Też bym brała tylko od optyka. Sama jestem okularnicą, więc wiem jak ważny jest dobór szkieł pod ewentualne wady. No i kupienie pierwszych lepszych tylko dlatego, że są ładne może mieć w przyszłości kiepskie skutki - pogorszenie wzroku czy spowodowanie jakiś wad. Przy dziecku tym bardziej bym uważała.
Ja również w życiu bym nie pomyślała żeby kupić na własną rękę. Poszłabym do okulisty i optyka
Dokładnie optyk to najlepsze rozwiązanie. Trzeba uważać na to co się kupuje. Może w sklepie zapłacisz mniej, ale potem może Cie to kosztować o wiele więcej. Jak popsuje się dziecku wzrok to koszty leczenia przerosną cenę okularów u optyka.
Dziewczyny mają rację najlepiej u optyka kupić i dopasować do dziecka.
Najlepiej do optyka ,ale sporo osób kupuje takie normalne,że tak powiem. Siostra teraz kupowała u optyka to koszt był od 160-300 zł z tych co oglądała,więc cena spora ,a te sklepowe zwykle to przecież maks 50zl często i mniej więc nic dobrego one nie wniosą. O wzrok lepiej dobrze zadbać bo takich okularach jak świeci słońce to oczu nie zamykamy jak słońce razi i bez filtrów przecież promienie przechodzą. Ja zawsze mówię,że jak kogoś nie stać na taki wydatek to lepiej być bez okularów chroniący przed słońcem bo sobie mniej w ten sposób szkodzimy niż chodząc w jakimś badziewiu za grosze
Ja mam koleżankę co ma wadę 0.5 i kupuje sobie sama co parę lat
ja sobie nie wyobrazam kupowac okularow poza optykiem, nie trzeba chodzic do jakiegos super fancy, wystarczy zwykly vision express
Ale lepiej żeby okulista pierw sprawdził wzrok
Ja mam astygmatyzm i normalnie chodzę do okulisty. Nie wyobrażam sobie sama kupować okularów
Nie powinno się kupować okularów bez konsultacji z optykiem
takie kupno oksow na wlasna reke to moze wlasnie pogorszyc wzrok zamiast go poprawic
Anabanan no dokładnie ja nie kupuje przeciwsłonecznych bo okularnik jestem ,więc całe życie noszę zwykle,ale moja siostra wiecznie u optyka cos kupuje. Jasne kosztuja połowę co moje na wadę,ale chociaż nie niszczy sobie zwroku
Można Tylko sobie zaszkodzić kupując na własną rękę
Przeciwsłoneczne zwykle to chyba nie zaszkodzą nikomu