Hej hej czy wasze pociechy gorączkowała po szczepieniu na Odrę swinke i różyczkę... Z pierwsza córka nie miałam problemu bo po szczepieniu przesypiała 3 dni z drzemkami na jedzenie. A druga która miała szczepienie 10 dni temu gorączka 38,5 3 dni wysypka niby to normalne bo występuje od 7 do 14 dnia od podania. Młodsza poprostu ma wszystkie książkowe objawy po każdym szczepieniu. Czy też tak macie.?? Dziś mija 3 dzień jak narazie nie ma gorączki wczoraj o 1:30 w nocy ostatni raz podawalysmy ibum. Ale druga kwestia po szczepieniu dziecko 180 ° inne nadpobudliwe wymuszające krzyczące płaczliwe no totalny chaos.. A jak u was się to odbywało?
U nas zupełnie na spokojnie. Córka ogólnie dobrze znosiła szczepienia, czasem miała tylko lekkie osłabienie i dłużej spala podczas drzemki, lekkie podwyższenie temperatury do 37-37,5 ale nic jej nawet nie podawałam i samo zawsze ustąpiło. Po szczepieniu zawsze była jednak właśnie ospała, osowiała a nie rozdrażniona czy pełna energii.
Daria u nas corka po 2 dawce szczepionki miala wysypkę w miejscu wkucia, ale to juz w późniejszym wieku wczesniej po szczepieniach tez pojawiały się stany gorączkowe;(
U nas na spokojnie po szczepieniach, syn zazyczaj szedł na drzemkę, stan podgorączkowy ale to też nie zawsze, lepiej obserwować miejsce po wkłuciu. Być może tak przechodzi, gorączka normalny stan organizm się broni . Pamiętam jak mi na szczepieniu lekarz kazał dać przeciwbólowe zapobiegawczo oczywiście tego nie zrobiłam bo to bez sensu skoro nic się nie dzieje i lepiej jak organizm trochę powalczy z gorączka i wówczas podać
Moje dzieci ,na szczęście zawsze,a przynajmniej do tej pory wszystko było ok,tzn nie mieli całkowicie żadnych dolegliwości po szczepieniach.
U mojej córki była gorączka
Szczepienie MMR jeszcze przed nami, ale syn gorączkował zawsze po szczepionce na meningokoki.
Odrą, świnka, różyczka (MMR) to żywa szczepionka więc może dawać bardziej dokuczliwe objawy po szczepienne.
Moja bratowa przeszła spokojnie z synkiem żadnych objawów nadpobudliwości czy gorączki
u nas po tej szczepionce było wszystko okej akurat, ale jakoś mnie nia straszono najbardziej i w sumie jej się też bałam
Dziś na szczęście już pRwstala gorączkować rano wystąpiła wysypka bardzo widoczna. Ale po całym dniu na wieczór już jest bledsza. Nie wiem czy widać na zdjęciu dobrze ale miała na całym ciele. Zarejestrowalysmy się dla mojego świętego spokoju do lekarza. Żeby jeszcze obejrzał
Jeszcze podejrzewam że może to była 3 dniówka. Bo organizm jednak osłabiony po szczepieniu. Bo wiem że 3 dniówkę przechodzi się raz i właśnie na koniec zakańcza się to wysypka
Dariamama niekoniecznie raz znajomej córka miała dwa razy, ale trzydniówka zaczyna się od brzuszka z tego co pamietam jak to było u nas.
Dariamama widać na zdjęciu faktycznie ciekawe co było przyczyną może organizm tak zareagował na szczepienie
Dariamama jeśli wysypka pojawiła się po ustąpieniu gorączki, która trwała min. 3dni i była wysoka to na 100% była to trzydniówka. Także może punktem spustowym było szczepienie i osłabienie organizmu po nim, ale nie była to strikte reakcja na szczepionkę.
Dziś byłyśmy u lekarza. To była typowa 3 dniówka. Wysypki już dziś prawie nie widać.
Dariamama problem rozwiązany ☺
Dariamam no to super juz z głowy :)
No to super;))
My też jesteśmy po 3 dniówce i faktycznie tez była wysypka która szybko zeszła
No przeważnie szybko znika ;)) U nas pojawiła się rano to na drugi dzień nie było juz