Część dziewczyny,
Postanowiliśmy starać się o 2 malucha
jakie miałyście objawy ciąży jeszcze przed pozytywnym testem i data miesiączki ?
Dziś jestem 8 dpo, cykle ok.34 dniowe. 10 dni przed okresem (6dpo) zaczęłam mieć bóle jak na okres, wczoraj (7dpo) prawie cały dzień z przerwami miałam takie ciągnięcie kłócie po prawej stronie brzucha na dole, a dziś rano i teraz wieczorem boli mnie brzuch jak na okres i promieniuje, aż do dołu pleców, a jeszcze 8 dni do daty miesiączki.
Czy któraś z was tak miała i okazało się, że to ciąża ? Może to był objaw implantacji
Jutro jest 9dpo, myślicie że mogę zacząć testować?
Tak, ja miałam w obu ciążach bóle jak na miesiączkę. Jedynie w pierwszej ciąży na początku miałam bardziej tkliwe piersi niż normalnie, ale ogólnie wszystko wyglądało, jakby mi się po prostu okres spóźnił.
U mnke to samo bylo w 2 i 3 ciazy ![]()
Im bardziej chciałam deugie dziecko tym bardziej wydawalo mi sie ze mam objawy… serio. I czytalam właśnie ze bol jajnikow to moze byc zagniezdzanie zarodka, wrecz bylam pewna ze to to, a test wychodzil negatywnie.
Takze nie ma co sie nakrecac na to wszystko przed zrobieniem testu, bo czesto to sa zwykle odczucia takie jak przy jajeczkowaniu czy przed okresem tylko nie statajac sie o dziecko kompletnie nie zwracamy na to uwagi.
Gdy przestalam wyliczac co kiedy moze mnie bolec i dlaczego to wyszly 2 kreski na 1 dzien przed planowana miesiaczka ![]()
Hej!
Ja miałam takie same bóle jak na miesiączke (ból brzucha,ból kręgosłupa)
Mam nieregularne miesiączki,i jak zwykle mi się opóznił w tym miesiącu 8 dni
Nie brałam do głowy, ale dziś sie zdziwiłam jak zrobiłąm test ciążowy a tam odrazu 2 grube kreski
o ciąże się niestarałam a tu taki psikus.Dla potwierdzenia zrobiłam kilka i wszystkie pozytywne
Ja jeszcze mialam luzniesza kupe ![]()
smieje sie bo ja to nigdy nie mialam luznych ani rozwolnien
w pierwszej mialam pierwszy raz i jak mialam potem znowu to juz sie domyslilam ze moge byc w ciazy i tak tez bylo i w 3 tez mialam …
Testy z krwi są najbardziej czułe więc warto taki zrobić jeśli chcesz tak wcześnie
Ja przy pierwszej jak i przy drugiej ciąży miałam objawy jak przed miesiączką;) czyli bóle podbrzusza , wrażliwe na dotyk piersi. I czekając na okres zawsze mówiłam przy pierwszym synku do męża że zaraz będę miała miesiączkę
a to byka ciąża
przy drugim synku mąż mówi żebym zrobiła test ciążowy mimo że do miesiączki były jeszcze dwa dni a ja nie bo mam objawy takie jak orzed miesiączka więc nie ma sensu, w tedy mąż mówi l mi że przy pierwszym też tak mówiłam,
skusiłam się więc zakupiłam test ciążowy i była druga bardzo bladziutka kreska ledwo widoczna;) a to był drugi synuś;) przy 3 ciąży było tak samo ![]()
Takze @Julia20 lec po test i rob
moze bedzie bladziutka kreska
a my trzymamy kciuki ![]()
Ja przy 3 tez mialam blada kreske to chlopak sie smial ze to wyglada jakbym 5 min temu zaszla a ja juz test robie ![]()
Teraz jeszcze dostałam takiego kremowego śluzu, dosyć sporo
Nie no, test najlepiej robic w dniu spodziewanej miesiaczki, nie nakrecajcie dziewczyny bo to stres i pieniadze. Po co ma robic tydzien przed miesiączką? Bo moze bedzie cos widac ? Niemtorym blada kreseczka wychodzi w dniu spodziewanej miesiaczki dopiero. A tak to bedzie sie stresować czy smucic ze nic z tego a byc moze ciaza jest tylko trzeba poczekac ![]()
Ja również miała tamkie bóle i promieniowało do pachwin lub pleców.
Zrobiłam z ciekawości test i nie wyszedł przed spodziewaną miesiączką. Tak jak pisze @Mamina, posczekja do pierwszego dnia spodziewanej miesiaczki. To juz niedługo ![]()
Mi wyszedł pozytywny tydzień przed, to był już 2 miesiąc a zrobiłam bo się staraliśmy a dostałam alergicznego kataru i potrzebowałam sprey sobie kupić a na nim że w ciąży nie można. Zrobiłam w ogóle nie myśląc o tym że mogą być 2 kreski raczej tak pro forma
ale zgadzam się że jeśli jest to bardzo wczesna ciąża to z krwi ewentualnie lub poczekać chwilę
Ja mialam tez takie bole jak na miesiaczke , chcialo mi sie bardzo spac i okres mi sie spóźniał i dlatego zrobiłam test ![]()
Mogą być takie objawy ale tak jak dziewczyny piszą albo idź po test albo zrób bete ona jest najpewniejsza
Wyszedl Ci pozytywny nie tydzien przed tylko 3 tyg po
skoro to byl 2 miesiac
a rozmawiamy o ciazy wczesniej, byc moze dopiero sie zagniezdza zarodek i nic wtedy nie wyjdzie
No tak chodziło mi że ja się nie spodziewałam bo wcześniej robiłam test ale właśnie było za wcześnie i nic nie wyszło. To że było krwawienie i teraz oczekuje na kolejne ale podejrzewa że może jest w ciąży nie oznacza że jest ona wczesna ale tak jak napisałam później przy wczesnych ciążach najlepsze z krwi badania
Po stracie ciazy, strasznie chcialam zajsc w druga.
I w momencie gdy zaczelismy sie starac ponownie tez swirowalam od momentu owulacji. Kazdy sygnal przypisywalam ciazy. Wiem ze to trudne, ale poczekaj na termin kiedy powinnas miec miesiaczke. Zrob bete jesli chcesz wiedziec ciut wczesniej- ale w pierwszych dniach te przyrosty tez nie sa spektakularne.
U mnie to głownymi objawami było zmęczenie, dużo wydzieliny i ciągłe wrażenie, że jest bardzo mokro i ciagnięcie z jednej strony jakby od jajnika.
Ja miałam takie coś , lekkie plamienie i ból brzucha , zrobiłam test wyszedł negatywny , pozytywny pokazał się dopiero za drugim razem ( zrobiłam w 2 dniu przewidywanej miesiączki) ![]()