Niebezpieczne słońce

Przy synu oprócz filtra 50, czapeczki z takim przedłużeniem zakrywającym szyjkę stosowałam tez - po wyjściu z wody - koszulkę z filtrem. I jakoś udało się uchronić przed poparzeniami. 

Krem do opalania, przewiewne ubranka, i czapka lub jakiś kapelusik :)

My również stosujemy krem z filtrem i kapelusz lub czapeczkę. Też wózki i budy od wózka mają często filtry UV.

oj krem czy balsam to podstawa do  3 roku życia najlepiej wybierać 50 no i nakrycia głowy, nie zapominajcie o znamionach;/

Filtry UV i czapka obowiązkowo.

Krem z filtrem dla dzieci obowiązkowo i czapeczkę na główkę są też na przykład z ubranka z zabezpieczeniem UV. Ale ja to tam jeszcze żebyśmy nie zapominały o sobie Ja codziennie używam do twarzy kremu SPF 50. Warto sobie zobaczyć jak wygląda skóra osób starszych które o takie zabezpieczenia nie zadbały skóra po prostu szybciej się starzeje i niszczeje

Niewiem czy wiecie ale skora malego dziecka jest 10 razy bardziej narazona na czerniaka nizeli osob doroslych, druga sprawa to to ze takie zaniechanie moze wyjsc po latach;( 

To ze czerniak nie zatakował kogos w naszym otoczeniu nie znaczy ze jest daleko.

Macie racje opalona skóra ładnie wygląda, ale moja mama teraz wygląda o wiele starzej niż ma lat. Niestety opalanie niszczy skórę i wygląda na starsza;/ 

W ogóle warto też wybrać odpowiedni krem z filtrem. Dla maluchów poniżej 2 roku życia zaleca się kremy z filtrami mineralnymi, nie chemicznymi. My stosujemy ten z Emolium. Kremy z mineralnymi filtrami bielą skórę, ale są bezpieczne dla maluszka, kremy z filtrami chemicznymi zazwyczaj nie bielą i łatwiej się rozsmarowują.

Ja stosuję u moich córek krem z filtrem z mustelli taki w sztyfcie. Fajnie się go smaryje i nic nie jest brudne

Opalenizna bardzo ładnie wygląda moim zdaniem ale niestety nie jest zdrowa.. ogólnie myślałam, że dobrze działa na dziecko przebywanie na słońcu byleby nie spaliło skóry (wchłanianie witaminy d3) i za bardzo nie opalilo sie.  a sama opalenizna naturalna nie jest aż taka szkodliwa 

Tez bArfzo lubie , ale na twarz obowiazkowo filtry codziebnie 

Ja osobiście smaruję tym z rossmana i nigdy mnie nie zawiódł 

Ja też stosuję Emolium od 1 dnia życia i fajnie się sprawdza. Ma ok skład, fajnie się rozprowadza i tak na prawdę smaruję nim całą rodzinę bo nie lubię wozić ze sobą 10 produktów bo każdy ma coś innego. 

To ja w tym roku kupiłam krem z sztyfcie z filtrem i bardzo jestem zadowolona. Jest to firmy mustella

Krem.w sztyfcie jest wydajny i dobrze wchłania się?

Mustella to chyba w ogóle ma dobre produkty. Teraz dużo pań poleca do kąpiel dla dzieci mustelle. 

Oj mustella ro uwielbiam

Ja też;)

Olaleksandra ja też mam w sztyfcie i jestem mega zadowolona, po pierwsze też dobrze się go aplikuje, nie zostaje mi nic na rękach. Ja mustelę polecam, może jest droga, ale jest też wydajna bardzo, więc jak się przełoży to wcale nie jest taka droga jakby się wydawało.