Nigdy nie zwracałam to nie wiem .ale raczej nie można , bo jak po przymierzeniu😏
Z bielizną na szczęście zawsze trafiam z rozmiarem to nigdy nie próbowałam zwrócić
Widziałam wiele razy jak inne kobiety zwracały bieliznę w sklepie np. Sinsay, Reserved
Patrzą czy jest metka, wkładka zabezpieczająca (jeśli to dół od stroju kąpielowego) lub czy nie jest rozpieczentowana jeśli jest to wielopak to one przeważnie wszystkie razem są złapane tą papierową metką. Więc chyba zależy od polityki danego sklepu.
No to możliwe że w niektórych sklepach można zwrócić bieliznę ale to trochę słabe. No chyba że faktycznie te metki są i wielopak jest ze sobą połączony i można ocenić że nikły tego nie mierzył
Jeśli tak jak piszesz da się ocenić, że produkt nie był w żaden sposób odbezpieczony i mierzony to okej, niech przyjmują takie zwroty. Myślę, że jeśli sprzedawca ma jakieś zastrzeżenia co do prawdomówności klienta na temat przymiarki bielizny to ma prawo odmówić przyjęcia zwrotu i tak też powinno robić. Chociaż w sklepach to ja już z wieloma rzeczami się spotkałam także nic mnie nie zdziwi, co ludzie potrafią powymyślać
Sprzedawcy czasem byle jak sprawdzają. Ja nawet jak mierze kostium to ubieram matki na matki ale nie jestem przekonana czy inni zachowują aż tyle higieny w tym zakresie
Nie pomyślałam nawet że ktoś mógłby na gołe ciało ale w sumie na pewno tacy są
Ja jak nie trafiłam to i tak nie próbowałam odsyłać bo jak , i tak pewnie nie przyjęli by zwrotu .
@Michaska ja też tak bieliznę przymierzam w sklepie jakoś takie nie higieniczne jest bez bielizny . Często właśnie są te naklejki ale nawet z tym to tak słabo jakoś .
Sklepu mają różne polityki to prawda
Biustonosze też nie raz za duże zamówiłam ale nie odsyłałam . Teraz chwilę w nich chodziłam i już są za ciasne
także na chwilę się przydały
Tak te naklejki nie dają mi większego poczucia higieny ![]()
Mi też nie , a raczej jeżeli ktoś przymierza bez bielizny to i tak już bakterie są na tych naklejkach .
Ja zamówiłam te z hm w rozmiarze L i są za duże
jak je ubrałam były super a następnego dnia już nie
No ale nie będę odsyłać ![]()
Z H&M ogólnie mają dobrą jakoś , tak czasami jest że nie podejdzie . Ja wcześniej też nie mogłam dopasować za małe i ciężko było kupić x:laughing:
szybko sprzedawały się te rozmiary
Jakościowo są super ale kurde duże
w ciąży się nauczyłam kupować ciążowe ubrania w swoim prze ciążowym rozmiarze teraz tez tak powinnam
Akurat w tym sklepie chyba można zwracać , też nie tanie mają więc chyba zwróciła bym. Chyba że bez metek to już lipa ![]()
Ja też zawsze mierzę na bieliznę, ale pewnie zdarzają się osoby które tak nie robią ![]()
@Karolinnna HM nie ma wcale tanich rzeczy więc jeśli tylko je przymierzyłaś a metki są to ja bym próbowała dokonać zwrotu, bo co zrobisz z za dużymi biustonoszami ? Ewentualnie wystawić je na sprzedaż gdzieś na Vinted ale czy to się sprzeda to też ciężko powiedzieć a pieniądze zamrożone ![]()
Jak przymierzyłam to wydawały mi się dobre , metki od. Razu wtedy odcięłam i chodziłam kilka dni ![]()
![]()
To ze zwrotu nici, w takim razie musisz je jakoś inaczej spożytkować ![]()
![]()
Tak to już jest, ja dla siebie nic nie kupuje a nawet o tym nie myślę ![]()
![]()
![]()