Nie robienie kupki

Strarszy syn nie robił kupki nawet przez tydzień i lekarka powiedziała, że wszystko jest w porządku i że niektóre dzieci tak mają. jeżeli lekarz sprawdzi perystaltykę jelit i stwierdzi, że wszystkjo w porządku to nie ma się czym martwić.

Mojemu synkowi nie zdarzylo sie aby dlugo sie nie wyproznial. Ale jesli dziecko jest na piersi to zupelnie normalne, gdy mamy watpliowsci zawsze mozemy sie skonsultowac z pediatra.

Dominika1990 dziecko musi nauczyć się robić kupkę bez wspomaganie środkami farmaceutycznymi. Znam ten ból, kiedaty dziecku rozleniwią się jelitka, bo w rodznie mojej koleżanki(dokładnie siostra koleżanki) miala taki problem. Później po odstawieniu wszystkich środków dziecko nie umiało się samodzielnie wypróżniać, wiele dni przepłakała wraz z synkiem pomgając mu na różne sposoby naturalne - masujac brzuszek, podkurczając nóżki, dając surowe jabłka do jedzenia etc. Pomogło, ale po długim czasie

Nie robienie kupki martwi na pewno :confused:
Po rozszerzeniu diety oki poprzeczna to podanie nowych produktów w zbyt dużej ilości czy źle dobranych (zatwardzajacych) a na mleku mamy hmm to czasem dla mnie zagadka bo kupa była co dzień albo raz na 2-3dni może zależy od tego co zje mama.
A na mm może źle dobrane mleko :frowning:
Magicznypazur też słyszałam o takiej sytuacji rozleniwienia jelit czopkami akurat i to jest problem bio bez czapka ani rusz później.
Niektóre mamy zamiast chwytac się właśnie tych naturalnych metod aby pobudzić pracę jelit to pogarszają sytuację takim czopkiem.
My czasami zbudowaliśmy nawet masowanie odbytu oliwka i też działało.