Nowy Laktator elektryczny Expert 3D Pro

No ten laktator to marzenie. Mój pierwszy to lovi dwufazowy elektryczny 5/501 - sprawdził się świetnie i czeka w szafie na listopad. Ale uwielbiam nowości i z chęcią porównałabym działanie obu. 

W ogóle myślicie, że warto zabrać laktator ze sobą już do szpitala? Słyszałam, że czasami wypożyczają takie szpitalne, ale nie wiem na ile to jest reguła. Podobnie jak nie orientuje się na ile byłaby rzeczywista potrzeba używania laktatora zaraz po porodzie

Nie wyobrażam sobie korzystać ze szpitalnego i zabieram ze sobą swój. Jak masz to lepiej wziąć, bo dużo miejsca nie w torbie nie zajmuje. Nie wiem jakie są statystyki i jak często się on przydaje ale nam położna mówiła, że warto wziąć, bo czasami w szpitalu mają zbyt małą ilość no i używanie po kimś mimo wyparzenia nie jest zachęcające 

W szpitalach maja tak jak by stacje a butelke sprzęt z lekiem dostaje się swoje sterylne tak było u nas;) Ja też się zastanawiam czy brac swój  czy nie bo jednak dodatkowo butelka smoczek... to to to tamto i zaraz walizka pelna ;)

Ja wzięłam swój, ale dopiero w domu zaczęłam go używać, bo w szpitalu jakoś dałam radę bez :)

A ten nowy z lovi prezentuje się cudnie i aż człowiek chce go wypróbować.

Czyli muszę się zaopatrzyć przed porodem, wezmę do szpitala i zobaczymy jak to będzie. Lepiej mieć niż nie mieć

Przy pierwszym porodzie w ogóle nie miałam laktatora. Przy drugim porodzie mąż dowózł mi laktator na ostatni dzień, ale tylko dlatego, abym mogła odciągnąć mleko i abyśmy dali synowi butelkę (wiedzieliśmy, że będziemy karmić pół na pół, czyli raz z piersi, a raz odciąganym mlekiem). Teraz chyba nie będę brała laktatora do szpitala, bo raczej nastawiam się na karmienie tylko piersią. Mam już 3 torby do szpitala, więc jakby co to mąż po prostu mi dowiezie laktator.

Czecha - z tego co kojarzę to mówiłaś, że będziesz musiała odciągać mleko, więc w twoim przypadku warto laktator mieć ze sobą i od razu zacząć nim działać. 

Mam nadzieję że zdobędą Go osoby które jeszcze nie mają 

Czecha napewno warto wziąć nawet gdyby się nie przydał. Te szpitalne nie zawsze są wolne, trzeba czekać czasem na swoją kolej 

Zależy ile szpital ma na stanie. U nas były takie duże co po ziemi się ciagło

Jak dla nie świetny jest ten laktator - chętnie bym przetestowała bo jak do tej pory ręczny dla nie to masakra ledwo daje rade a chciałabym ściągać i zaangażować męża w karmienie. W tym miesiącu szansa na wygraną to cień nadziei że może się uda... Dajcie szansę osobą które nie testowały żadnego :( a inni po 2 

Laktator tak bardzo zachęca do jego posiadania. Funkcja dającą poczucie naturalnego karmienia też zmienia samo nastawienie Mamy. Od połowy ciąży mam ten laktator na oku co by nie przesadzić, ale chyba jest tak, że siedzi mi ciągle w głowie. Podchodziłam do zakupu innych i niestety za każdym razem rezygnacja... Mam jeszcze chwilkę- dosłownie chwilkę na zastanowienie. Jest to pierwsza ciąża i dlatego tak bardzo zwracam uwagę na zdanie innych Kobietek, które bardzo pozytywnie wypowiadają się o produkcie. Jeżeli będę miała możliwość skorzystania, podzielę się odczuciami. Niech to posłuży jako kolejne doświadczenie.

MOnia u nas też były takie stacjonarne ala ale nie było problemu chyba jako jedna z niewielu odciagalam pokarm jak mala trafiła do inkubatora więc chhba musieli zapewnić  nie wiem przy 1 ciąży jje kupowałam na zapas laktatora dopiero po wyjściu ze szpitala, w szpitalu mialam.ich do dyspozycji byla możliwość wyporzyczenia ale ja nje dopytywałam co i jak, nie chciałam ściągać tych bakterii zarazków i domu po zatym nie lubię porzyczac w obawie ze sie moze popsuć albo cos.

