Cześć dziewczyny. Dzisiejsza beta to 53… a wiec od poniedziałku urosło prawie nic. w poniedziałek mialam
46..a w czwartek 27.10 24.. krwawienie mam od dwoch dni jak narazie nie zbyt obfite ( zaczęło sie od brązowych plamien 6 dni po spodziewanej miesiączce a od wczoraj rana doszła tez krew) plus dyskomfort w dole brzucha i tył pleców . Lekarz powiedział ze to najprawdopodobniej ciąża pozamaciczna . Na usg nie widać nic . W poniedziałek mam isc znów na betę . Kurde tak bardzo chcialam byc w ciąży a tu taka sytuacja . Bardzo sie boje :( miała któraś z was taka sytuacje ?:(
Agata trzymaj się. Moja siostra też miała pierwszą ciążę pozamaciczna a później urodziła 3 córeczki więc to nie koniec świata. Będzie dobrze. Idź jeszcze raz skontrolować tą betę.
Trzymam kciuki żeby jednak ciaza nie okazała się pozamaciczna.. musisz być dobrej myśli i wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Do czasu kiedy lekarz tego nie potwierdzi przez USG to trzeba być dobrej myśli i mieć nadzieję do końca!
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze , u mnie była ciąża pozamaciczna na lewym jajniku ale beta normalnie rosła niestety skończyło się laparoskopia i usunięciem jajnika mam nadzieję że u Ciebie sprawa zakończy się pozytywnie i obejdzie się bez operacji szczerze mówiąc lepiej żebyś samoistnie poroniła jeśli ma się to tak skończyć mimo wszystko trzymam mocno kciuki za ciebie i życzę pozytywnego zakończenis
Myślę że to może być po prostu ciąża biochemiczna. Pozamaciczna ma jakieś przyrosty bety a tu praktycznie zawsze więc życzę żeby to jednak biochemiczna była bo pozamaciczna rzadko sama obumiera i się wydała potrzebny zabieg bądź użycie metotreksatu po którym pół roku nie można się starać. Pocieszać nie będę takie przyrosty bety nie występuja w zdrowej ciazy
Kurcze dlaczego tak sie dzieje :( a czy ten zabieg jest bolesny i skomplikowany? nienawidze szpitali :( czy oni beda teraz czekać do 5-6 tygodni zeby sie upewnić czy w poniedzialek podejmą decyzje co dalej? U mnie to dopiero początek cos koło 3 tygodnia .
MamaLaurusa a dlaczego usunęli jajnik? Wykryli za pozno ta ciąże ?
Agata ciaze liczy sie nie od dnia poczecia tylko tak jak by od ostatniej miesiaczki wiec jak sie opuznia miesiaczka to juz jestes w zasadzie w 4 tygodniu jesli mialas po 6 dniach plamienia to tak jak by w 5 tygodniu, jesli masz krwawienia to... przy ciazy bylo by juz źle wiec moze w twoim przypadku jest to dobry znak ale tez nigdy nie bylam w takiej sytuacji wiec nie wiem
No to chyba nic z tego, tak jak MamaAda pisze lepiej żeby okazało się że to ciąża biochemiczna niż pozamaciczna, bo ta druga częściej kończy się zabiegiem.
Zapewne jesteś rozczarowana, nie dziwię się, bo jest tak blisko.
Jeszcze może jakiś cień nadziei jest, dawaj znać jak ta beta po raz kolejny wyjdzie.
Życzę wszystkiego dobrego, żeby właśnie nie okazała się ciąża pozamaciczna, ja nigdy nie byłam w takiej sytuacji ale moja koleżanka, która właśnie miała taka ciążę nie musiała mieć zabiegu ponieważ jie utrzymała jej ale też jej organizm sam się oczyścił ale to się bardzo rzadko zdarza.
Przede wszystkim staraj się nie denerwować jest to przykre ale w takiej sytuacji nerwy naprawdę nic nie dadzą trzyma kciuki aby jeszcze jakimś cudem okazało się że wszystko jest dobrze i daj znac jak sie sytuacja rozwinęła my kobiety musimy być silne jeszcze będziesz miała tego upragnionego maluszka
moja pierwsza ciąża była ciążą pozamaciczna wiec wiem co czujesz. Niestety nie jest to nic fajnego ale trzeba to przetrwać. W moim przypadku skończyło sie zabiegiem gdzie usunęli mi jeden jajnik (błąd lakarza do którego oczywiście sie nie przyznali). mimo wszystko z jednym jajnikiem poźniej zaszłam bez porblemu w kolejne ciąże i mam teraz 3 śliczne córeczki. Dasz radę! powodzenia
Najgorzej ze to pierwsza ciąża , juz zawsze chyba bede miała stres przed zajściem w ciaze :( zastanawiam sie tylko dlaczego dalej czekają mimo krwawienia i bolu i nie przerwa tego farmakologia :(
Trzymaj się Kochana. To dla każdej kobiety ogromny cios i dawką stresu.. musisz to teraz przetrwać, by niebawem móc cieszyć się zdrowa ciaza. Znam mnóstwo dziewczyn które po takiej ciąży bez problemu zaszły w kolejne ciążę i mają zdrowe dzieciątka.
Trzymaj się, życzę Ci wszystkiego dobrego. Dokładnie tak jak mówisz że najgorsze jest to że to pierwsza ciąża. Ale znam bardzo dużo dziewczyn gdzie właśnie pierwsza ciąża była pozamaciczna a kolejna zdrowa gdzie cała ciąża bez żadnych komplikacji.
Nie martw się. Jeszcze wszystko się ułoży. Wiadomo taka sytuacja nie jest przyjemna, ale kolejne ciąże na pewno będą szczęsliwie zakończone. Powodzenia
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.