Niebezpieczne słońce

Unikalny słoneczna ale stosowanie filtrów  to koniecznosc. Nawet przy zachmurzeniu promienie UV mogą tak delikatną skórkę złapać 

Dla delikatnej skory najlepiej jest wybierać filtry mineralne, a nie chemiczne. Niestety mineralne zazwyczaj bielą, ale za to są bezpieczniejsze dla skóry dziecka. Moje chodziło białe po plaży jakoś do 4r.ż. W tym roku raczej postawie na niebielący chemiczny, ale i tak zamierzam analizować sklady :)

Oczywiście nakrycie głowy, dużo wody , i Krem z filtrem koniecznie 

Mogą i bielić , aby chronily. I nie były za tłuste 

Ja w cieniu nie stosuje kremów z filtrem. W pochmurne dni też nie.

Najlepiej kupić 50 tek poczytaj sobie na ten temat ja nie wyobrażam sobie przy tak ostrym słońcu nir używać żadnego futru w rossmanie masz duży wybór myślę że warto się rozejrzec lub do innej pobliskiej drogerii w której może być dostepny balsam pianka lub kremik

Ja to w slonce ide na nie, aby sie wygrzać :D uwielbiam słońce, a dla dziecka oczywiście obowiązkowo 50!

Mnie na słońcu zaraz zawroty głowy łapią dlatego ja jestem team cień;)

Ja kiedyś uwielbiałam się opalać i wygrzewać na słońcu. Teraz właśnie w głowie mi się kręci, słabo mi. Starość mnie dopada;).

Jako nastolatka mogłam leżeć na słońcu jak płaczszka :) teraz już szukamy cienia szczególnie z dzieckiem. Choć przyznam, że w tym roku nad morzem jeden dzień zrobiłam sobie na słonku żeby chociaż nogi opalić. Chwilę postałam na brzegu bez nakrycia i ciazowy brzuch się zarumienił. Kolejne dni już się zakrywałam bo trochę się obawiałam przebarwień

Tak, stosowanie kremów z filtrem jest jak najbardziej bezpieczne, ale lepiej wybierać kremy przeznaczone typowo dla dzieci, bo zawierają mniej substancji zapachowych i ogólnie takich, które mogą podrażnić skórę lub uczulić.
Najlepiej 15-20 minut przed wyjściem na dwór posmarować odkryte części ciała. I jeśli dziecko np. się kapie w basenie to też trzeba częściej je smarować

Do drugiego roku życia tylko filtry mineralne.

Potwierdzam, filtry mineralne są zdecydowanie lepsze dla maluszków

Niezależnie od tego czy to dziecko, czy osoba dorosła powinna używać kremu z filtrem.

jakiś strój kąpielowy który chroni przed promieniowaniem UV
kapelusik lub chustka na głowę
i krem z filtrem mineralny Spf 50 np demica sunbrella
można też sobie zobaczyć opinie w sroka o filtrach przeciwslonecznych