Objawy po szczepieniu na Odrę różyczkę i swinke

No właśnie teraz te 3 dniowki wyglądają inaczej bo kiedyś chyba nie miały dzieci wysypki na sam koniec ?

Nati to jest charakterystyczny objaw właśnie w tej infkjci, że 3 dni wysoka gorączka, a potem po jej ustąpieniu wysypka. 

Tak u mnie mama była zdziwiona ze ma wysypkę po 3 dniówce 

Najstarszy syn nie miał nigdy wysypki, 2latek już miał kilka razy po gorączce, i córka tez juz raz miała 

Kverve ale ja pamiętam jak moje młodsze rodzeństwo przechodziło kiedyś to nie miało właśnie takie wysypki

Nati pewnie jakąś inną wirusowe miał, trzydniówka, czyli gorączka trzydniowa nazywana też rumieniem nagłym ma w kryteriach rozpoznania wysypkę. 

może zależy od organizmu 

Nie macie pojęcia jak się cieszę że to była tylko 3 dniówka. 

Teraz te trzydniówki to jakaś plaga. Dzieciaki co chwilę to łapią, szczególnie te przedszkolne i żłobkowe, potem to przynoszą do domu i tak to leci...

Taki urok żłobków i przedszkoli i ogólnie dzieciństwa że trzeba się wychorowac. Ja też jak był a mała towecznie coś było, a to ospa, a to świnka a to różyczka. Teraz chociaż na to są szczepienia i dzieci aż tak często na nie nie chorują. 

U nas córka w cale nie miała z kimś styczności i miała 2 dniówkę 

Oj tak ja dziś byłam u sobie w pracy to na grupę 19 dzieci była tylko 5

U nas też kiedyś pojawiła się gorączka i trwała 2 czy 3 dni i potem właśnie była wysypka. Nie wiedziałam wtedy, że to trzydniówka. Mamuska mi zasugerowała.

A po szczepieniach to chyba dopiero po tym trzecim obowiązkowym dopiero nam się gorączka pojawiła i tak co szczepienie to zawsze wychodziła w nocy. Pierwsze dwa szczepienia były bez żadnych objawów. 

No córka też nie chodzi do żłobka ani nie ma kontaktu z dziećmi które do niego chodzą. Chyba że starsza coś przyniosła z zerówki... Bo tak nie miała by skąd załapać. Ale tak to już jest starsza katarzy 3 dni potem młoda łapie i tak ze wszystkim niestety nieuniknione

U mnie też tak jest ;))

Dariamama no to ma kontakt ze starsza więc jest to potencjalne źródło infekcji. 

No u mnie też, syn przyniesie z przedszkola I młodszy syn zawsze złapie. córka czasami.. 

Zawsze dziecko zalapie jedno od drugiego to nieuniknione

Skąd się wzięła ta 3 dniówka ?

Beata to bardzo popularny wirus,którym bardzo łatwo się zarazić .