Dokładnie tak najlepiej
U nas zazwyczaj są odparzenia alergiczne i na to pomaga nawilżanie, tłuste kremy. Takie krostki zdarzają się sporadycznie, schodziły też z linomagiem albo same z siebie, nie potrzebowałam ich zasuszac.
ogólnie mojej służyły dady 1 i 2 ,a 3 już odparzyly i przeszliśmy na Pampers premium care
sudocrem i tormentile nie pomagały tylko pogarszały bo wysuszaly
ratuje nas linomag i bepanten baby
przemywanie woda z pompką plynu i wacikami bawełniane
U nas z kolei był polecony od farmaceutki alantan, a sudocrem poradził sobie duuuuzo lepiej
u nas alantan maść i krem słabo sobie radzial i nie zabezbiedzail skóry tak dobrze jak linomag czy bepanten
a sudo crem i tormentile baby u nas pogarszały odparzenia
Bepanthen my nie korzystamy. Czasami się zdarzy, ale generalnie bepanthen stosowany powinien być profilaktycznie, a nie, jak już coś się zaczyna dziać, bo może nie zadziałać - producent nie gwarantuje działania, a prewencje
no wiem, linomag jest na odparzenia
a bepanten żeby profilaktycznie im zapobiec i pomaga na drobne odparzenia u nas ![]()
Dziewczyny nie bede zakladac nowego watku wkleje tu zdjecie , synek sie caly czas oblizuje i wyszlo mu takie cos czym moge to posmarowac ?
Jak bym posmarowała linomagiem i osuszała jak będzie obślinione. Synkowi (ma 4 miesiace) robi się ostatnio podobna kreska przy ustach - ostatnio dużo się ślini i wkłada ciągle rączki do buzi więc to jakieś podrażnienie od śliny.
U Twojego trochę wygląda jak odciśnięcie od smoczka, ale smoczka już nie używa ?
Nie nie smoczka juz nie, caly czas sie oblizuje i podejrzewam ze to od sliny ![]()
No właśnie, tak po wyglądzie synka myślałam że od smoczka to już na pewno nie, chociaż znam przypadek kilkuletniego dziecka które dalej używa smoczka do snu. U mojego synka od śliny się robi identycznie - nabył nową umiejętność i co chwilę pluje i się obślinia
ostatnio zeszło i po kilku dniach znowu się pojawiło
Ja jak sie go pytam czemu tak robi to mowi bo jezyk nie miesci mu sie w buzi ![]()
![]()