Niski progesteron oraz brak owulacji

Cześć dziewczyny ♥️
kiedys otrzymałam tu od was duzo wsparcia wiec pisze znów .

dwa miesiace temu miałam ciąże biochemiczna . W ostatnim miesiącu w 22 cyklu okazało sie ze mam za mały progesteron cos koło niecałe 7 i prolaktyna podskoczyła do 35. Przed tamta ciąża nie sprawdzałam progesteronu ale prolaktyna była w normie . Dostałam dostinex 2 tabletki i pol wzielam na około 2 dni przed owulacja i tak co tydzień . Oraz progesteron który mam brać od 16 dnia cyklu . Testy owulacyjne pozytywnw w 10 dniu cyklu także mam nadzieje ze tym razem ta owulacja była . I teraz mam pytanie czy jeśli owulacja przypadła mi na 11-12 dzien cyklu to czy musze czekac te pare dni aby przyjac progesteron. ? jesli powiedzmy owulacja była i doszło do zapłodnidnia to czy nie powinnam wziąć go juz teraz aby podtrzymać możliwa ciąże  i nie czekać do wtorku (16 dzien cyklu) ? 
dziekuje wam z gory za możliwe wskazówki . pozdrawiam Agata ♥️

Bardzo mi przykro ..

Najlepiej stosuj się do zaleceń lekarza, ewentualnie jeżeli masz wątpliwości to skonsultuj się z innym lekarzem i przedstaw jemu swoje wyniki. 

Każdej kobiecie zależy na utrzymaniu ciąży i urodzenie zdrowego dziecka. Świadomość ciąży biochemicznej to pewnie ogromne cierpienie dla niedoszłej mamy i rozczarowanie.. 

Żeby sytuacja nie powtórzyła się to najlepiej ściśle stosować się do zaleceń lekarza. Jeżeli sama wprowadzisz zmiany w przyjmowaniu lekarstw i coś będzie nie tak to możliwe , że będziesz siebie obwiniać niepotrzebnie.. 

ja bym właśnie skonsultowała z innym lekarzem wyniki.

też polecam skonsultować wyniki z innym lekarzem.

Skonsultuj się z lekarzem. Działaj według zaleceń. Bądź cierpliwa, a na pewno się uda. Trzymam kciuki. :)

Ja bym skonsultowała się z lekarzem, na forum fakt faktem myślę że wszyscy dobrze życzą, ale jeśli chodzi o leki, ich przyjmowanie powinnaś skonsultować ze specjalista :) 

Powodzenia :) 

Dziekuje dziewczyny , tak zrobie . 

tez bym powiedziała zeby umówić się na wizytę u lekarza, wiesz jednak co specjalista to specjalista, zwłaszcza jak jest dobry to na pewno coś poradzi i dobierze leczenie. 

daj znać co inny lekarz powiedział 

Hej, daj znać jak tam :)

Ja duphaston brałam ale miałam długie cykle i najpierw brałam by je skrócić i uregulować a później by utrzymać ciążę bo były plamienia za każdym razem (3 ciąże).

Ja po pół roku starań poszłam dopiero do gin i wtedy na brak owulacji mi lekarz powiedział bym się nie martwiła, będziemy badać i wdroży leki ewentualnie, ale w sumie zaraz zaszłam tylko poroniłam i później właśnie już badałam progesteron, włączył duphaston od owulacji do 30 dnia cyklu, tak 3 cykle skracałam i w kolejnym się udało. 

W tym cyklu co się udało to miałam owulację dopiero w 18 dniu. Używałam wtedy testów  z rossmanna i polecam, wcześniej miałam jakieś no name z allegro i tam to każdego dnia miałam owulację :P 

Do tego używałam apki Flo, codziennie rano miałam budzik nastawiony na tę samą godzinę i jak tylko otworzyłam oczy to mierzyłam temperaturę pod językiem, wpisywałam do apki. To mi się pokryło z testami owu i się udało :)

Agata czekamy na jakieś informację, 

ja nie miałam problemu z zajściem w ciążę, ale jednak na twoim miejscu skonsultowałabym się z lekarzem, My jednak nie jesteśmy specjalistami, a posiłkujemy się tym co przeżyłyśmy. a każdy organizm może mieć inne problemy dodatkowo. Dlatego najbezpieczniej jest wizyta u lekarza i drożenie odpowiedniego planu działania. 

hej dziewczyny, zaczelam przyjmować progesteron tak jak powiedział lekarz od 16 dnia cyklu.  Dzis jestem 9 dpo lekkie kłucia w podbrzuszu ale nic wiecej . Oczywiście nie wytrzymałam i zrobilam test ale negatywny , powtorze za pare dni jeśli nie dostanę miesiączki . 
trzymajcie kciuki zeby sie w koncu udało 🥹

Trzymam kciuki! Życzę, żeby się udało :)

test najlepiej jednak robić po terminie spodziewanej miesiączce bo niby te testy sa czułe ale mogą nie wyjść i wtedy juz się człowiek nieco załamuje. powodzenia dla Ciebie ;*

Ja  robiłam 1 test 2 dni po terminie spodziewanej miesiączki i był tylko jakby cień cienia, dopiero 2 dni później była mocniejszą kreska, a pojawiły się nawet jakieś objawy ciąży, więc testy maja ta czułość naprawdę czasem taka sobie :) 

Agata trzymamy kciuki, dawaj znać:P

Cześć dziewczyny , brałam ten progesteron i w tym miesiącu mialam

potwierdzina owulacje na usg , od wczoraj znów zaczelam przyjmować progesteron i czekam .. po badaniu usg nie ma żadnych przeciwwskazań do zajścia w ciąże ale w tym miesiącu mierze temperaturę i pare dni po owulacji nie jest zbyt wysoka .. także pewnie sie nie udało .. jestem zła , ze mnie ten problem

spotyka i tak ciezko mi zajsc w ta upragniona ciąże .. lekarz kazał sie odstresowac i jeśli do wakacji sie nie uda to będziemy myślec dalej .. ale ciezko mi sobie poukładać w głowie i przestać myślec :( 

Pozdrawiam i życze nam

siły i wytrwałości ♥️

Głowa do góry trzymam kciuki zobaczysz ze będzie dobrze :)

Również trzymam kciuki, żeby udało się:*

Trzymam kciuki, będzie dobrze!