Dla mnie pępek to też nic strasznego. Położna mi ładnie wyjaśniła ze nie muszę się bać ze5 zamoczy się w wodzie, tylko przemywać octaniseptem, ładnie odpadł po 10 dniach :)
Ja nie mówię że jest to coś strasznego jednak nie jest to przyjemne ;) fajnie jak jest super położna z powołania i wsystsko jasno i klarownie wytłumaczy bo takto człowiek też ma inne podejście i nie musi się bac że zrobi coś nie tak
Przy pierwszym i drugim zawsze bałam się tej śmierci łóżeczkowej i nadal się boje . Tyle to człowiek się naczytał i cały czas sprawdzam czy oddychają . Coś mi w psychice zostało czy dobrze odłożyłam czy noska nie zatkalma a o pępek tez się bałam żeby z czasem nie urwać xD
No i zawsze zwracałam uwagę na noszenie dziecka żeby nic z kregoslupem nie zrobic . Przy pierwszym czolowiek się wszystkiego uczy i trochę się zawsze boi i obawia a przy drugim już się mniej więcej wie o co chodzi i łatwiej idzie xD
Prawda, przy drugim dziecku wszystko wydaje się łatwiejsze. Zdecydowanie przy każdym dziecku nie mija obawa śmierci łóżeczkowej dlatego na noc ponownie będę używać urządzenia wykrywającego oddech w łóżeczku. Pamiętam kiedy syn był mały i w nocy zakrztusił się śliną.. na szczęście mam czuły sen i od razu zareagowałam..
To prawda najgorsze jest budzenie się po sto razy w nocy i sprawdzanie czy dziecko oddycha dlatego warto zakupić monitor oddechu nie mały wydatek wiem o tym ale może uratowac dziecko
oj każda mamusia wie że tych momentów było dużo, moim najgorszym chyba była walka o laktacje, pot, ból i łzy, nie było łatwo... ale moja determinacja oraz wsparncie męża doprowadziły do szczęśliwego zakończenia, i tak już karmimy sie już 10 miesiąc :)
Tak to trudny moment dla każdego rodzica kiedy dziecko jest chore a my jesteśmy bezradni i mimo wysiłku i checi szybkiego powrotu do zdrowia nie jesteśmy w stanie nieraz nic zrobić
Choroba dziecka i bezradność rodzica jest straszna. Pamiętam kiedy pojechałam do szpitala z półprzytomnym synem który miał gorączkę 39.5 po 3 dniach od wyjścia ze szpitala.. na poczekalni uświadamiali mnie ludzie, że dziecko mi odlatuje..
Lekarz powiedział, że powinnam wezwać karetkę.. mimo wszystko czekałam z synem.na poczekalni aż zabrali nas na oddział.. Przy kolejnym przyjęciu lekarz zlecił wszystkie możliwe badania z powodu powtórnego przyjścia w takim stanie.. wypisali syna kiedy mieli 100% pewność powrotu do zdrowia.
Syn miał 11 miesięcy wtedy, a mama innego dziecka z sali gdzie leżały maluszki do max 3miesiecy miała pretensje że mój syn jest duży i nie będzie spać tylko hałasować, a ona nie będzie mogła wyspać się ani odpocząć ..
Totalnie to zignorowałam bo najważniejsze było zdrowie mojego dziecka, a.sama byłam już wykończona.. jednak uważam, że mamy powinne wspierać się i pomagać sobie.. jak widać różnie bywa..
Choroba dziecka to chyba najgorsze. jeszcze choroba, która da się wyleczyć, albo chociaż rokowania są dobre, jakoś jest do przejscia. Ale kiedy maluszek rodzi się bardzo chory np genetycznie, to wtedy ta bezsilność.. gniew.. strach.. Najgorsze, ze człowiek boi się iść zasięgnąć informacji w takich chwilach, bo czesto trafia się na personel medyczny z wypaleniem zawodowym albo po prostu na taki, gdzie już choroba i cierpienie dzieci/ rodziców nie robi na nich wrażenia.
i niepewnosc.. i modlitwy każdego dnia do wszystkich świętych, żeby stał się cud i temu dziecku pomoc.
a kiedy taki Aniołek odchodzi to tak, jakby skończyłbsię świat. Tej rozpaczy nie da się okiełznać, człowiek chce w niej utonąć. i choć czas jest tutaj najlepszym lekarstwem, to tak złamanego serca już nigdy nic i nikt nie sklei, na zawsze zostanie ślad, pamięć i miłość
Faktycznie, jeśli dziecko jest zdrowe i rodzi się bez problemów, to jednak te najtrudniejsze chwilę wydają się błahe w porównaniu do ciężkich chorób :(
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.