Muszę się spytać mojej położnej o pakiet pierwsze dni:)
Ja już dawno zarejestrowałam się ja niebieskim pudełku a ostatnio chciałam się zalogować i pisze ze konto jest nieaktywne. Mialyscie taka sytuacje? Wszystko potwierdziłam linkiem itd a itak nie mogę wejść na swoje konto
Pcheła w moim pudełku dokładnie to samo oprócz Linex baby a właściwe to co to? Myślę że w tym okresie wszystkie pudełka takie same zawartość może się zmienić po nowym roku bo na moim napisane żeby wydać do końca grudnia 2019r.
Patrycja do jakieś krople dla dzieci https://www.aptekagemini.pl/linex-baby-krople-8ml-118615.html dziwne, że były w niebieskim pudełku.
Pytajcie i się upominajcie, ponieważ lepiej mieć niż nie mieć. Próbki, probkami, ale z poradników też można wiele ciekawych rzeczy wyczytać.
Aga o tak, ja z poradników, które dostałam na szkole rodzenia jestem bardzo zadowolona. Bardzo dużo można się z nich dowiedzieć :)
To prawda też dostałam wiele ciekawych poradników w szkole rodzenia. Przydały mi się
Ja teraz z poradnikami zaczynam pakować torbę do szpitala, wiec faktycznie idzie coś z nich wyciągnąć :)
Niby teraz w internecie jest wszystko ale ja też wolę wziąć taki poradnik i poczytać sobie ;) fajnie i czytelnie jest to tam napisane, etap za etapem bez bałaganu. Dla mnie jak najbardziej na tak.
Ja wraz z ulotkami dostałam fajną książkę z kalendarzem od narodzin i opisywane były etapy co w danym miesiącu dxieciaczek umie i o czym należy pamiętać a pozatym było miejsce na moje notatki i 6am zapisywalam ważne rzeczy niepokojące żeby później nie zapomnieć
Natalia ja dostałam taką książeczkę z nevea :) bardzo fajna :)
Też mam taką książeczkę :)
Ciekawe czy w przyszłym roku również będą jakieś książeczki dla dzieci. Moja siostra jak rodziła w tym samym szpitalu co ja, ale pół roku wcześniej, to taką książeczkę otrzymała. My się już nie załapaliśmy.
Myślę, że regularnie zmieniają zawartość niebieskiego pudełka- a to coś dodają, a to odejmują, a to zamieniają. Pewnie też głównie chodzi o zaangażowanie sponsorów, bo umówmy się, że te wszystkie próbki, poradniki i tak akcesoria to kwestia tego, jak rozwiązali to z poszczególnymi firmami.
Aga też tak myślę. Pamiętam że jak urodziłam synka to w niebieskim pudełku były roletki z Dady na okno samochódu teraz o niebo lepsza książka :)
Ciekawe jak będzie w 2020 wyglądć niebieskie pudełko :) czy coś zmienią
Magicznypazur - tak, to jakiś probiotyk. Wszystko co na zdjęciu to miałam w pudełku :)
Aneczkaaa - masz rację, że dla mam, których pociechy mają problemy emolienty się przydadzą. Tylko, że pudełko otrzymujesz w szpitalu tuż po urodzeniu. Wtedy problemów jeszcze nie ma. A większość mam dostając taką próbkę na "zaś" kąpie dziecko w emolientach. I potem jak pojawiają się problemy skórne, to już nie mają czym się ratować.
A czy któraś z Was otrzymała kiedyś pakiet "Moje pierwsze dni"? Bo ja tego po pierwszym porodzie nie otrzymałam. Teraz po drugim też nie. Moja przygoda kończyła się zawsze na Niebieskim pudełku w szpitalu.
Pcheła ja zapisywalam się na wszystkie pakiety i nie dostałam żadnego :/
Moja przychodnia nie ma podpisanej umowy z nimi. Tylko szpital,a tam się nie wybieram...
Nie miałam tego pakietu w pierwszej ciąży..