Teraz chyba coraz rzadziej, bo coraz więcej kobiet robi USG. Ale trzeba wziąć pod uwagę, że lekarz jest tylko człowiekiem, a USG jest tylko maszyną :)
Moja mama jest położną i nieraz była świadkiem takich pomyłek :)
Witaj na forum #teamLOVI!
Teraz chyba coraz rzadziej, bo coraz więcej kobiet robi USG. Ale trzeba wziąć pod uwagę, że lekarz jest tylko człowiekiem, a USG jest tylko maszyną :)
Moja mama jest położną i nieraz była świadkiem takich pomyłek :)
Mamy, czy któraś z Was czekała na chłopca, a urodziła się dziewczynka? Czy takie "pomyłki" często się zdarzają?
Koleżanka całą ciążę wiedziała że córka a urodził się synek ,
Fajerka fajnie mieć mamę położna 🙂
U mnie nie było takiej pomyłki już od 12 tygodnia cały czas była wersja że będzie to chłopiec i tak pozostało do samego końca Wydaje mi się że łatwiej o pomyłkę w drugą stronę Natomiast jeżeli zostanie stwierdzone że chłopczyk to raczej już większości przypadków tak jest do końca osobiście nie znam coś takie osoby u której byłaby stwierdzona dana płeć a na końcu niespodzianka
Fajerka to takie informacje w sumie z pierwszej reki;)
Musi byc to nielada niespodzianka ;)
Mojej siostrze dwóch lekarzy mowiolo że będzie chłopiec i dopiero jak poszła do trzeciego na usg 3 trymestru to lekarz pyta czy znają płeć, oni że tak, a lekarz ze dziewczynka i oni szok :) jak to słyszałam to do samego porodu nie wiedziałam cxy się nie zmieni znowu xD ale urodziła się dziewczyna faktycznie:)
Ja od początku słyszałam o chłopcu i tak było do końca. Jednak mam ciocie która słyszała cały czas, że będzie dziewczynka- oczywiście urodził się synek. Pamiętam jak byłam z nią jeszcze na zakupach i kupiłyśmy różową wanienke do kąpania i rożek w kwiatuszki. :D była w mocnym szoku na porodówce.
Ja płeć poznałam dopiero a 18tc... ale nie było pomyłki urodziła się córeczka tak jak miała :D ale co usg pytalam czy ba pewno
Ja znowu słyszałam, że z dziewczynki prędzej "zrobi się " chłopak niż odwrotnie. Jednak znam przypadek jak mówili znajomemu, że będzie synek (trzeci), a przed porodem z miesiąc okazało się, że dziewczynka. Widocznie wszystko możliwe.
U mnie w ciąży bliźniaczej od początku wiedziałam ze jedna to dziewczynka a druga” raczej” tez bo nie chciała się pokazać. Ostatecznie ok 17-18 tyg pokazała się i potwierdziło się ze dwie dziewczynki. Tak zostało już do końca. Natomiast u znajomych było se chłopczyk a lekarz w 37 tyg zwiątpil. W 38 powiedział ze dziewczynka a i tak urodził się chłopczyk
U mnie się na szczęście nie zdarzyło.
Moja ginekolog już w 12 tygodniu podejrzewała że będziemy mieć dziewczynkę i na porodówce się nie zdziwiłam.
Mam koleżankę która dopiero właśnie na porodówce dowiedziała się po porodzie jaka płeć na dziecko.
Do ostatniej chwili nikt nie był w stanie jej powiedzieć czy to będzie chłopiec czy dziewczynka.
U mnie się też to nie zadziało,
od 12 tyg na 99 % miała być dziewczynka, a potem na kolejnych usg się tylko to potwierdzało, także nie było zdziwienia na porodówce...
Ale mam znajomych którzy nie chcieli wiedzieć jaka płeć i kupowali neutralne kolorki ubranek i dopiero na sali porodowej dowiedzieli się , że chłopiec:p
U mnie jak lekarze powiedzieli tak jest, aczkolwiek najmłodszy długo nie chciał się pokazać.
Osobiście nie znam nikogo komu by się co innego urodziło. Jedynie koleżanka słyszała że ma mieć chłopca w końcówce na jednej wizycie usłyszała że dziewczynkę, na kolejnych znów że chłopca i tak już do końca zostało, urodziła chłopca.
U nas płeć maluszka poznaliśmy dopiero w 6 miesiącu.
Jednak ja, (z opowieści mojej mamy) miałam być 3 chłopcem w rodzinie. Po porodzie CC pod całkowitą narkozą, po wybudzeniu lekarz przyniósł mamie dziewczynkę i położył na brzuchu, po czym mama mówi, że robi sobie z niej żarty....jednak to było ponad 30 lat temu, gdzie napewno nie było takich sprzętów jak dziś.
Olkaalex to mama musiała mieć niespodziankę:D
U mojej siostry tak było, że czekała na kolejną dziewczynkę i dopiero po porodzie okazało się że urodził się chłopiec. Oczywiście cała wyprawka różowa była i większość rzeczy po starszej córce. Tylko to było 10 lat temu
U nas co prawda jeszcze się nie urodziło ale...
Mieliśmy prenatalne połówkowe i spodziewamy się bliźniaków i Pan szczęśliwy doszedł do wniosku ze będziemy mieli parkę chłopca i dziewczynkę. A dwa dni później na Echu serduszka dwie Panie doktor zgodnie stwierdziły że one widzą dwóch chłopców i cały czar prysł �
U mnie w 3 ciążach od początku mieli być chłopcy i są. Teraz w czwartej ciąży ma być dziewczynka ostatnio w 26 tygodniu pani doktor kolejny raz potwierdziła. Wydaje mi się że coraz rzadziej takie sytuacje mają miejsce, że po porodzie okazuje się inna płeć.
z pewnością, jednak zdarzają się jeszcze takie niespodzianki.
albo dwa zamiast jednego :D
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.