Najlepszy smoczek

Mam pytanie czy smoczki nie odduszaja sie na budzi waszego dziecka ? Mojej corci tak :frowning: i dotykają platkow noska… uspokajaja ja ale szkoda mi jej buzki. Poradzcie jaki kupić żeby byl plastyczny, miękki i Maly…
Córeczką ma 2miesiace

Musisz spróbować z kilkoma smoczkami, tak aby dopasować odpowiedni na buzi dziecka.
Niestety nie poradzę Ci jaki, ponieważ każda buzia inna i musicie sami znaleźć ten idealny:-)
Marta podała Ci również ciekawe wątki, zajrzyj jeszcze tam:-):slight_smile:

My również mieliśmy taki problem i szukaliśmy i szukaliśmy w końcu kupilam smoczek Lovi i jest bezkonkurencyjny, idealny dla mojego malucha… Ale dziewczyny maja racje trzeba wybrobowac kilku różnych żeby dopasować ten jeden…

Musisz wypróbować kilka rodzai smoczków.
Te z Aventu są mało wyprofilowane i odstają od buzi. Moje dziecko ich nie lubi. Za to Lovi i Canpol są fajnie wyprofilowane i obydwie firmy przypadły do gustu mojemu dziecku.

Tak jak piszą dziewczyny - smoczki to indywidualna sprawa. Każde dziecko ma inny kształt twarzy - ust, nosa, kącików ust oraz polików oraz różny układ zgryzu. Dzieci mają również różną siłę ssania smoczka - jedne tylko trochę cycają i zaraz wypluwają a inne jak się przyssą to nie chcą wypluć i śpią z nim całą noc.
Musisz spojrzeć jak córeczka ssie i może wyciagać smoczek jak go już nie potrzebuje?

Ja używałam smoczków aventa, canpol a teraz lovi i z kształtu tarczki wszystkich byłam zadowolona tylko, że lovi jak dla mnie to numer 1, ze względu na otwory na tarczce, przez które skóra wokół ustek cały czas ma dopływ powietrza i właśnie raczej nie ma takiej możliwości by smoczek się zassał wokół ust i odcisnął.

ja mam smoczki z canpol babies. Mała jest pyzata i czasem się jej odciska jak mocno ssie smoczka. Mały ma ten sam smoczek i jemu się nie odciska

Więc z tego wynika, że każdemu dziecku pasuje inny smoczek. Popróbuj mamy na rynku wiele marek , np. Lovi, Avent, Canpol, Nuk, MAM, Nuby itp.

Ja od samego początku używam smoczka Avent… Ostatnio wymieniałam Młodemu też na tą samą firmę, bo nie będę ryzykowała skoro mu przypasował :slight_smile: są bardzo fajne i duże wycięcia mają na nosek i brudkę…
Tak jak dziewczyny mówią, musisz popróbować i zobaczyć. Z tego co mi wiadomo najbardziej polecane są przez mamy smoczki firmy Avent i Lovi… :slight_smile:

My używamy Lovi bo innych nasza córka nie chcę brać ,druga używała kiedyś nuk… naszym zdaniem oba modele są świetne i polecamy a odciśnięcie w dużym stopniu zależy od pyzatej bużki dziecka …jeśli dziecko ma pyzatą bużkę to ciężko jakikolwiek smoczek dopasować …możesz spróbować smoczek z aventa bo jest tak tęż taki co ten plastik ma prosto a nie lekko wygięty tak jak przy innych smoczkach …mojej córce na początki próbowaliśmy avent dawać i odstęp od smoczka a buzki jest ogromny :slight_smile: sami zobaczcie ,ten smoczek wogole wygląda ma mega duży :slight_smile: myślę że w twoim przypadku Marto może się sprawdzić

My też w Avencie mieliśmy odstęp od buzi. Mały nie zaakceptował tego smoczka. Chwilę miał go w buzi i wypluwał.
Ja na naszym rynku nie spotkałam się z innymi smoczkami, które byłyby tak mało wyprofilowane. Więc twojemu dziecku powinien pasować i do buzi raczej nie będzie dociskał.

1

miałam ten sam problem przy obojgu ze względu na pyzatą buziulkę. Najlepiej sprawdza się w tym momencie Avent bo ma płaską otoczkę a nie wyprofilowaną. Córa bez problemu przerzuciła się na tę firmę z NUKA i Canpol Babies. Przy synku za to próbowałam z początku Lovi ale niestety im starszy tym większa pyza się z niego robiła więc i ten zaczął się odciskać. Obecnie kupiłam mu Aventa jest ok.

1

Dziękuję bardzo za liczne opinie :slight_smile: popróbuję :slight_smile: Wiem,że jest wiele smoczków na rynku jak również to, że każde dziecko jest inne :slight_smile: I dobrze :slight_smile:
Chodziło mi o Wasze opinie, żebym wiedziała jakie próbować :slight_smile:
Mała i tak smoczka ma do usypiania gdy się przebudzi lub do uspokojenia się w ciągu dnia, ale zazwyczaj ma go max. 5 min i wypluwa :slight_smile:
Myślałam, że po prostu jest jakiś który jest mięciutki- plastyczny, który dopasowuje się do kształtu buźki dziecka :slight_smile:
To moje pierwsze dziecko dlatego pewnie tak się wszystkim przejmuję… potówkami, sladem po smoczku, itd. …

Lepiej się przejmować niż oblewać dziecko :slight_smile:

Ja używałam smoczka Avent ale po 3 miesiącu zaczeła go gubić i zmieniliśmy na LOVI i jest ok

kasik324 dobre…; )
Z czasem mi już przychodzi, że zachowuje się jak przy drugim dziecku ale może dlatego, że znów jestem w ciąży…; )

Ja używam smoczka z lovi i mój synek jest bardzo zadowolony,wiadomo że nie każdemu dziecku podejdzie i trzeba próbować różne,ale ja za pierwszym razem kupiłam lovi i od razu ssał,butelke też mam z lovi i jest bardzo dobra i lubi z niej pić.

smokuś to bardzo indywidualna sprawa, kazdy lubi inny, w dodatku dziecko zazwyczaj upatrzy sobie taki, jaki niekoniecznie podoba sie rodzicom, ja np jestem zakochana w smoczkach Lovi Retro z wąsami, ale mały najbardziej lubi najzwyklejszy aventu, taki dostał w szpitalu w niebieskim pudełku i innego rodxaju nie chce

Ja kupiłam jeden avent i jeden z lovi, kumpela mi mowila ze z lovi jej corka 3mala w buzce a avent nie chcial 3mac :slight_smile: zobaczymy jak to bedzie z naszym skarbem w lutym

Na razie nie używam, ale sobie czytam w necie opinie, bo myślę, ze przyjdzie moment, ze podam dziecku smoczek, ale chciałabym podac dobry, zeby nie uszkodził zgryzu i nie oduczył picia z piersi, polecajcie więc dalej.

Moja z Aventu wypluwala. Za to bardzo spasowal jej z Lovi. Co wazne konstrukcja tego smoczka nie zaburza odruchu ssania i mala nie ma problemu z cyckiem. Dodatkowo posiada takie otwory dzieki ktorym buzia sie nie odparza. Bardzo podoba mi sie seria day &night- raczka smoczka sie swieci i latwo znalezc w ciemnościach;-) dodatkowy plus to to ze nie ma gory ani dolu smoczka wiec obojętne jak go wlozysz dziecku do buzi :slight_smile: smoczek okazal sie dla nas zbawieniem bo niektore maluchy maja ogromna potrzebe ssania.