Ja mam 8 miesięczną i już nastolatki najstarszy 14 lat i powiem ci że te bunty to chyba do 18stki będą
jak dla mnie najgorszy wiek to 11 lat
ale jak to dzieci muszą jakoś wyrazić swoje emocje a my musimy dać radę ![]()
Haha to nie pocieszylas
no nic, trzeba zacisnąć zęby i przetrwać ![]()
Jak mi mama mówi jaka byłam to naprawdę cieszę się że mam grzeczne* dzieci ![]()
Testowanie waszych granic sie kiedys skonczy
mimo iz poswiecacie jej duzo czasu i nie ma tu zazdrosci to pamietaj ze tak czy inaczej jej caly swiat sie totalnie zmienil. Tak jak i Wy - Ona musi sie nauczyc nowej rzeczywistosci.
Co do rozciagania czasu itp u nas pomogly klepsydry. Juz gdzies o nich pisalam -, kupilam na Shein kilka na rozny czas. Jest na 3min, 5 min, 10 min 15 i 30. Chyba xD
W kazdym razie stawiam klepsydre i mowie ze ma teraz 15 min zabawy i idziemy sie kąpac, albo ma teraz 10 minut sprzatania i jak ogarnie pokoj to idziemy na spacer. Zdecydowanie wtedy widzi plynacy czas i lepiej sie skupia.
Masz rację ![]()
Co do tej klepsydry, to naprawdę świetny pomysł! Też zamówię, bo myślę, że i u nas mogłoby to pomóc, dzięki! ![]()
Tez zakupilam te klepsydry i super sie sprawdzaja do mycia zebow czy zabawy
ostatnio synek sam mowi daj czerwona klepsydre jak sie skonczy to koncze zabawe i ide spac ![]()
![]()
Tak moj tez ma faze na " daj klepsydre" ![]()
U mnie aktualnie 2 latka i tez jest ciezko. Wszystko na nie. Usypianie czasami trwa 3 godziny, masakra
2 latka… bunt za buntem skad ja to znam ![]()
![]()
![]()