Okres po porodzie / Miesiączka po porodzie

No faktycznie coraz więcej odchodzimy od tematów z wątku:D 

ale mona zawsze wrócic na tor rozmowy wątku,

Ja teraz mam róznie okres nie jest juz regularny,a co wazne dostałam juz 3 mies po porodzie mimo ze karmiłąm piersią

Aneczka to mnie odrzucilo od czekolady ale teraz czasami sobie coś zjem chociaż trzeba uważać na cukier. 

Mazią miałam tak samo ale później szybko się przestawiłam na cukier spowrotem :D 

Marta czy ja wiem już tyle jest tych wątków ze wystarczy poszukać w lupce i odświeżyć wątek, zazwyczaj zawsze tak było ze odbiega się od tematu. Ale jak ktoś nowy napisze czy ktoś zada pytanie to na pewno odpowiedz otrzyma ;) 

Weronisia strasznie szybko dostałaś okres, a karmiłaś tylko piersią ? 

Mazia - po pierwszym porodzie też dostałam pierwszy okres szybko bo po 4 miesiącach. Karmiłam tylko piersią. Ale potem już nie dostałam drugiego okresu. A po roku od porodu okazało się, że jestem w drugiej ciąży :) Bez okresu i przy karmieniu piersią :) 

Marta ale to tylko raz po porodzie po tych 4 mcach miałaś krwawienie i potem dalej przerwa? 

Ja dostałam pierwszy okres po 14 miesiącach od porodu a w następnym cyklu już  zaszłam w kolejną ciążę. 

Ewa - tak. Urodziłam w kwietniu 2018. Połóg (oczyszczanie) trwało u mnie ok. 2 tygodni. Potem już było spoko. W sierpniu dostałam okres - miałam standardowe krwawienie przez 3-4 dni. identycznie jak przed porodem. A potem już była cisza. Za to w marcu 2019 dowiedziałam się, że jestem w drugiej ciąży :) 

Mazia ja tez szybko dostalam okres mimo ze kp 

A Ja już 8miesiecy po i nadal nie mam :))

łoo to bardzo szybko miałyście okrej ja chyba po 7 miesiącach jakoś dostałam , teraz pewnie będzie szybciej bo pokarm ściągam 

Marta K to się nie spotkałam z taką sytuacją :) 

No jakoś szybko u Was dziewczyny, ja to już ledwo pamiętam co to okres mieć :D ostatnio miałam w październiku 2018, potem we wrześniu i październiku 2020 i koniec. Ciekawe jak po tej ciąży będzie, oby też długo bez :D

Ja dostałam po dwóch miesiącach ale temu że przeszliśmy na butelkę

Ja dostałam okres po 14 miesiącach i to tylko jednorazowy bo teraz kolejna ciąża 

Natalia to u Ciebie w drugą stronę strasznie długo jej nie miałaś,aż dziwne 

Niektóre mamuski muszą trochę poczekać, ciekawe kiedy ja dostanę. Chociaż nie spieszy mi się :D

Natalia u mnie też po 14 miesiącach się pojawiła dopiero. Miałam 2 razy bo w ciążę zaszłam w drugim cyklu.

4 miesiące po porodzie miałam taki sam okres jak przed ciąża czyli bolesny i trwał 7 dni czyli tyle samo co przed 

Po pierwszym porodzie dość szybko dostałam miesiączkę ale niekarmilam długo piersią, teraz 6 msc już karmie i nadal brak miesiączki:/

Okres równo po 14 miesiącach. Cały czas karmiłam piersią. Pojawił się i był nieregularny, ale długoś jak i obfitość taka sama. I nie narzekałam na jego brak do czasu aż chciałam znowu zajść w ciążę. 

warto dodac ze ten pierwszy okres, czesto nie ma nic wspolnego z normalnym okresem. to jedynie plamienie lekkie.

dodatkowo, dopiero po 5 cyklu okres reguluje sie i mozna mowic o ilusdniowym cyklu