Nocnik dla dziewczynki i jednoczesnie dla chlopca

W lupce mi nic nie wyskakuje. Szukam nocnika odpowiedniego dla dziewczynki i chlopca. Kiedys slszalam, ze nocnik dla chlopca powinnien byc inny z wyjmowana wkladka. Ale nie jestem pewna czy tak jest. Jesli mozecie to powiedzcie jakim waszym zdaniem nocnik jest najlepszy. Jesli chcecie wstawcie tez zdjecie nocnika. 

Aneta, ja nie slyszalam, ze nocnik powinien być inny dla dziewczynki, a inny dla chlopca. Ja osobiscie z nocnikiem nie wymyslalam i kupilam z rosmana na promocji za 38 zl. Jest z wyjmowaną wkladką, polecila mi go.bardziej doswiadczona mama i mimo, ze syn jeszcze nie.korzysta regularnie, to widze, ze mu odpowiada, jest wysoki i dosc gleboki. Wystepuje wersja niebieska i różowa, ksztaltem niczym się nie roznią. 

1

Też słyszałam że nocnik dla chłopaka powinien być dobrze zabezpieczony z przodu , ponieważ chłopcy inaczej sikaja niż dziewczynki. Nie słyszałam o takim z wyjmowana wkładka. Ale możesz kupić taki z zabezpieczeniem przodu, bo dla dziewczynki to bez znaczenia, więc będą mogli oboje korzystać. Ważne żeby był stabilny i wykonany z dobrych materiałów  ;) no i kolor uniwersalny, żeby później nie było że sikaja do różowego dziewczecego, albo niebieskiego chlopiecego :D no są jeszcze te różne bajery, ale np u nas jak było grający nocnik to dziecko się bali jal nasikalo i później nie nie chciał sikac do niego. Teraz jak będę kupować dla synka to taki bez tych bajerów grających  ;) 

Szczerze to moje siostry używały najzwyklekszych nocników, miały synów, jedna z sióstr ma syna i córkę i zwykle nocniki się sprawdzały. Ja też mam zwykły i jest ok. Nocnik to nocnik, chyba nie ma do końca sensu inwestować w niewiadomo jaki :) można zwrócić tylko uwagę żeby nie był wysoki. 

Nie slyszalam o tym, że powinien być inny dla, chłopca i dziewczynki. Mam samych chłopców. Ale jak byłam u koleżanki to miała dla córki taki jak ja dla synka. Kiedyś widziałam na allegro taki specjalnie dla chłopców mlcowany do ściany. 

hmm, przecież w sklepach są po prostu nocniki, nie ma podziału na chłopięce i dziewczęce, nie ma różnych i wszystkie wyglądają jednakowo?

co najwyżej można kupić pisuar mocowany do ściany dla chłopca.

My mamy 2 nocniki, jeden firmy Keeper (córka sama sobie znalazła na półce w sklepie, gdy miała 1,5 roku) a drugi z Ikei na 5zł. Oba są OK. Znajomi też mają takie nocniki i wszyscy są zadowoleni.

Jedyna różnica jaką kojarzę to w "nocnikach" przenośnych używanych p na placu zabaw, takie w formie kubeczka. Tam rzeczywiście musi być żeńska lub męska końcówka :)

My mamy grający z fp. 

Nie ma podziału na nocniki dla chłopców i dziewczynek. Nalezy wybrać odpowiedni dla swojego dziecka, „fason„ nocnika może być zależny od firmy.

Też mi się wydaje, że nie ma podziału na chłopców i dziewczynki, nocniki mają wyjmowana wkładkę, ale nie są one dedykowane tylko chłopcom. Ja przy starszym synku miałam zwykły nocnik ale z pozytywką i taki się sprawdził, mały był zaciekawiony jak zrobił coś a tam w nagrodę grała melodia:) 

Wydaje mi się że nie ma podziału. My dla córeczki mamy nocnik z wyjmowana wkładem. Jest to bardzo wygodne bo myje się tylko wkład a nie cały nocnik. Nocnik mamy z Ikei 

https://www.ikea.com/pl/pl/p/lockig-nocnik-zielony-bialy-zielony-60193128/

Pewnie jest taki nocnik dedykowany dla chłopca bo przecież na wszystkim trzeba zrobić biznes nawet na zwykłym nocniku :) a prawda jest taka, że każdy nocnik się sprawdzi i taki za 5 zł. i taki za 100 zł. 

Ja mam nocnik z FP i rzeczywiście nakładka jest ta sama z funkcją dla obu płci. Zwykły jest dla dziewczynek, a jak poniesie się taki "dziubek" z przodu jest dla chłopców, aby nie siusiali po za nocnik ;)

Ja mam taki dla synka ale myślę,że dla dziewczynki też super się sprawdzi.

1

Moniczka ciekawie wygląda..czego to nie wymyśla hehe

Moniczka wygląda jak mały sedes :) 

Fajnie wygląda,typowo jak mini toaleta dla tych naszych brzdąców.Mojemu synkowi nie koniecznie przypadł do gustu ale będziemy walczyć.Szczegolnie chwalę sobie ten zielony element, które zakrywa siuśka i siku nie ląduje poza nocnikiem.Wiem ,że przy dziewczynkach  to nie problem ale przy chłopcach super się sprawdza.

Zamarańcza ten z fp jest fajny kupiłam taki chrześnicy ale samej sobie pożałowałam  bo trochę kosztował, zobaczymy może teraz młodemu kupię, ten z Ikea też jest w porządku solidny tylko mógłby jeszcze mieć opcje grania melodyjek:) upieram się że mojego starszego do sikania na nocnik właśnie te melodyjki zachęciły był taki ciekawy żeby usłyszeć muzykę że sam chciał siadać i sikać bez zaproszenia do nocnika:) 

Moniczka mamy ten sam najpierw córka teraz syn. 

Moniczka to będziesz miała pewnie trochę przeprawy żeby zaakceptował

Moniczka a może spróbuj z innym. Może inny przypadnie mu do gustu :)