Nowy Laktator elektryczny Expert 3D Pro

Mazia porównasz sobie jeszcze ten z lovi.. Pewnie będzie cichszy niż ten z canpol ;)) 

Jeszcze firmy Ameda mam. I ten dla mnie wydał się najlepszy. I bardzo cichutki. 

No zobaczymy ten nie jest jak dla mnie głośny, ale tak jak pisałam ten z madela to dopiero był cichy 

właśnie ja miałam ręczny 

Do mnie dziś dotarł ten nowy laktator z Lovi do testów. Nie włączałam jeszcze ale sam w sobie prezentuje się świetnie :) i ten pokrowiec w komplecie, jest bardzo praktyczny :)

Do nas paczka też juz dotarła, dziś zajrzalam do środka i jestem pod wrażeniem solidna torba która posłuży na długo i swietnie ochroni sprzęt ale można ją zapewne wykorzystac tez do innych celów np. Na wyjazd jako apteczka dla dziecka kiedy będzie starsze ma kilka przegródek, zestaw zawiera 6 próbek wkładek laktacyjnych podstawkę do butelki butelke kabel do podłączenia urządzenia rurki lejek do odciągania pokarmu, ale najważniejsze po włączeniu laktatora na sucho bo jeszcze trochę czasu zanim moje dziecię się urodzi wiec z testem 100% trzeba poczekac do jesieni, urządzenie jest ciche dźwięk dźwięk mozna porównać do wibracji telefonu, ustawienia dźwiękowe można wyciszyć chociaz dźwięk nie jest jakiś piskliwy ro jednak w nocy moze ta opcja okazac się bardzo przydatna, podświetlenie urządzenia nie jest jaskrawe dla oka ;)

Super Jest tan laktator;)) cichutki. 

Mleko ładnie ściągam tylko problem bo córka nie chce pić z butelki. Jest wielki płacz 

Martyna bo przyzwyczajona do cyca może być cieżko zejść na butelkę 

Tak przez 3 h nie dawałam piersi, tylko próbowałam butelka nakarmić to płacz w nieboglosy. Odpychała butelkę... I nakarmiłam normalnie bo już mi szkoda jej było.. 

Macie jakieś złote rady jak nauczyć ją pic z butelki? Wiem że to może trwać ale ona nie wzięła nawet łyka 

Kurcze u mnie to nie było problemu z butla raczej denerwowala się że z piersi wolno leci ;) moze zmienic na inną butelke z innym.ksztaltem smoczka?

Kup butelkę z chicco podobna do piersi my taka mamy i je bardzo są fajne :) 

Martyna Twoja córka ma 8 miesięcy czy 4 bo już nie kojarzę? Im starsze dziecko tym trudniej przejść na butelkę jednak bo już przyzwyczajone do cyca 

Oglądałam Wasz laktator w sklepie Akpol Baby :-) juz sam wygląd robi wrażenie  :-) 

Widac, że solidnie wykonany. My na szczęście nie potrzebujemy laktatora narazie, ale jeżeli najdzie taka potrzeba to wybiorę wlasnie ten model :-) 

Mazia 8miesiecy ma córka;) 

No właśnie problem jest, niedługo wakacje, wesele mamy, i córka zaczęła mnie podgryzać czasami. I wgl nie mogę wyjść na dłużej z domu bo kp. 

Chciałam ciągać i karmić butelka ;) 

Ale narazie mleko ładuje w kąpieli... 

Zobaczę ta butelkę monia , dzięki;) 

Martyna, u mnie to samo.. Czasem zjw butelke ale w nocy placze za piersią. 

Martyna jeszcze z avent mają smoczki do butelek w kształcie piersi 

Moja W nocy nie pije mleka to mam spokój:D

Ale po prostu nie mogę jej zostawić. Teraz gorąco to znowu co chwilę by piła

Martyna oo to na tyle.dobrze,że możesz sobie w nocy pospać 

Laktatot jest super. Uratował moje karmienie piersią. Pożyczyłam laktator że szpitala, kiedy okazało się w trakcie przejęcia do porodu, że mam covid (szok bo nie miałam żadnych objawów). Zostałam odesłana do innego szpitala, zmuszona do cesarskiego cięcia, którego się bałam i tak bardzo chciałam uniknąć. Po rozwiązaniu zostałam odizolowana od dziecka. Byłam w desperacji bo pierwszego dziecka nie udało mi się karmić piersią i bałam się, że przez izolację i tym razem się nie uda. Po powrocie do domu dostałam laktator lovi i zaczęłam walczyć o laktację. Każdego dnia regularnie pobudzałam piersi, za każdym razem obserwując coraz większe ilości odciągniętego pokarmu. Po powrocie córeczki do domu miałam już piersi pełne mleka. Początkowo były trudności ze ssaniem piersi, dlatego też jeszcze przez jakiś czas odciągałam mleko i podawałam butelką. Po jakichś dwuch miesiącach walki i poświęcenia córka ssała już tylko pierś. Laktator niestety musiałam oddać do zaprzyjaźnionego oddziału ale gdybym go nie miała z całą pewnością nie karmiłabym swojego dziecka piersią. Laktator jest wspaniały bo nie ciągnie piersi a uciska ją podobnie jak dziecko w trakcie ssania. Nie powoduje obrzęku brodawki tak jak większość laktatorów, które tylko ciągną pierś. Laktator Lovi uratował moje karmienie, dzięki niemu buduję więź z moim dzieckiem, z którym miałam ciężki start i stracone najważniejsze chwile czyli pierwszy kontakt po porodzie. Bardzo dziękuję Lovi za taki wspaniały wynalazek. Szkoda, że nie mogłam go zatrzymać na zawsze bo się w nim zakochałam. Polecam wszystkim mamom, które mogą sobie pozwolić na taki zakup bo na prawdę warto. 

Oj tak chociaż w nocy ;))