Okrycie kąpielowe

https://allegro.pl/oferta/bawelniany-recznik-kapielowy-dla-niemowlat-okrycie-4830860493?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Mam taki. Jest fajny bo duży i służy już 8miesiac. Kupiłam tylko jeden do szpitala. Oprocz tego ma jeszcze ze 2 inne których używa tylko dziecko. To zwykłe ręczniki tylko raczej z tych miękkich 

Nie znalazłam osobnego watku na ten temat, a chcę już zakupic. Na rynku dostępnych jest oczywiście miliony wzorów, materiałów itp. Jakie polecacie? Czy te z frotte, czy welurowe,czy może bambusowe? 

Przedziały cenowe też oczywiście przerozne, od 29 do 149 zlotych :O

Ja zakupilam wieksze okrycie kapielowe 95x95 Z kapturkiem  zeby starczylo na dluzej jak daiecko bedzie wieksze ;) Kupilam z firmy Effiki piekny i miekki w dotyku ;) udalo mi sie go kupic za nie cale 90 zl na stronie pati i maks bo byl rabat na caly asortyment ;) 

Właśnie dziś też przymierzam się do zakupu recznika, cała masa jest tego w Internecie, ale ja chyba jednak zdecyduje się na ten bawełniany, moje siostry są z nich zadowolone, no i oczywiście jak największy żeby na trochę posłużył 

Chce dokupic jeszcze z jeden lub dwie sztuki ale to juz bede szukac do 50 zl za recznik ;) postanowilam ze kupie tylko jeden taki lepszy i drozszy ;)  

Moze ktos z was mial z firmy Akuku one sa do 50 zl ale jestem ciekawa jak z ich funkcjonalnoscia ;) 

A ja na początku miałam taki mały by mi się dziecko w nim nie topilo a potem przeszłam na dużo większy by już posłużył dłużej i oczywiście ż kapturkiem by dziecku główka nie marzla zaraz po kąpieli. Mam bawełniany i froterowy i bardziej jestem zadowolona z tych froterowych, ale bambus ma fajne właściwości bo jak dziecku zimno to je ogrzeje i odwrotnie 

Ja zdecydowanie polecam frotowe okrycie z canpol Babies. dobrze wchłania wodę, a przy tym nie jest szorstkie. Synek ma 9 miesięcy i nadal z niego korzystamy.

ja mialam dwa ktore juz sa dawno w smieciach nie wiem czy zle piore czy zle reczniki ale zrobily sie staszne plamy po praniu na nich i lipa teraz mam duzy 100 100 kupiony w stacjonarnym sklepie i jestem zadowolona 

Polecam zdecydowanie frotte :) i najlepiej jak największe żeby posłużyło dłużej :) 

Ja mam reczniki z kapturkiem ze smyka. Jestem z nich zadowonona. Dodatkowo sa polskie i nie byly wcale drogie. Mam dwa reczniki male i dwa duze zeby dzieci mialy nawymiane. 

Glupie pytanie, ale do szpitala trzeba wziąć ręcznik dla Malucha? 

Kverve,tak, lepiej zabrać okrycie kąpielowe ;)

Ja przy synku mam 3 ręczniki z kapturem frotte.Nie były jakieś bardzo drogie.Kazdy około 40-50zł.Polecam taki nowy ręcznik uprać zaraz po kupnie i dopiero używać.

Ręczniki z kapturem są nie zastąpione dużo łatwiej owinąć w nie dziecko niż zwykły ręcznik. Ja polecam najbardziej te zwykłe fortowe po wypraniu są chłonne i łatwo nim wytrzeć dziecko.

Ja dla córeczki mam ręcznik kąpielowy z kapturkiem firmy Zwoltex. Śliczne wzory, puszysty, miękki, miły w dotyku materiał z bawełny naturalnej a także jest wyjątkowo chłonny.  Co dla mnie też jest ważnym atutem przy zakupie tego ręcznika to fakt, że posiada 5 lat gwarancji na trwałość kolorów oraz chłonność materiału. Polecamy. 

Kapturek bardzo przydatna sprawa. Polecam kupić większy rozmiar, bo takie najmniejsze szybko stają się po prostu za małe. Im miększy materiał tym lepiej. 

Ja mam z frotty z kapturkiem i jestem zadowolona, mam duże od narodzin i do tej pory służą... 

Mam też z różnymi wzorami ale z tych nie jestem zadowolona bo dziecko jest całe w materiale... także polecam frotte ale bez wzorów.

Polecam z frote dla mnie najlepsze 

Za moch porodow dziecka przez pierwsza dobe nie myli. Zawsze warto miec recznik.

Dzięki dziewczyny, zamówię frotte;)