U mnie podobnie. nigdy nie tyłam, ale w ciąży pod koniec waga leciała jak szalona
Anita no mało ale jescze mogę nadgonić :D ale póki co to regularne posiłki, dieta cukrzycowa więc nie powinno być tak źle.
Klaudia to ja miałam to samo w pierwszej ciazy motywacja cukrzyca ciazowa a teraz powtórka .
U mnie znowu w 1 ciazy od 5 do 8 miesiąca przytyłam 2 kg i zaraz się młody urodził, ciekawe jakbym donosiła czy waga bardziej wzrosła
Pati to jest tak ze jak raz sie ma cukrsyce to już pewniak w kolejnej ciąży czy niekoniecznie?
Prawdopodobne że w drugiej może być. Tak mi kuzynka mówiła. W pierwszej miala, i w drugiej tez. Ale nie wiem na 100% jak to jest
Może być w kolejnej,ale nie musi choć z obserwacji widzę, że często jednak w drugiej ciąży jets powtórka z rozrywki.
Niestety jak się miało cukrzycę to duża sznasa na kolejny raz.
Klaudia jest większe prawdopodobieństwo że w kolejnej ciazy też będzie, ale nie zawsze tak musi być. Znam dziewczyny co np w kolejnej nie miały także wszystko jest możliwe :)
U ans w rodzinie własnie tak było cukrzyca w 1 ciąży i 2 też
Znajoma miała w 1 cukrzycę i tak już jej w 2 i 3 zostało.
Ja teraz mało przytyłam. Od zeszłego miesiąca raptem pół kilo. Ale może też dlatego ze wiecej biegam za synem? Mam wiecej tego ruchu teraz zwłaszcza jak ładna pogoda bo całymi dniami siedzimy na zewnątrz.
Ewa może tak być :D albo taki miesiąc wypadł, ze mniej przybierałaś
To dobrze wiedziec. Bo plabujac ciaze juz sie bede nastawiac psychicznie na odstawienie slodyczy
Mi łatwiej zrezygnowac ze słodyczy w ciąży też mało tyje o dziwo, pierw wymioty co przytyłam to schudłam obecnie mam 3+kg 19tc zobaczymy jak będzie później. .
Ewe no to u mnie podobnie biegam za młodym, piękna pogoda trzeba korzystać ale też odpocząć trzeba :)
Klaudiamama mnie w ciąży nawet nie ciągnęło do słodyczy
Ja dopóki pracowałam to bardzo mało przytyłam, a jak poszłam w 5 miesiącu na zwolnienie to od razu tyłam więcej
Mnie ciagnelo bardzo. Zakazany owoc smakuje najlepiej
Ja odstawiłam całkiem słodycze i słodkie napoje ze względu na cukrzycę. Ale na dzień dzisiejszy nawet mnie do nich nie ciągnie. Da się odzwyczaić. Ostatnio dostałam na urodziny ciastka dla cukrzyków słodzone stewią ale nie byłam w stanie ich zjeść bo już dla mnie za słodkie. Ale moja mama się śmieje, że ja uparta jestem i jak czegoś nie mogę to mam bardzo silną wolę i tego nie zrobię.
Ja po 7 miesiącach przerwy z cukrem mam problem zjeść słodkie haha tzn zjem,ale np.czekolada ro dla mnie tak słodka rzecz,że jak zjem to mi nie dobrze
Dziewczyny, może warto założyć nowy wątek o cukrze/wadze w ciąży? :) Bo ten dotyczy okresu po porodzie, a już dawno o nim nie pisałyście :D
Marta K, tu w każdym wątku tematy schodzą:D ale jestem za, ewentualnie jakieś stare odświeżyć bo pewnie są już zalozone. A najlepiej takie ogólne pogaduchy przenosić do wątku ogólnego.
Ewa oj dokładnie tak ejst :D