To ja ostatnio nawet mniej pije herbatek na laktację czy saszetek czy piwa zero…. Bo nie mam problemów z mleczkiem
i to jest zaskakujące bo wszyscy pytają jak to robię będąc taka chuda i nie mając dużych piersi ![]()
Do 2.5 roku pił w nocy mleko były to 2 butelki. Sam zrezygnował z mleka , nie odstawiałam go.
Super
czyli jednak głównie chodziło o tą nagłą zmianę smaku. Teraz jesteś spokojniejsza i masz alternatywę
Ogolnie to dopiero pozniej po fakcie dowiedzialam sie , ze mleko modyfikowane jesy duzo ciezsze niz mleko matki i mala po prostu zjadla za duzo , przyzwyczajona do takiej samej ilosci mojego mleka i dlatego byla taka reakcja zoladeczka
To ja z obserwacji widziałam że mody po mm naprawdę długo spał i potrafiła przesypiać wiele godzin a po moim jak w zegarku co 3h się budził i przez to nawet myślałam że moje mleko jest słabe kalorycznie ale potem dowiedziałam się że mleko mamy dziecko lepiej trawi i szybciej.
Ale miałam też okazję sprawdzić skład mojego mleka w szpitalu w którym rodziłam. Zakwalifikowałam się do tego. Trzeba było po 2 ml zbierać z każdego odciągniętego mleka przez całą dobę i w sumie patrząc na skład taki wzorcowy to moje mleko miało bardzo dobre parametry
U mnie od kilku dni córka budzi się już tylko raz w nocy i właśnie dostaje mleko modyfikowane. Myślałam , że to będzie jednorazowe ale dobra passa trwa .
Nie wiedziałam , że można zbadać swoje mleko , fajnie że miałaś taką możliwość .
Super, żw mogłaś zbadać swoje mleko . Pierwszy raz o tym słyszę ale jest to na prawdę super i myślę, że nie jedna mama by chciała.
A bo była akcja na fb i się zgłosiłam i się załapałam
byłam ciekawa więc się ucieszyłam że mogę zbadać
Super , że są takie akcje bo jednak zawsze się zastanawiam czy coś w ogóle w tym moim mleku dobrego w składzie jest .
Ja tez piwrwszy raz o tyk slysze , mega fajna sprawa i sie zastanawiam czy mozna cos takiego z czystej ciekawosci zrobic na wlasna reke . Zaraz az o tym poczytam. Ale wy mnje podstepnie edukujecie ![]()
Szybki edit . Mozna zrobic takie badanie “prywatnie” w bankach mleka albo w wyspecjalizowanych poradniach laktacyjnych
ogolnie cena w zaleznosci co chce sie sprawdzic wacha sie od 70 do 450 zl
No można ale ja zrobiłam za darmo w ramach akcji mojego szpitala. Trzeba przez dobę ściągać mleko tak jak do karmienia i z każdej porcji brać 2ml i wlewać do zbiorczego pojemniczka. I mi i 19 innym mama sprawdzili skład mleka ![]()