Ja test zrobiłam tak w sumie nie wiem kiedy, bo to powinna być moja pierwsza miesiączka po tabletkach, a nie przyszła wcale ![]()
ale objawy miałam podobne, jakbym miała dostać miesiaczke
Ja miałam ból brzucha na dole taki lekki l, i co raz zakręciło mi się w głowie czego wcześniej nie miałam
Ja robiłam testy, gdy okres spóźniał mi się 8 dni, bo do 7 dni to jeszcze się zdarzało, ale raczej nie powyżej. No i za każdym razem kiedy wychodziły mocne dwie kreski ![]()
Ja robiłam raz 6dni przed test ciążowy i wyszedł negatywny a po dwóch dniach już pozytywny, także za wcześniej to też nie za dobrze a dop 3 dni przed spodziewanym okresem na teście wyszła bardzo blada kreseczka. Ale testy nie są tak drogie zawsze może zrobić ale czasem warto zrobić jeszcze jakieś dwa dni przed spodziewana miesiączka .
Z testem czekałam zawsze kilka dni po spóźnionej miesiączce. Objawy ciąży nie były u mnie takie konkretne żebym mogła coś podejrzewać. Praktycznie znikome. W trzeciej ciąży miałam bardzo wzdęty brzuch (ale zwykle tak mam.na miesiaczkę). Bardzo bolały mnie piersi i jedynie to było powodem do podejrzeń ponieważ nigdy na okres mnie nie bolą.
Ja im bardziej chcialam tym bardziej wyczuwalam rozne objawy mimo ze jeszcze w ciazy nie bylam , jak juz zawszlam to byl bol jakby na okres w podbrzuszu i tkliwe piersi dosyc mocno wyczuwalne
Ja juz w te testy tak nie wierze zrobilam kilka kazdy pozytywny mimo braku ciazy moze jeden negatywny , jak juz cos czulam poprostu szlam na krew
Pierwszy raz słyszę o takiej sytuacji. A pytałaś ginekologa co może być przyczyną tego? Bo rozumiem, jakby jeden wyszedł błędnie, ale kilka?
Ja widziałam tt jednej dziewczyny która opowiedziała że ona już testy i ciążowe i owulacyjne kupuje już tylko w aptece stacjonarnie bo się strasznie naciela, myślała że wszystko jedno i hurtowo kupiła gdzieś w necie, okazało się że nie dość że są mało czułe to chyba źle przechowywane byly (przynajmniej tak wnioskowała) przez co załamywały i ona myślała że nie ma owulacji w ogóle. Może to właśnie taką kwestia?
Teoretycznie, nie wiesz też jak są przechowywane zanim trafią do apteki, więc to loteria
Hmmm raczej aptecznym bym ufała bo tam jednak ważne jest odpowiednie przechowywanie np leków więc myślę że takie rzeczy też odpowiednio przechowują
Tak, ale ja mówię o przechowywaniu zanim do apteki trafią. Też niewiadomo gdzie leżą, czy były dobrze przechowywane i dobrze do apteki dostarczone
Mozesz miec falszywie dodatni jak np.jajeczko zagniezdzilo sie, ale doszlo do poronienia- ale to wczesne etapy i raczej ciezko takim aptecznym testem to wyczuc. Leki na nieplodnosc zawieraja hcg wiec tez moga oszukiwac testy, albo zostal pozniej odczytany niz powinien.
Mozesz miec tez falszywie ujemny np.jak masz rozwodniony mocz (duuuuze spozycie plynow), albo jest zrobiony zbyt wczesnie
Najbardziej miarodajny jest hbs z krwi, no i oczywiście usg.
Nie pytalam, moze tez zlej jakosci byly ale bylko ich kilka
Ja zawsze robiłam test ciążowy i kupowałam raz w aptece a inne często w Auchanie albo w rosmannie i każdy z nich potwierdził mi ciążę , nawet jeden miał tak słaba kreseczkę że musiałam się naprawdę dużo wpatzrec po dwóch dniach zrobiłam i już była mocna
a test był za 5,99;) ale to było 5lat temu przy drugim synku;) leży córce kupił mi mąż w aptece nie kosztował więcej niż 10zl i odrazu pokazało mi ciążę
także ja naszczescie nie miałam problemu z testami ciążowymi.
tak samo miałam
do tego nagłe opadniecie z sił, zmęczenie jakbym góry zdobywała. a w późniejszym czasie przekształciło się to w ból porównywalny do rwy kulszowej. miesiąc czasu męczyło aż pościło któreś nocy
Moim pierwszym objawem, był taki jeden dzień gdzie poczułam sie mega słabo. Złapało mnie wielkie zmęczenie, dreszcze odrazu zakopałam się pod kołderką i cały dzień leżenia pod nią. Na drugi dzień nic mi nie było ale wtedy myślałam że coś mnie rozkłada. Później doszedł tempy ból w podbrzuszu taki dziwny specyficzny, lekki ból piersi i tu myslalam ze poprostu bolą na okres. Oraz rano lekkie mdłości, to z kolei przypisałam zbyt małym śniadaniom na które i tak nie miałam ochoty.
Pamiętam jak ja tak miałam przy każdym dziecku, jak z pierwszym synkiem byłam w ciąży ale jeszcze nie wiedziałam, tylko spóźniał mi się okres jakiesn4 dni a ja zawsze miałam w tym samym dniu i nigdy mi się nie spóźniał i mąż w tedy kupił mi nie ciążowy i cały czas mnie namawiał żebym zrobiła a ja żeby nie przesadzal , że boli mnie brzuch itd jak na okres ,więc zaraz dostanę ale w tedy już nie dostałam
syn ma 12 lat
potem druga ciąża i również takie same objawy;) a drugi syn ma 7 lat i córka ma 2 latka i przy każdej ciąży czułam się tak jakbym miała normalnie mieć okres , bolały mnie piersi zwłaszcza przy dotykaniu, lekko pobolewal brzuch i zawsze były w tedy dwie kreski;) czasem zrobiłam za szybko test to były dwie kreski ale jedna z nich tak blada że ledwo odczytałam!) ale byla;)
Jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży to przy jedzeniu kanapki krwawiły mi dziąsła ![]()
dosłownie miałam krew na kanapce ![]()