Nosek

MOnia ja różnie używam raz sół fizjologiczną raz wodę morską z ektoiną 

Monia ale tutaj chodzi o to by jeszcze po oczyszczeniu nawilzyć sluzowkę nosa;p

Ja robię tak, że daje kropelkę lub dwie do noska chwile czekam, odciągamy i daje jej kropelkę jeszcze raz, by nawilżyć ładnie 

Idziemka takich rzeczy nie wiedziałam ,zapamiętam tę metodę. Jednak człowiek się uczy całe życie. Ja tylko przed czyszczeniem zazwyczaj daje,a po kropelki żeby katarek spływał. Może to pomoże na zapchany nosek syna podczas choroby 

Waltormistka wiele osób o tym nie wie i póżniej się dziwią, że katar trwa o wiele dłużej , myslę, że przy tej metodzie się skróci czas trwania kataru...

Ja używałam tylko raz soli fizjologicznej przy katarku i teraz spokój cisza. 

A u nas ciągle katar mimo tej soli fizjologicznej ;/ 

Natalia może to jakiś alergiczny?

A długo to już trwa?

A ile dzidzia ma lat? U nas lekarka kazała też krople stosować i często wydmuchiwać + witamina C w kroplach

Dobrze wiedzieć, będę teraz kropić dodatkowo po czyszczeniu noska. 

Natalia a długo to już u Was trwa? U nas pierwszy katarek szybko się skończył ale nie był też jakiś taki ogromny i bardzo uciążliwy. 

U nas na razie bez katarku i mam nadzieję, że będzie się trzymać jakoś:p

U nas był katarek też, później się zmieniło w gęsta wydzielinę. 

Kupiliśmy plasterek aromactiv, pryskalisny woda morska a potem odciagalismy katarek. Po czasie minęło wszystko 

Czy witaminę c podajecie tylko przy chorobie czy codziennie ?

Ja codziennie podaję tylko witaminę d

Najlepiej odciąga się katar po kąpieli, oczywiście też wcześniej sól podajemy po kropelce do noska.

Natalia a u was jest lejący katar czy jak to wygląda? 

Od kiedy można podawać witaminę inna niż d? Nam mowila, że nic więcej nie trzeba. Może warto byłoby suplemetowac inne, bo mój ciągle coś łapie. Oby tylko katarku nie miał, bo sama z nim sobie nie poradzę �

Waltornistka  a ile twoje dziecko.ma ?

Witaminę C podaje tylko przy chorobie.witamibe d3 codziennie. I dorośli ludzie też powinni ją stosować 

Monia maszvracje o jesieni do wiosny  kiedy nie ma jeszcze takiego słońca;)