Ja też rodziłam z nogami w górze , szło mi bardzo ciężko i też nacięli mi krok ale nie czekali na ten najwyższy moment skurczu . Pamiętam jak krzyknęłam bo ból był okropny
Drugi raz rodziłam na boku poszło raz dwa
Jakbym miała okazję to chciałabym spróbować urodzić w wodzie .
Haha to prawda ale jak na szkole rodzenia zapytalam czy serio przez caly porod bedzie ze mna polozna, to inne mamy patrzyly na mnie jak na wariatke
A jak bylam na pierwszej wizycie u pediatry to lekarz, oooo kolejne “dziecko zarazy” i tak juz zostalo. 2020 rocznik zarazy
Ja mogłam nawet położna kazała mi wziąć stanik sportowy do wody ale trafiłam do szpitala już w takiej fazie porodu jeszcze mały do końca się nie obrócił więc było za duże ryzyko. Finalnie rodziłam normalnie obok wanny z wodą
U nas nauka szła na bieżąco, razem poznawaliśmy naszego synka I szczerze mówiąc na samym początku mąż tak naprawdę robił więcej przy synku niż ja, bo połóg był dla mnie okropny. Więc on zajmował się przewijaniem itd., a ja karmiłam małego.
Mąż ma czworo młodszego rodzeństwa, wie ctemat dzieci nie był mu obcy, zawsze lubił dzieci. Ale wiadomo, jak już miał swoje to była radość pomieszana ze strachem. Był bardzo ostrożny i delikatny, czasem nadgorliwy. Z każdą chwilą coraz lepiej ogarniający. No i teraz to wzór tatuś cieszę się,że wybrałam dobrego ojca dla swoich dzieci
Ojjj lek na początku był bardzo duży mąż bał się brać syna przez dłuższy czas sam na ręce trzeba było mu odpowiednio podać aby mógł potrzymać , bardzo się stresował tym czasem
Nie stresuj się , teraz nacięcie krocza to już jest naprawę w ostateczności a nie „ na wszelki wypadek „
Jest dużo lepiej na porodówkach i położne wiedzą że lepiej i szybciej zagoi się rana od pęknięcia niż równa cięta . Nie martw się tym na zapas przy drugim porodzie nawet nie było u mnie mowy o nacinaniu
Dokładnie, zgadzam się, nie ma teraz praktyki nacinania krocza. Większość porodówek teraz ma zaleconą ochronę krocza i tylko w ostateczności używają nożyczek.
Nie stresuj sie, jest ogromna roznica na porodowkach to co bylo jeszcze kilka lat temu vs obecnie.
Wazne, zebys sluchala swojego ciala i wspolpracowala z polozna. One widza co sie dzieje z kroczem i moga Ci zaproponowac naciecie, bo moga byc sytuacje gdy pekniecie moze byc zbyt szkodliwe.
Ale duuuuzo teraz sie mowi o ochronie krocza i serio serio polozne w tym pomagaja:heart:
Nie martw sie na zapas
Masz prawo żądać ochrony krocza, na pewno położna będzie o tym rozmawiać z tobą i będa próbować aby tak się nie stało. Ja ci mogę powiedzieć że jak się interesowałam tym tematem i z rozmów ze szwagierka która rodziła sn to lepsze nacięcie niż pęknięcie więc warto mieć to na uwadze rży nacięciu masz lepsze krawędzie i ładniej da się zaszyć
Mąż zaczął czytać i się czegoś dowiadywać jeszcze jak byłam w ciąży, ale nie miał takiej „praktyki” nigdy wcześniej. Nie miał nawet małego dziecka na rękach, bo jak jego bracia mieli dzieci to on powiedział, że pierwsze jakie weźmie na ręce, to będzie jego dziecko
Nie powiem był strach, ale był to też uroczy obrazek, jak np się przebudzałam, a mąż patrzył na śpiąca w łóżeczku córkę
Duuuzo dopytywał, ale dużo też chciał się nauczyć, więc cieszę się, że trafiłam na partnera, który wykazuje zainteresowanie, a nie na kogoś, kto wszystko zrzuca na mnie
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.