U nas fajnie dla córki sprawdza się nocnik z Fischer price ten grający dla synka będzie ten sam ponieważ ma dodatkowa nakladke dla chłopca tylko się zastanawiam jak to ja będę musiała go nauczyć siusiania na nocniczek itd z dziewczynkami jakoś tak łatwiej siada i już �
Oliwcia, synka uczyłam siku na nocnik tak samo jak córkę -na siedząco.Na podwórku sika na stojąco.Teraz jest trochę większy ,więc udaje się robić siku na stojąco do dużej naszej muszli.
Ja musze z piwnicy przy iesc nocnik autko dla syna bo już nie wiem jak zachęcić go, na szczęście przypomniałam sobie ze taki nocnik mam w piwnicy
Moniczka No wlansie Mi się wydaje że takiego malucha ( chłopca) to normalnie na siedząco a później z czasem dopiero a stojąco dla mnie to bedzie czarna magia 🤣
Oczywiście że na początku lepiej na siedząco. Mój syn nadal woli usiąść do.siusiania. jedynie na dworze (i z pomocą) zrobi na stojąco.
Jeśli chodzi o nocnik to polecam te z Rossmanna. Są wyższe wiec dziecku łatwiej usiąść i wstać, mają antypoślizgi i wyjmowana wkladke.
Mamy też z rossmana ale coś mi dziecko nie chce na nim siadać :(
A ja mam najzwyklejszy nocnik z kaczuszką i jest super :)
My właśnie przetestowaliśmy kilka nocniczków i na żadnym misia nie chciała nam siusiać .... kupiliśmy ten z Fischer grający i z chęcią zaczęła na niego siadać i robić bez problemu siusiu .
Oliwcia każde dziecko jest inne :) ja zaczęłam sadzać córeczkę wcześnie więc przyzwyczaiła się do zwykłego nocnika :)
najlepiej zacząc od najtańszego bo może sie okazać że dziecku się spodoba sam fakt ze nasikał a nie gdzie nasikal
Karolinach my mamy zwykly z zolwiem niestety tez nie polubil sie z nim
Ja kupiłam na smyku takie krzesełko nocnik.Z tym że mi zależało by też był zamykany i sie dobrze prezentował w salonie w konciku.bo ubikację niestety mamy na dole i nie wyobrazam sobie latanie po schodach.
https://www.smyk.com/p/tega-dziki-zachod-jednorozec-nocnik-krzeselko-i6682589
Ja dla córeczki kupiłam nocnik z wyjmowanym wkładem w Ikei
Oj jest tego dużo do wyboru :)
aneczka ten mój tez ma wyjmowany wkład ale od góry
Beata dużo ale ja patrzyłam na funkcjonalność i wygodę dla dziecka i by nocnik nie kojarzył się z zabawą.
Weronisia ten co ja mam też ma wkład wyjmowany w górę. A są jeszcze inaczej wyjmowane?
Aneczka tak ...od tyłu wyjmowany zbiornik....wyglada jakby to był garnek z długa rączką....ale go nie chciałam bo jak żle wsunie sie ten wkład to dziecko robi siku obok
https://bezpiecznydzieciak.pl/pl/products/karmienie-i-pielegnacja/akcesoria-kosmetyczne/nocnik-z-wyjmowanym-pojemnikiem-male-wc-reer-3472.html
Weronisia rozumiem już. Dzięki
są też nocniki wyglądające jak kibelek, wyglądają super:)
beata tez o nim myslałam ale w końcu zdecydowalam sie na ten jak krzesełko