Największa radość w ciąży

Ja też podeszłam zadaniowo :laughing: tak jest chyba najlepiej

1 polubienie

Nie wiem co siedzi w głowie łudzi którzy odbierają sobie życie , ale to nie sprawiedliwe że ci co chcą żyć mają takie problemy

Dokładnie masz rację :muscle:t3: @Mama.urwisa niestety

1 polubienie

No, ale to też nie są łatwe decyzje. Takie coś kiełkuje w kimś bardzo długo i to też jest w pewnym sensie choroba

Będzie dobrze! Mnie pocieszała myśl, że już tyle kobiet przez to przeszło, więc i ja przejdę. Będą przy Tobie ludzie, którzy się Tobą zajmą i zaopiekują!

@magdallenka08971 niestety życie nie jest sprawiedliwe w wielu kwestiach. Trzeba jakoś nad tym przejść do porządku dziennego, bo ciężko tak cały czas zadręczać się podobnymi myślami. I po prostu starać się żyć jak najlepiej i dbać o swoje dzieci najlepiej jak się potrafi :heart:

@Mama.urwisa przy depresji ludzie mają takie myśli, że są ciężarem, że jak odejdą to będzie lepsze dla ich bliskich. Nie potrafią się cieszyć i myśleć tak do końca racjonalnie. Zmienia się chemia mózgu i nie masz wpływu na to czy takie myśli się pojawią. Tylko leki i terapia są w stanie pomóc.

1 polubienie

Mój brat z bratową starają się już dłuższy czas i też nic …szkoda mi ich bo wiem jak bardzo by chcieli dzieci ale problemy zdrowotne niestety są gorą …już tule kasy wydali na lekarzy że to glowa mała a w ostatnich czasach problemy z zajsciem w ciążę mają co 3 pary …

Ja polecam bo słyszałam że wiele pomógł w problemach z zajęciem w ciążę lekarz naprotechnolog …. O nich się nie mówi dużo ale naprawdę pomagają ludziom. Znak kilka przypadków z mojego towarzystwa którym pomogli ci lekarze. Warto spróbować.

Nigdy nawet nie słyszałam o takim lekarzu ,

To jest mega przykre, że właśnie parze zależy żeby mieć dzidziusia a takie przeciwności ich spotykają :pleading_face:

A co robi taki lekarz? Na czym polega to leczenie? Nawet nie słyszałam o takim lekarzu .

No bo u nas w Polsce so promowane inne metody takie jak in vitro. Co jest ok ale szkoda że innych też
tak można nie promują.

Naprotechnologia to metoda diagnozowania i leczenia problemów z płodnością, oparta na szczegółowej obserwacji cyklu kobiety (metoda creightona) oraz leczeniu wykrytych zaburzeń zdrowotnych u kobiety i mężczyzny.

W praktyczne skupia się na

• diagnozie przyczyn związanych z niepłodnością
  • monitorowaniu cyklu miesiączkowego kobiety
  • ocenie owulacji i hormonów
  • leczeniu farmakologicznym i nie tylko endometriozy, PCOS, zaburzeń hormonalnych, nieregularności cyklów, niektórych problemow z nasieniem
  • wyznaczaniu najbardziej płodnych dni.

Wiadomo moje dziecko w brzuszku ale też pamiętam te szczęście jak otworzyli McDonalda w mojej miejscowości na którego miałam ogromna zachciankę: :face_with_hand_over_mouth:

Największe szczęście to kompletowanie wyprawki :face_holding_back_tears: zakupy z mężem dla naszego maleństwa , jak chodzimy po sklpach razem i szukamy tych najlepszych :face_holding_back_tears::face_holding_back_tears::sob:

A no właśnie to prawda w Polsce nagłaśniają to na czym mają najwiekszy zarobek , zamiast skupić się na prawdziwym poznaniu problemu u kobiet i mężczyzn, często wiąże to się z dlugim leczeniem , a wiele osób woli iść na skróty które nie zawsze okazują się owocne .

1 polubienie

Było wiele momentów radości , pierwsza pojawiła się gdy zobaczyłam dwie kreski na teście ciążowym, druga radość to poinformowanie męża, a w drugiej ciąży także naszej córeczki :heart: Napewno radość sprawiały mi pierwsze kopniaki dzidziusia, które mogłam poczuć :heart:

Moja największa też radość to okazanie płci , że trafiła nam się dziewczynka i udana parka 🩵🩷

1 polubienie