Mamy, czy Wasze szkraby mają jakieś nietypowe przysmaki? Co lubią, czego zwykle inne dzieci nie jedzą?
Mój bardzo lubi chwycić do ręki ogórka kiszonego często Gdy robię zupę ogórkową wtedy właśnie łapie ogórka i potrafi zjeść bez najmniejszego skrzywienia się po prostu tak jak banana bądź chrupka kukurydzianego ale czy jest to coś nietypowego to w sumie nie wiem czy inne dzieci też tak chętnie jedzą ogórki kiszone czy jednak nie
Mama być moja też uwielbia ogórki kiszone ;d niekazde dziecko za nimi przepada ;) teraz to królują oliwki czy sałatka czy tez jak robię pizze to pierwsze są zjadane oliwki czarne jak i zielone. W dodatku kiełbasa. nie może być na kanapce tylko ułamany kawałek i w rękę;d aż się doczekać nie możemy aż zacznie się sezon grillowy wtedy to kiełbasa z ogniska lub z grilla będzie co weekend :d
Moja córka uwielbia sok z buraków gdzie nawet ja tego nie lubię 🤪
Ja raz dałam swojemu kawałek ogórka kiszonego. Co prawda nie był w stanie go pogryźć, ale ciumkał sobie i najwyraźniej mu smakowało :)
Liwia ja z mężem za oliwkami nie przepadammy natomiast natchndłaś mnie na to że jeżeli my za czyms nie przepadamy i tego nie kupujemy to nie znaczy że moje dziecko nie będzie tego lubić i poddałaś pomysł aby kupić oliwki i dać mu kiedyś do spróbowania a nie zakładać z góry że również nie będzie chciał spróbować
Fajerka to jednak widzę że ten nasz ogórek kiszony nie jest taki nietypowy jak myślałam
Moja lubi sok z grejfruta rozcieńczony z wodą, kwaśne kiwi.
Mój syn potrafi na raz zjeść pół cytryny i nawet się nie skrzywi.
A z takich dla mnie dziwnych to makaron z dżemem.
Ogórki kiszone czy konserwowe też tak zajada. Czasem cały zje a czasem tylko wyssie sok :D
Z tego co czytam to często dzieci lubią na początku takie bardzo kwaśne rzeczy, ciekawe z czego to wynika
Moja lubi mandarynki i pomarańcze :D z początku tak się fajnie kwasila że aż mi się samej śmiać chciało.
Ale powinno spróbować wszystkiego nie ma co
Starsza córka lubi grejpfrut w kawałkach bez skórek tych białych, makaron wszelkiego rodzaju.
Moja córka kocha kabanosy i danonki
juz nawet nie chce takich dziecięcych chrupek itp
Moja lubi wszystko ha co bym jej nie podała to zje ze smakiem. No chyba że jak konsystencja jej nie pasuje to wtedy wypluwa. Dopiero w wieku 14 miesięcy zaczęły wychodzić jej zęby więc długo miała podawane posiłki bardziej rozdrobnione. Ale tak ogólnie to je wszystko . Nie potrafię nawet określić jej ulubionego posiłku bo zawsze chętnie po prostu je. Nawet nie ma problemu gdy podam jej jakąś zupkę ze słoiczka bo nie mam na przykład czasu nic ugotować. Nie może umówmy się takie słoiczki są trochę bez smaku już dla takiego dziecka które poznało delikatnie przyprawione jedzenie
Xxyyzz- corka ma 18 miesięcy i teraz mam zapas jakiś słoiczków tubek na czarna godzinę 😂😂
ratuje to życie, fajne są te sosiki od gerbera wystarczy tylko makaron albo ryż ugotować i danie gotowe 🙈
jak jej np zrobię kanapkę to zje pierw szynkę potem pomidora i jak juz musi to sprubuje bułki/ chleba tak to nie jest chętna wgl do jedzenia pieczywa 🤷🏼
Do jakiego wiroku podawaliśmy dziecia kaszki ?
czy bardziej takie wodne robiliście czy geste?
i czy dawaliście dziecia je do samodzielnego jedzenia?
Moja od małego, tzn od kąd mogła jeść to uwielbia oliwki :)
Ja nie używam słoiczków, wolę zrobić własne słoiczki i zagotować na czarna godzinę.
Kaszka podstawą sniadania i codziennie inna na urozmaicenie.
Mój za kaszkami i nie przepada. Robię mu porcję raz dziennie (a robię, różne, różniste), ale jedyny sposób, żeby zjadł, to zamoczyć mu w niej jakieś chrupki, albo kawałki chleba. Wtedy zjada sam rączką.
Ja kaszkę daje wieczorem.
Moja uwielbia jak rano je tak 210 ml mleka i w dzień 150 max. To wieczorem zje ze 180 ml kaszkę.
My czasami kaszkę rano na śniadanie jemy już coraz zadziej ale jak zrobię to zazwyczaj zje