
2x chusteczki nawilżane
2xpieluchy
2xkremy typu sudocrem.
Wystarczy rejestracja i potwierdzenie email https://lead1.pl/p/OUMc/A15v/u22p
Sprawdzone działa! Polecam wszystkim!
Do omdlenia nigdy nie doszło sle często było mi tak słabo w kolejce czy w autobusie Żr siadałam nawet na podłodze bo wiedziałam ze jak tego nie zribie to zemdleje . Zawsze mislam tez wode ze soba .
jest to ogromny dyskomfort pamietam jak stresowałam się jazda autobusem
W poprzedniej ciąży do omdlenia nie doszło i mam nadzieję że w tej ciąży będzie tak samo
Życzę wam tego żebyście tego nie doswuadczyly.. wtedy się myśli tylko o dzidzi ja tak bynajmniej miałam i bałam się dopóki na usg nie zobaczyłam ze wszystko jest dobrze a dzidzia bryka ☺
Nati a jaka maseczkę stosujesz? Może warto zainwestować w taka z filtrem ffp2?
Mąż mi kupił jakas z drobinkami srebra ze niby jest wow i wogole .... ale dziś byłam w sklepie na dosłownie 10 minut i tez czułam ze niby dobrze wszystko ale już mi się robiło ciepło.... A co sadzisz o przubicy ??
Jakie masz wyniki żelazo hemoglobina? Ja miałam tak że dłużej stałam i robiło mi się słabo nie zawsze miałam gdzie usiąść po porodzie przeszło. Podejrzewam że mały coś mi uciskal.
Nati moim zdaniem przylbice nie chronią Cię przed zakażeniem.
To że ma srebro to akurat mało istotne, ważne żeby miala odpowiedni filtr. Zamów sobie tą Ffp2 na spróbowanie.
nati ja mam to samo nie wazne jaka maseczka z jakim filtrem po prostu nie funkcjonuje jak powinnam.w przyłbicach mi nie wygodnie,natomiast miaam te półprzylbice i było ok.przynajmniej oddychac sie da w miare normalnie( jak narazie nie chorowałam)choc jak kverve przedstawiła na schemacie to pewnie nie chronia ja maseczka.
Kverve dzięki po południu wejdę na lapka i sobie zamówię . Zobaczę a jeżeli nie zadziała tez jak trzeba trudno będzie przyulbica nie ochroni mnie ale chciaz nie będę miała omdlen w sklepie
Nati albo ograniczyć zakupy w sklepie. W ciąży infekcja Covidem jest dużym ryzykiem..
Teraz i tak mam zakaz wychodzenia z domu wczoraj się dowiedziałam ze szyjka macicy jest krótka 3 tygodnie leżenia a później zobaczymy co i jak tak ze w czasie najbliższych 3 tygodniach sklep odpada ☺