Jeszcze walizka stoi pusta więc nie pakowałam laktatora zobacze ile miejsca zostanie ;) jak co to ma dowiezie;) 

pplatyna - to w ogole nie ma porownania laktator reczny a elektryczyny. jak niebo i ziemia.

ogolnie, wydaje mi sie ze kobiety podchodza do zakupu laktatora recznego tylko ze wzgledu na to ze jest on tanszy niz elektryczny. i tu polega blad.

Uwazam ze taka rzecz jak laktator powinna kosztowac aby spelnic swoja funkcje i nie odstraszyc kobiety od sciagania mleka.

Dodatkowo, co jest WIELKIM plusem laktatora lovi, jest on estetyczny, co dla mnie jest niezwykle wazne.

Ja własnie się zastanawiam nad laktatorem elektrycznym, bo nie widzę siebie wgl z takim ręcznym ... przecież ile to trzeba się namachać .... Ale czekam, bo chce jakiś ogarnąć po porodzie, bo wiadomo jak to bywa z pokarmem 

Gdzie ręczny. Ja bym w życiu nie kupiła. 

Sama miałam elektryczny philips avent natural. Poniżej wyślę Ci jakie funkcje posiada, jest bardzo mocnym laktatorem do tej pory nie spotkałam się z silniejszym :

• Laktator charakteryzuje się wyjątkową konstrukcją, która sprawia, że mleko z piersi trafia bezpośrednio do butelki, nawet jeśli siedzisz prosto. Oznacza to, że możesz siedzieć wygodniej podczas używania laktatora i nie musisz pochylać się do przodu, aby całe mleko znalazło się w butelce. Wygodna pozycja i odprężenie podczas odciągania pokarmu w naturalny sposób sprawiają, że mleko łatwiej wypływa.
  • Po włączeniu laktator automatycznie przechodzi w tryb delikatnej stymulacji, aby uruchomić wypływ pokarmu. Następnie możesz wybrać jedno z 3 ustawień odciągania - zgodnie ze swoimi preferencjami.
  • Nasza nakładka masująca ma nową, miękką, aksamitną fakturę, która jest ciepła w dotyku - dzięki temu wygodnie i delikatnie stymuluje wypływ pokarmu. Podczas odciągania delikatnie symuluje ona odruch ssania dziecka, zapewniając naturalne uwalnianie pokarmu i klinicznie sprawdzoną skuteczność.
  • Zawiera butelkę i smoczek Natural. Szeroki smoczek przypominający kształtem pierś pozwala dziecku w naturalny sposób przyssać się i ułatwia łączenie karmienia piersią i butelką.
  • Laktator ma niewielkie wymiary, dzięki czemu łatwo go chwycić i odpowiednio dopasować do piersi. Jego podstawa jest mała i lekka - można ją ustawić w zasięgu ręki, tak aby mieć pełną kontrolę podczas odciągania pokarmu. Rurkę można łatwo owinąć wokół podstawy, co zapewnia dodatkową wygodę podczas transportu i przechowywania. Dzięki zasilaniu bateryjnemu urządzenie może być używane w podróży.
  • Łatwe, wizualne dopasowywanie części umożliwia intuicyjne składanie.
  • Laktatora można używać z innymi produktami do karmienia Philips Avent, w tym z butelkami Classic i pojemnikami na pokarm. Philips Avent oferuje również akcesoria do pielęgnacji piersi, które zwiększają komfort i pomagają wydłużyć okres karmienia piersią.
  • Pojedynczy laktator elektroniczny jest idealny dla mam, które często odciągają pokarm i chcą to robić bez wysiłku, tylko za dotknięciem przycisku.

Ręczny laktator to udręka ..mnie by to bardziej zniechęciło niz pomogło rozkręcić laktację chyba ..

Myślę, że nawet nie za drogi laktator elektryczny będzie lepszy od ręcznego... Laktator Canpol, elektryczny, który dostałam do testów, jest za nieco ponad 200 zł, a bardzo ładnie ściągał mleko, bardzo szybko była cała buteleczka. Ręcznie trzeba by się nieźle namachać, żeby tyle ściągnąć.

A lepszy mocny laktator czy jednak delikatny ? W sumie to różnica będzie w czym ? w tym, że dłużej to zajmie czy np ze nie do konca ściągnie mleko ? 

Raczej delikatny jak weźmiesz sobie mocny jakiś to możesz mieć problem z kanalikami, że Ci się ponadrywaja