U mnie dzieci lubią brokuły. Aż się dziwię. A tak ogólnie to nie lubią sałatek, surówek. Jakies warzywo jeszcze zjedzą lub owoc.
E no nie wiem myślę że sie nie przejadl bo znów az tak często nie robimy poprostu maluchy maja takie fazy czasem cos jest mniam a za chwilę bee i nawet nie spróbuję
U mnie starszy licho je, najchętniej w kółko to samo czyli chleb z dżemem lub parówki. Różne fazy już miał. Chociaż tyle dobrze, że w przedszkolu ładnie zjada. Młodszy za to je wszystko i ile widzi, warzywa, owoce, mięso, no cokolwiek się mu poda.
Z nietypowych smaków to starszy syn sobie coś uwidział i jak ma pierogi z mięsem to jeszcze woła, że na górę lub obok trzeba dać dżem :D i nie zje dopóki nie dostanie.
a u ans córka je flaki.. gdzie żadne dziecko w rodzinie ich nie lubi..
a ja osttanio miałam na obiad brukselkę, zjadła parę, ale później już nie chciała, ale one mają taki specyficzny smak, więc może dlatego.
Moi chyba jeszcze brukselki nie próbowali. Starszy może miał w zupie ale u niego wszystkie takie zupy są ble i nie ruszy :P A ja sama rzadko robię.
O to nie tylko ja mam niejadka , mój tez na wszystko mówi ze jest ble i śmierdzi ale to tak śmierdzi ze on tego nie zje xD
Moja córka lubi oliwki tylko zielone i te z papryką w środku. Zjada całe kuleczki prosto ze słoika, nikt w domu nie przepada bo są słone. A najbardziej lubi wyjadać je z sałatki ale dobre i to, bo sałaty i pomidora nie ruszy.
ja nawet brukselki nie jadłam a dzieciaki tym bardziej
Ja do tej pory nie lubię brukselki, a syn jadł;)
Hehe brukselka i brokuly;) starsza corka brokuly zjada nie ma wiekszych problemow mlodsza? Zaraz wszystkich nimi czestuje;) zje to co jej pasuje z talerza a reszta dzieli;)
Nelia a ile twoje dziecko ma ? Bo oliwki z tego co kiedyś czytałam można od 2 roku życia podawac?
Aniss to przynajmniej tym nie pluje tylko częstuje innych :D
ja musze małemu brokuł kupić
Moja córka częstuje jedzeniem które włoży do buzi i raz przegryzie, tak żeby innym było łatwiej dokończyć :D
Każde dziecko ma inny smak starszy nie znosił warzyw młodszy uwielbia. Ja staram się urozmaicać posiłki