Nowe Vinted

Ja ostatnio kombinezon zamówiłam na vinted cena 8 zł a ostateczna 16. Czyli drugie tyle to opłaty.

No to tak jak ja kocyk dzianinowy, był po 8 zł a zapłaciłam 16 łącznie... Bez sensu to jest jak się kupuje jedną czy dwie rzeczy, już bardziej się opłaca przy zestawach.

Ja jeżeli chce coś kupić navinted to pytam się czy mogę kupić przez olx. Tańsze są wysyłki jak i opłata serwisowa niż na vinted. Tańszych rzeczy nie opłaca się kupować po doliczeniu kosztów zakupu. Czasami lepiej dopłacić i kupić nową rzecz w sklepie. 

Dokładnie, ja też mało co tak kupuję, wolę w szmateksie poszukać bo te opłaty nie raz przewyższają koszt rzeczy.

Na olx niby limitów nie ma ale znów mi wyskakuje, że nie mogę dodać ogłoszenia jak nie wybiorę formy płatności i jest np opcja "zapłać jak sprzedasz" wtedy liczą prowizję gdy sprzedam coś. Ale drogo wychodzi z tego co czytałam w regulaminie więc nie aktywuję tych ogłoszeń.

Ja zawsze jak coś kupuje na Vinted to patrzę na inne rzeczy użytkownika. W zestawie często wychodzi taniej, a i za przesyłkę place tylko raz. Szczególnie jeśli chodzi o ubranka dziecięce. 

jak jest na olx jak się zamawia kilka rzeczy ?

Na vinted fajnie mozna laczyc te ogloszenia a czasami jest jeszcze jakis rabat od sprzedawcy i nie wychodzi to tak tragicznie ;) 

Czasami bardziej oplaxa sie cos kupic w pakach ale jest ryzyko jak juz kiedys ktos wspominal ze kilka ubran bylo w bardzo kiepskim stanie ;/ wiex niby duzo a tak naprawde nie do konca ;( 

Co do olx nie ma tej mozliwosci laczenia ofert a jedynie prosba do sprzedajacego i tutaj troche szkoda ze tego nie dodali;(

Co do prowizji ... koedys tak bylo na allegro teraz czy sie to oplaca? W sumie te ubranka czasami wystawiane sa za grosze i jeszcze od tego odprpwadzac prowizje?

Hmmm... no ale musza tez zarobic

Mnie też właśnie przerażają te opłaty dodatkowe;/ i w końcu wychodzi tak to się w ogole nie opłaca. 

Na olx to rzadko co wystawiam, więc nawet nie wiedziałam, że są takie opłaty... 

Ja przeważnie wolę kupić coś na olx - niższy koszt wysyłki i prowizji.

Ja żałuję, że nie mam w pobliżu jakiegoś fajnego lumpeksu. Też można fajne rzeczy nieraz wyrwać w ciucholandzie.

Ja mam właśnie super lumpeks niedaleko, wyhaczylam piękne perełki za grosze :) 100x lepszy niż vinted i olx :D

Zazdroszczę! 

Wlasnie w ciuchach często można  coś fajnego spotkać. A jak jeszcze jest blisko to już w ogóle super.

Ja czasami wolę zamówić na vinted niż chodzić na ciuchy z dziećmi. Jednak najlepiej w zestawie bo pojedynczo to słabo opłaca się.

właśnie aj wolę iść do jakiegoś lumpeksu zobaczyć na żywo jak to wygląda bo jednak na olx dokładnie tego nie zobaczę 

Ja mam taką mini "sieć" lumpeksów :D czyli 3 sklepy z jednej firmy w różnych miejscach i jeżdżę tam jak jest po 2 zł. Ale bywa różnie, raz wrócę z pełną siatką a raz z niczym. Raczej dla maluszków łatwiej o fajne ciuszki, dla takiego 3 latka to już mam ciężej coś kupić ale i tak się czasem trafi.

u nas ostatnio były podwyżki z 2 na 3 zł

Mi się ciężko wyrwac na lumpy, a uwielbiam chodzić :( 

Dlatego na ciuszki dla małej najczęściej poluje na Vinted 

Ja wczoraj byłam i się nie mogłam powstrzymać. Kupiłam parę niemowlęcych ubranek, starałam się brać uniwersalne ale mam kilka bardziej chłopięcych też :p tak śliczne były, że wzięłam, najwyżej sprzedam :D

Ewcia;) to bierz wieksze pow 92;) jak nie bedzie dziewczynki to odkupie;)  hehe ale jak już czytałaś stawiam na babola;D