Mi jeszcze lepsza rzecz przyszla do glowy
że moge sobie postawic kubek
i moge skorzystac z pierwszeństwa w kolejce
Z tym to nie każdy był chętny aby przepuścić . A ja już wolałam postać dłużej w kolejce niż się wykłócać
Ja raz skorzystałam z pierwszeństwa w kolejce bo się mega spieszyłam a kolejka była na cały sklep Agata a byłam już w zaanawsowanej ciąży i chciałam tylko odebrać opłaconą paczkę a nie kupować nic ![]()
tak to jak się dobrze czułam to stałam w kolejce ![]()
O tak! Nie wiem czy wam też, ale mi ogromną satysfakcję sprawiało kiedy byłam obsługiwana poza kolejką
tłum ludzi stojących do kasy a ja pyk przed nimi
i te ich minyyy
O taaaak prywatny stoliczek jest super ![]()
niby kobiety w ciąży i matki z małym dzieckiem (2-3lata) mają pierwszeństwo,ale…
ja chciałam w sądzie zanieść papiery… to inne kobiety mnie prawie zabiły… ze one też mają dzieci ale w szkole, a co ja miałam zrobić z 3 miesięcznym dzieckiem w domu zostawiać…
po prostu masakra z ludźmi…
zaczęłam pocztą wysyłać dokumenty
ogólnie w sklepie zawsze czekałam na swoją kolej, chciałam tylko z dzieckiem być raz wypuszona w sądzie bo wiadomo, że człowiek chcę wszystko załatwić za jedną podróżą…
i jeszcze musiałam iść najpierw po oryginał aktu urodzenia dla sąd do alimentów, a potem do sądu i mi dziecko się już denerwowało i wiadomo ze po sądzie do domu masakra…
niektórzy ludzie są okropni… i to kobiety
a pani w sądzie tylko wziąła papiery i na moim pozwie postawiła pieczątkę, jakoś na pogawędkę nie przyszłam do sądu…
Dla mnie największa radość w ciąży to była każda pozytywna informacja, że Maluszek zdrowo i prawidłowo się rozwija ![]()
![]()
Dodatkowo ogromną radość wywoływały każde kopniaczki, którymi dawał o sobie znać
to była także ogromna radość dla przyszłego Taty, bo dotykając brzuszka mógł choć troszkę poczuć obecność małego człowieczka, na którego niecierpliwie oczekiwaliśmy ![]()
![]()
ja zawsze chciałam dać posłuchać brzuszka i się dowiedzieć czy wydaje jakieś dźwięki czy co tam jest słychać…
w simsach była taka interackcja (posłuchaj brzuszka)![]()
Generalnie pierwszeństwo obowiązuje w aptekach i laboratoriach/przychodniach.
Sklepy wprowadzają to dobrowolnie, ale nie muszą, ich dobra wola.
Tak samo w sądzie, to dobra wola kogoś, czy cię wpuści, czy też nie. Niestety ale tak jest.
Ja zawsze szłam gdzieś dopiero jak musiałam, albo miałam z kim zostawić maleństwo. Jak nie miałam, to brałam ze sobą, ale szłam w takiej porze, że wiedziałam, że będzie spać, albo że po prostu będzie najedzona.
Tak jest w aptekach nawet nalepka ze kobiety w ciąży mają pierwszeństwo ale jak stałam w kolejce to ani nikt z apteki z farmaceutów mnie nie poprosił ani nikt mnie nie przepuścił. Mnie kiedyś to wkurzało jak się czekało w kolejce o banki w ciąży się pchały poza kolejką
więc sama w ciąży też z tego przywileju nie korzystałam. Raz mi się tylko zdarzyło ![]()
Ale fakt jest taki, że szybciej Cię kasjer w markecie poprosi o podejście z pierwszeństwem do kasy niż na przykład farmaceuta
![]()
Choć ja też ogólnie nie pchałam się żeby korzystać z tego przywileju, może też dlatego że czułam się dobrze
ale jednak było miłe to kiedy poproszono mnie w sklepie żebym podeszła pierwsza i nie musiała czekać ![]()
Ja stałam w kolejkach, ale jak np czułam, że dziś nie mój dzień, to nie czekałam aż mnie zawołają, tylko mówiłam, że chciałabym skorzystać z pierwszeństwa, fakt , może że 2 razy z tego skorzystałam, bo ciążę znosiłam dobrze.
Niemniej jednak rozumiem, że są kobiety, dla których samo wyjście do apteki, to już wyzwanie i nie wystoją w kolejce.
Też jak pracowałam na kasie, a widziałam panią w ciąży, to wolałam przed kolejką, albo przeskakiwałam na chwilę na drugą kasę i tam ja szybko skasowałam, aleto chyba też dużo zależy od człowieka
Zdecydowanie zależy od człowieka. To prawda w dużej mierze też zależy od tego jak się czujesz w ciąży
jak faktycznie źle ją znosisz to rozumiem. Ja. Dawno temu (wiele lat temu) w H&M i taka młoda dziewczyna w ciąży była i robiła zakupy ubran i była wielką koleją i ona korzystała z tego przywileju i mnie to wtedy drażniło
że jak ma siłę na zakupy to i ma siłę stać ![]()
No dokładnie, w takichcprzypadkach, to faktycznie dlaczego ona ma być pierwsza obsłużona, skoro ma siłę przeglądać szmatki w sklepie
Mi w biedronce czy jakimś innym markecie głupio było prosić o obsłużenie poza kolejnością bo chodziłam w takich godzinach że sami emeryci byli. Wolałam wtedy iść do kasy samoobsługowej.
Ale np w aptece gdyby była kolejka to od razu bym prosiła o obsłużenie poza kolejnością bo tam jednak dużo chorych osób przychodzi więc wolałabym krócej być narażona na zarażenie się
Tak z apteką to tak jest że możesz trafić na kogoś chorego. Ja jak byłam w ciąży i już miałam brzuch to stałam na placu w kolejce do wędlin (tam zawsze są koleji bo mają dobre wędliny) i byla też inna pani w ciąży i oczywiści się wepchnęła i przecisnęła do przodu o ludzie nie byli zadowoleni a ja dalej stałam w kolejce bo mi jakoś głupio było bo te wszystkie baby patrzyły krzywo
Ja jak miałam patrzec na te miny tych ludzi to jak byłam w stanie to szłam do sklepu i stałam w kolejce a jak nie to poprostu nie szłam . Raz to jak mi się miło zrobiło jak jedna kasjerka przetlrwala obsługę i zawołała abym weszła bez kolejki i jeszcze sama zakupy mi wypakowała , oczywiście miny ludzi były bezcenne ![]()
ogólnie w przychodni i aptekach i tak tego pierwszeństwa nie ma😂
też raz byłam przepuszona w sinsay i to przez kasjerke, a ludzie są zawsze w takim szoku ze szkoda słów ![]()
W Sinsay przy kasie jest właśnie taka kartka z oznaczeniem, że kobiet w ciąży mają pierwszeństwo - ja w ciąży z tego korzystałam
nie czekałam na zaproszenie bo bym się nie doczekała
Sama myśl, że mam tak blisko swojego Maluszka. Jego kopnięcia. To że mogłam głaskać brzuch. Czułam się wtedy jakoś wyjątkowo ![]()