Nutramigen LGG ,a wzmożone ulewanie

U mnie Syn po Bebiko w ogóle nie ulewał, córa troszkę, ale takie normalne ulewanie. Gdy dałam córce Bebilon to ulała wszystko co zjadła. Więc zostałyśmy przy Bebiko.

Każde dziecko właśnie inaczej reaguje na mleko. Trzeba znaleźć odpowiednie. U nas raczej tej alergii nie było bo mały to codziennie wcina jogurt naturalny i jest okej . Ogólnie sporo nabiału je 

Mój syn ma alergię na białko mleka krowiego też przepisano mu te mleko tyle że on nadal ulewal i nie chciał go pić później pediatra przepisał nam nutramigen lcp i trochę się uspokoiło . Na ig też wyszła alergia nam i nawet po roku synek pił te mleko 

Warto dopytać zawsze lekarza jak jest problem z ulewaniem 

Paula to dobrze że udało się Wam znaleźć mleko które mógł pic synek i nie ulewal tak dużo. Czasami zanim się znajdzie to odpowiednie to człowiek się mocno namęczy.

Jak ulewa warto po prostu kupić zagęstnik bo dziecko które właśnie ma problemy z ulewaniem nie powinno pić rzadkiego mleka tak samo jeśli chodzi o spanie powinno mieć nieco wyżej główkę 

Też tak myślałam że kupię zagęstnik dodam do mleka i synek nie będzie ulewal jednak u nas problem był poważniejszy refluks plus alergia na białko mleka krowiego. Syn potrafił zwróci zagęszczone mleko i się odwodnić. Z konsultacją i pomocą pediatry wybralismy nutramigen  lcp 

Czasami warto szukać przyczyny 

Nutramigen to właśnie jeden z zagestnikow oni często w ośrodkach proponują takiej rozwiązanie :) 

fajne rozwiązanie dla dzieci co nie mogą pić mleka krowiego

Ogolnie po mm moja córka bardziej ulewala. Po piersi mało co, zazwyczaj tylko taka mała strużka pociekła wzdłuż ust. Natomiast po mm potrafiły być duże chlusty. Rozmawiałam z lekarzem, to najprawdopodobniej dziecko za dużo na raz piło (mleczko z butelki leci dużo szybciej) i to co nie zmieściło się w żołądku to wracało 

U nas badania z krwi i  chlustajace ulewania a także konsultacja z gastrologiem i pediatra potwierdziła alergię 

Właśnie zamakst alergologa kiedy dziecko jest jeszcze małe zaleca się gastrologa który z reguły bez przeszkód daje zaświadczenie nawet dla przychodzi o alergii żeby nie było problemów z wypisywaniem leków czy mleka na receptę i żeby lekarz w razie czego miał podkładkę jakby była kontrola 

To może Paula teraz bedzie latwiej z karmieniem jak juz znacie przyczynę. Dobierzecie odpowiednie mleko i skończy się ulewanie. 

Dawaj znać czy lepiej czy jak się ma sytuacja bo sama jestem ciekawa czy to coś dało 

Ojej to też jest uciążliwe dla takiego maluszka ciągle ulewanie. Naszczescie u nas nie było takiego problemu, oby u Was wszystko się już unormowało 

Czasami trzeba dziecku pomóc bo to samo niestety nie przejdzie a szkoda by dziecko się męczyło :) 

Warto poszukać przyczyny 

Oby wszystko się szybko unormowało i mama oddychanie z ulgą i dziecko się męczyć nie będzie a przecież o to chodzi :) 

Takie ulewanie jest nie tylko uciążliwe dla dziecka ale dla rodziców właśnie też. Bo człowiek zachodzi w głowę jaka jest przyczyna. Dobrze jak szybko wyjdzie z czasami to mija kilka miesięcy zanim dowiemy się jaka jest przyczyna. Na