U mnie też był okres jak młody miał około miesiąc dwa że używał smoczka ale tylko do zaśnięcia, potem wypluwał. Z jednej strony żałuję że nie używa smoczków bo są takie piękne
ale z drugiej się cieszę bo jednak dobrze że nie żywa bo to lepsze dla zgryzu i nie trzeba go odzwyczajać
Mojej siostry dzieci są smoczkowe ale do tego stopnia że nawet jak je to ma smoczka o tylko go wyciąga na czas wsadzenia jedzenia do buzi i pogryzienia
Oj to bardzo kochają smoczki ![]()
ja bym chciała go uczyć zasypiać ze smoczkiem ![]()
Może i jest to myśl bo mój tylko zasypia po piersi i musi mieć pierś na zaśnięcie…. Ale na początku to też smoczek wystarczał
To u mnie tak wlansie jest , że przy piersi zaśnie dlatego liczę na ten smoczek ![]()
![]()
Wiesz co ale mój na początku tak przy piersi nie spał. Karmiłam i odkładałam dopiero potem się przyzwyczaił
To ja małego nakarmię i jak chce odłożyć to raz się uda a raz nie ![]()
Dobrze jakby potrafił ze smoczkiem , bo moja to sobie moja pierś robi za smoczek i inaczej nie uśnie ![]()
Ja się tego obawiam
bo co mnie mały wyczuje to od razu do cyca
Smoczka weźmie jak ma humor . Na razie jest to zrozumiałe że mnie potrzebuje inter te upały to pić sie chce więc się mu nie dziwię
No dokładnie hahahha , piękne poprostu
Siostra mi opowiadała jak jej synek tak miał , aby wstawała on się budził i był płacz a ona była bardzo głodna ![]()