Patrycja może jak się nie poddasz to w końcu uda się i będziesz miała odpieluchowanego synka.
4 dzień niestety sika w majty mimo że co chwilę pytam dziś nawet już mu nie przeszkadzało że z mokryjmi majtkami biegał zanim zauważyłam że są mokre.. Kupa też poszła w majtki niestety nic nie idzie u niego przewidzieć żeby zdarzyć na nocnik. Siedzi na nocniku i siedzi uznał go chyba za tron czy krzesełko wstaje odejdzie kilka kroków i po ptokach.
Patrycja spokojnie, bądź cierpliwa. W końcu złapie i będzie ok :) daj mu czas. Nauczy się :) tylko się nie deneruj, bo dziecko skojarzy nocnik z twoimi nerwami i będzie jeszcze gorzej.
Ja i nerwy haha ja tego stanu nie znam xD
Przy 2 dzieci większość sytuacji zmienia się w żarty, inaczej się nie da.. Bo by człowiek oszalal. Niestety jesteśmy już w domu i tu bd gorzej bo często gdzieś jeździmy a w aucie nie mogę póki co pozwolić mu bez pampersa no i też nie jestem w stanie nosić worka ubrań że sobą albo żeby wózek zasikal, chyba jest nadal za wcześnie bd próbować jak bd na działke jeździc lub jak bd w domu siedzieć to bd bez pampersa ale jak trzeba bd gdzieś jechać niestety muszę mu założyć choć widzę i w sumie czuje ze na niego jeszcze jest za wcześnie na odpieluchowywanie dziś mija 5 dzień a on nawet kupę zrobił pod siebie mimo że 2 min wcześniej pytałam i sadzałam na nocnik to odwrocilam a córka wola mamo on zrobił kupę na chodnik.. Przez 5 dni ani razu nie daliśmy rady by siki czy kupa trafiła do nocnika choć się zawzięłam i jedne majtki drugie majtki kupiłam nawet zapas na wsi i pytam i sadzałam.. Zazwyczaj to się kończyło że ja sadzam i siedzi nawet 20min i nic wstanie i się że sika.. Albo biega zesika się w majtki i mu nie przeszkadza że z mokryjmi biega xd myślę czy tego nie przełożyć aż znów wyjedziemy na wieś na dłużej w lipcu lub sierpniu.
Ciężka sprawa nadal nocnik służy jako podest do wchodzenia wyżej na krzesło stół itp . Hmmm nie wiem jak przekonać do sikania
Ja odpuściłam zacznę za jakiś czas znów bo ewidentnie po tygodniu nie mamy żadnej zmiany..
Najwidoczniej jeszcze jest za mały żeby zrozumieć temat. Sama musisz wyczuć czy dziecko umie już komunikować że robi pisiu i kupę. Ja od razu zauważyłam że synek rozumie i po dwóch dniach przestał robić w majtki, A po czterech sam już siadał. Oczywiście chodził bez dolnej garderoby bo jeszcze nie umiał sam.sciagac majtek A po drugie czuł że nie ma Pampersa.
U mnie już dwa razy się zdarzyło, że córeczka pokazywała na nocnik, ciągnęła się do niego. I jak ją posadziłam zaczęła robić kupkę :)
U nas częściej siku niż kupka
U nas Gabi pokazuje na pampersa dopiero jak się w niego że sika i pytam się zrobiłeś siusiu tak a gdzie trzeba robić siusiu to już rozmowy nie ma udaje że mnie nie słyszy xd tak samo jak proszę żeby coś powtórzył to też udaje że mnie nie słyszy albo zakrywa rękami oczy i udaje że go nie am xd
Patrycja to moja też tak potrafi posadzę na nocnik nic a zaraz w pampers zrobi. Ale jak zapytam gdzie się robi się siku to pokazuje na nocnik xd tak samo jak zapytam czy zrobiła siku jak siedzi na nocniku to podnosi się i pokazuje palcem że tu powinno być siku xd
Dziś Gabi pierwszy raz trafił do nocnika, fakt połowa trafiła druga połowa wylądowała przed xd
Pytam chcesz iść z mama siku a on że tak więc poszliśmy to wc ale poleciał jeszcze po książkę ściągam pampersa a tam strumień już leci haha
Patrycja i tak się zdarza :) będzie dobrze. Małymi kroczkami uda sie
Patrycja to super, zawsze to jakiś krok do przodu :)
Patrycja ile ma synek ? Super że chce próbować mój nawet na nocnik nie chce usiąść , rzuca bawi się tym nocnikiem jak miska do prania . Oczywiście mówię tłumaczę że siku . Przed kąpielą sadzam ale od razu ucieka nie chce . Mysle że za jakiś czas znowu spróbuję
Nie całe 2 latka
U dzieci tak wszystko się zmienia że czasem trudni nadarzyć. ale kiedy przyjdzie właściwy czas to wszystko idzie jak powinno
Patrycja znajomi często próbowali odpieluchować około 2 lat i przeważnie udawało się dopiero około 3 r ż . To mamy dzieci w podobnym wieku .
Dzisiaj zaczęliśmy przygodę z nocnikiem... i mopem, póki co jedynki trafiają na podłogę, a dwójkę udało się dzięki czujności męża złapać do nocnika... mamy taki zielony z Ikei z wysokim zabudowanym przodem, bo pod ciśnieniem chłopcom często udaje się podobno nie trafiać na siedząco do środka
Pati koleżanka też martwila się że zaraz 3 urodziny a dziecko nie ooiekuchiwane. A przyszesl moment i dziecko samo się odpieluchiwało