Ochraniacze do łóżeczka

Hej
Nie mogłam znaleść postu odnośnie tematu ochraniaczy do łóżeczka.
Poszukuje jakis sprawdzonych elementów lub porad jak zabezpieczyć łóżeczko przed uderzeniami. Mały już raczkuje i siada wiec w łóżeczku po przebudzeniu są małe harce i liczne uderzenia o szczebelki.

Ja planowałam kupić z colorstories bo mają ładne te ochraniacze ale ostatecznie nie kupiłam jeszcze. Synek przestał uderzać rączkami o szczebelki

Gdzieś czytałam że nie są niby polecane ale ja je stosowałam bo mały walił główką i wkładał rączki między szczeble i nie mógł wyjąć.

Ja kupiłam na allegro takie

je się wiąże i są spoko ale lepiej się sprawdzają jak spod łóżeczka jest w połowie łóżeczka ustawiony bo wiąże się je u góry na barierce i się trzymają. Jak spód jest na dole to trzeba je przywiązywać do szczebelków i wtedy się zsuwają.

Ale teraz mały ma prawie rok więc to mi nie przeszkadza. Te można prać w pralce.

2 polubienia

Jak juz mi ziom szalał po calym lozeczku to zakupilam wielkie, długi i gruby,taki mięsisty warkocz. Dalej powietrza duzo ma ( niby dlatego nie sa polecane szczegolnie przy noworodkach) a i glowa mniej walila w szczebelki tym bardziej ze moje lozeczko ma szczebelki tylko po bokach, reszta to biala plyta.

1 polubienie

Ja tez kupilam takie zwykle , bo mala wkladala nozki poiedzy szczebelki .
Fajne sa z colorstiories bo maja wiecej tyxh wstazeczek do przywiazywania przez to pasuja do kazdego ksztaltu i rodzaju lozeczek/kolysek

1 polubienie

Ja mam warkocz z Sinsay u teściowej w łóżeczku ale on starcza na pół łóżeczka, trzeba by było kupić dwa. Mi ten jeden spokojnie wystarcza już przy moim maluszku

1 polubienie

Ja narazie jeszcze nie mam , córka ma 5 miesięcy

Właśnie szukam jakiegoś rozwiania. Warkocz miałam ale jednak go rozplotłam i pojedynczo poprzeplatalam szczebelki. Na początki fajnie się sprawdzało ale teraz to za mało. Musiałabym chyba jeszcze tak z 3 kupić.

1 polubienie

To zalezy, bo wlasnie na sinsay i pepco widzialam takie krotkie i waskie a ja swoj kupilam 5 lat temu za 140zl no ale wlasnie ochrania drugie dziecko takze mysle ze sie oplaca. No ale ja to kupilam w hurtowni z dziececymi rzeczami. Wtedy oczy mi wyszly na wierzch ile za takie cudo, ale finalnie jestem bardzo zadowolona :heart:

2 polubienia

Jakbym już miała kupować to bym postawiła na te z colostories :grinning: dodatkowo poszperałabym na TikToku bo tam są dziewczyny które mają kody na 20% rabatu :grinning:

2 polubienia

Ja też mam taki klasyczny , gładki szary . Materiał nie jest jakiś super gruby ale daje radę bo faktycznie nie uderza się mały w szczebelki

2 polubienia

Ja póki co nie kupowałam , ale tak jak napisała @Kiniawes kupiłabym z colorstories bo tam są naprawdę ładne . Dużo wzorów do wyboru i są wiązane do szczebelek.

1 polubienie

Zobacz te są super dla dziecka które często obija główkę o szczebelki

3 polubienia

Ja te widziałam już i też się nad nimi zastanawiałam ale drogo wychodzą

1 polubienie

Na stronie baby mam 145 zł nowe myślę że taniej napewno też można znaleźć chociażby na allegro.

145zl kosztuje 21 elementów. Moje łóżeczko na przykład ma dookoła szczebelki i po jednej dłuższej stronie ma 15 a po krótszej 7 co daje w sumie 44 to musiałabym kupić 3 takie opakowania i cenowo to już mego dużo.
Ja te moje kupiłam w sumie na całe łóżko za 50zl. Ale oczywiście każdy ma swój budżet i pomys :wink:

1 polubienie

Nad takim się zastanawiałam ale podliczając liczbę szczebelków i cenę to mało zachęcające :rofl:

@Michaska tez kupiłam w takim stylu jak ty :smiling_face: później się naczytałam, że nie zaleca się zakładać …. I leży nowy w szafie :see_no_evil: ale jak synek podrośnie to założę właśnie w celu ochrony przed uderzeniami w szczeble

Ja też czytałam różne opinie ale prawda jest taka że to zależy od dziecka. Mój bardzo szybko zaczął się wiercić i ruszać i by sobie zrobił krzywdę więc przez jakiś czas miał i byłam z nich zadowolona, tylko dbałam żeby nie opadały o zęby były tak zawiązane by był przepływ powietrza

1 polubienie

@Michaska A ile synek miał jak założyłaś ?