Też się zastanawiam nad zakupem okularów przeciw słonecznych, ale nie wiem czy moja córcia będzie je nosiła jak jej wszystko przeszkadza, spinka, opaska czapka.
Bazarkowych bym nie kupiła zastanawiałam się nad okularami Babiators ale jak nie będzie chciała nosić, to szkoda wydawać kasę, żeby leżały w kącie albo by mi gdzieś wyrzuciła na ulicy.
O okularach z bazarku czytałam kiedyś, że nie chronią przed promieniowaniem ale sprawiają, że do oka dostaje sie szkodliwe promieniowanie.
Moja kuzynka zaczęła zakładać i jej córka chciała nosić okular dopiero wtedy jak skończyła dwa latka wcześniej jakoś nie była przekonana i co prawda trochę nosiła ale bez szału.
U nas również okulary sprawdziły się dopiero w późniejszym czasie, gdyż jako maluszek nie chciała nosić i zdejmowala je. Dlatego też do półtora roku używaliśmy tylko kapeluszy, czapeczki letnie itp
Moja córa ma półtora roku i nie ma opcji, żeby miała okulary, zaraz zdejmuje i po zawodach…
Dziewczyny zamówiłam z Real kids okularki z 400UV, z polaryzacją, i paeczkiem z tyłu zdejmowanym aby się trzymały.Mały przekonał się do kapelusika, więc jest szansa że okulary założy i nie zdejmie, zwłaszcza że widzi nas w okularach i bierze i sobie zakładać próbuje na nos
więc liczę, że załapie.
Niebawem wybieramy się na wakacje, ma być bardzo słonecznie, do tego morze, piach, baseny czyli wszystko co odbija promienie, bałam się że zwykły kapelusz nie wystarczy bo jednak promieniowanie do oka wpada nawet w cieniu.
Zdam relację jak przyjdą ![]()
Długo szukałam dobrych okularów, które sprawią, że w końcu będę wszystko wyraźnie widzieć. Jestem ciekawa co sądzicie o tej ofercie okularów korekcyjnych > Okulary korekcyjne, oprawki do okularów korekcyjnych - Optiland ? Bardzo podoba mi się fakt, że są wykonane z wysokiej jakości materiałów, a same okulary pochodzą od znanych producentów. W dodatku urzekła mnie cena, która jest niewątpliwe konkurencyjna. Ma ktoś może któryś model ?
Ja kupiłam w lecie dla 3 letniego synka bardzo sie cieszyl gdy je zobaczył ale tylko przez chwilę w nich chodzil a potem zdjął.Moze jaj będzie starszy to bardziej będzie chciał chociaż dziewczynki bardziej beda w nich chodzic niz chłopcy
Kupiłam dwa lata temu - czyli kiedy Zuza miała 2 latka, u lokalnego optyka. ![]()
Ja 2 córce 2 latka okulary takie zwykłe w pepco i różnie to z noszeniem było jak widziała ze mama ma to zakładała ale zazwyczaj na chwilkę… bardziej się sprawdzała u Nas czapka z daszkiem albo parasolka. Zobaczymy w tym roku jak bedzie nosiła to kupimy lepsze okulary.
Dzieci uwielbiają naśladować, jak widzą rodziców w okularach to chętnie zakładają. My w przyszłe lato pewnie już kupimy małej. Na pewno nie w pepco ani na straganie, w okulary dla dziecka warto dołożyć i kupić porządne.
Sama planuję kupić mojej córce która często jeździ na rowerze i słońce strasznie jej przeszkadza. Wiadomo jak to z dzieckiem, tu się przewróci, tu gdzieś rzuci okulary, dlatego chciałabym kupić jej raczej coś konkretnego. Może tutaj > https://eyewear24.net/ ? Koleżanka też coś tam kupiła i mówiła, że jeśli chodzi o jakość to na prawdę warto. A ktoś z was robił tam może zakupy kiedyś ?
Ja mam mały problem bo mój synek lubi okulary ale nosi swoje korekcyjne …i zastanawiam się nad kupnem korekcyjnych ale przeciwsłonecznych żeby mógł sobie na zmianę nosić .
Miała któraś mama takie dla swojego dziecka ?
Ja w tamtym roku kupiłam synkowi 3,5letniemu ale założył tylko przrz chwile jak były nowe i soe nimi cieszył i chcial sie pokazac po ok. Tygodniu juz nie chcial je zakladac…i tak.siedziały…teraz ma 4skonczone w styczniu i zobaczymy w tym sezonie ale raz mu chcialam zalozyc to nie chcial…no coz nic na sile przecież;-)
Kiedyś okulista mi poradził aby maluszki nie nosiły okularów przeciwsłonecznych, ponieważ dla nich to za wcześnie. Niestety nie znam dokładnej przyczyny, ale poradził mi ubieranie dziecku czapki z daszkiem zamiast okularów
Mama, przyznam że pierwszy raz spotykam się z taką opinią, zawsze to wręcz odwrotnie właśnie. Córa ma 2,5 roku, kupiliśmy najpierw zwykłe plastikowe żeby sprawdzić, czy będzie chodziła, ale dumnie nosiła, przy słońcu nawet sama prosiła o okularki, dlatego kupiliśmy porządne, z filtrem.
Jak najbardziej warto kupić. Ale pod jednym warunkiem.Że będą to okulary dobrej marki z profesjonalnego sklepu optycznego, które będą posiadały odpowiednie filtry. Jasne,że będzie to większy koszt, ale aktualnie wiele sklepów ma promocje na takie dodatki: https://aurum-optics.pl/
Okulary z sieciówek potrafią uszkodzić dziecku wzrok. Źrenica będzie się rozszerzała pod wpływem tego, ze okulary są zaciemnione, jednocześnie okulary nie będą chroniły przed dostępem światła.
Magros, nurtuje mnie to i zapytam o to kiedy będę miała okazję. Ale decydując się navinularki, warto zainwestować i kupić z filtrem tak aby dbać o oczka ale tez komfort widzenia
Ja osobiście kupuję okulary tej marki, konkretnie w tym sklepie gdzie wybór jest na prawdę spory > https://eyewear24.net/pol_m_Okulary-Korekcyjne_Dla-Dzieci_Dolce-Gabbana-435.html A same produkty stworzone przez tak słynnych projektantów charakteryzują się unikalnością i nowoczesnym designem. Marka ta jest popularna i uznawana na całym świecie. Nietuzinkowe oprawki w różnorodnych kształtach i kolorach przypadną do gustu każdemu, najbardziej wymagającemu smykowi.
Potrzebuję porady. Chce kupić 3 latce okulary przeciwsłoneczne, ale takie z filtrami, żeby jej oczy były jak najlepiej chronione. doradzicie jakieś konkretne?
Też myślę że najlepszym pomysłem będzie zakup u optyka ;) najbezpieczniej..