MAM musisz próbować. Spokojnie macie jeszcze chwilę.
W poniedziałek mam dentystę i jestem ciekawa jak mała zniesie moją nieobecność, chcę jeszcze będąc w mieście wskoczyć w jedno miejsce… Zobaczymy
Hej MAM moj syn tez 7 czerwca skonczy 6 miesiecy i tez nic tylko cyc, abi butla ani nic. Zaczelam mu rozsszerzac diete wlasnie, choc nie chetnie je i nie umie w ogóle jesc wszystko wypluwa. A po jedzeniu tez mu dawalam picie lyzeczka i tez sie zastanawiam nad niekapkiem, ale czarno to widze…
No to ciekawe jak u nad będzie, trochę wody pije ale krzywi siey
Moj tez na wode krzywi sie, ale nie chce mu dawac nic innego narazie, moze do wody przyzwyczai sie wkoncu
Martak tak samo było z moim starszym synkiem, nie chciał wody za nic a teraz tylko woda, więc myślę że i te nasze małe się przyzwyczają
Marta nie poddawaj się tylko dawaj do picia wodę. Mały się przyzwyczai i będzie ją pił. Musi się przyzwyczaić do czegoś nowego a tym nowym smakiem jest woda. Przecież do tej pory jedyny smak jaki znał to mleko.
Marta spróbuj niekapka dzieci na prawdę bardzo fajnie uczą się z niego pić i szybko złapują. Musisz tylko zaufać dziecku a skoro nie pije z butelki to lepiej uczyć od razu picia z niekapka.
A jak myslicie, jaki niekapek bedzie najlepszy? Pewnie macie ten z lovi, ale moze jest jeszcze jakis sprawdzony przez was? Bo nie wiem jaki kupic, a bede dzisiaj na zakupach
Najlepiej z miękkim ustnikiem
Mój synek nigdy nie nauczył się pić z typowego niekapka. Natomiast za drugim czy trzecim podejściem załapał jak radzić sobie z kubkiem 360 stopni. Miał wtedy 8-9 miesięcy.
Martak, nie ma się co spieszyć z niekapkiem, naprawdę. Ja bym na razie została przy łyżeczce, a za 2 miesiące spróbowała z kubkiem. Teraz idzie lato, więc pragnienie dziecka też się zwiększy, będzie łatwiej wprowadzić wodę.
Ulka niby tak, ale wlasnie teraz upaly zblizaja sie i jak bedziemy na spacerze i duzo czasu na polu to chciala bym miec pod reka jakis kubek zeby sie napil.
No zobaczymy, dzisiaj mu kupie niekapek i bedziemy probowac
Próbuj, oby się udało. Mój synek nie umiał, za każdym razem musiałam otwierać niekapek i pił jak z dorosłego kubka męczące strasznie, a tak sam by pił jakby czuł pragnienie. Jedyny plus szybko nauczył się pić jak dorosły
Moj zaczal 8-my miesiac i tez sie zastanawiam czy juz czas zeby wprowadzac niekapka
Didu ja myślę że już możesz dawać niekapka.
Chyba nie ma reguły od kiedy podawać niekapek bo każde dziecko jest inne…Można od 8 miesiąca - początkowo malec może się nim bawić tylko aż w końcu złapie o co chodzi…Ja nawet nie pamiętam od kiedy moja miała - jakoś wyleciało mi to z głowy
Mój syn się bawił bawił i niestety nie załapał mam nadzieję, że córcia będzie mądrzejsza
Bo nie każde dziecko załapie. Mój mały pije w tej chwili z kubka 360 i dzisiaj próbowałam dać mu z kubeczka i radzi sobie równie dobrze.
Didu próbuj może się uda. Ale każde dziecko jest inne dlatego musisz nie brać pod uwagę innych dzieci. Na wszystko przychodzi czas.
Myślę, ze to kwestia indywidualna każde dziecko jest inne, jedno szybciej sie czegoś nauczy drugie wolniej. Trzeba porostu próbować tak jak pisze Kasia.S. Ja nie miałam takiego problemu bo mały załapał od razu do czego służy niekapek już w 5miesiącu a było tak, że jak był mniejszy to butli nie chciał i też miałam obawy jak to będzie.
Ana to dajesz mi nadzieję, bo moja półroczna córcia nie chce butli, może pomyślę o niekapku właśnie
Spróbuj bidon ze zwykła rurką ponoc najlepsze rozwiazanie i właściwe u Nas najszybciej poszło z czymś takim, a próbowałam mnostwo niekapkow itd