Okropny katar w ciąży, zmarzlam na spacerze. Pije herbatki z malinami, miodem i cytryna, robię inhalacje z rumianku i mięty, psikam woda morska do nosa. Czy coś jeszcze by pomoglo? Dziękuję za rady
Możesz spróbować również masc majerankowa do nosa, albo inhalacje z majeranku. Fajnie działa :)
A może syrop na przeziębienie dla kobiet w ciąży np. Prenalen
Tez polecam masc majerankową
Polecam to co wyżej + od siebie polecam zwykłym kremem Nivea czy Bambino natrzeć czoło oraz nos na nos. Rozgrzewa- u mnie i u dzieci działa ;)
Inhalacje z olejkiem eukaliptusowym
Ja polecam także olejek ale miętowy, jest delikatniejszy niż eukaliptusowy a równie skuteczny.
Prenalen ma specjalne kroply spray na katar dla ciężarnych (kupisz w aptece lub w Rossmannie). U mnie nie sprawdził się i kompletnie nie pomógł, ale możesz spróbować.
Ja mając katar robiłam inhalacje z majeranku moim zdaniem pomaga
Mi zawsze pomaga masc majerankowa i takie dziecięce plasterki na bluzkę również mi pomagają
Wygrzać się porządnie
w ciazy to wiekszosc zakazana ,mi na katar zalecali tylko wode morską i płukanie nosa solą fizjologiczną..
Woda morska i taki miętowy zapach w plasterkach
Polecam Ci prenalen na katar, jest bezpieczny dla kobiet w ciąży.
Lub tak jak koleżanka poniżej. A może zadzwoń do gin i zapytaj czy możesz sobie klatke piersiową posmarować jakimś vickiem żeby Ci się lepiej oddychało
Prenalen w saszetkach z czosnkiem
Ogólnie czosnek miód cytryna imbir najlepsze naturalne antybiotyki dla kobiet w ciazy
Maść majersnkową też stosowałam ale na mnie srrdnio działała, miałam wrażenie że tylko przez chwilę.
A może spróbuj inhalacji ?
Tylko upewnij się czy kobiety w ciąży mogą, bo nie jestem pewna..
A czemu. Mi się wydaje że można
Można tylko nie ze wszystkimi naparami ☺