Mam ten sam problem, ale zakupiliśmy smoka calego odlanego z sylikonu, ktorego “motylki” są odchylone w przeciwnym kierunku od buźki. Jeszcze go nie przetestowaliśmy, bo jest od 4 mca.
Mój synek ma dwa ulubione smoczki i o dziwo jeden jest silikonowy a drugi kauczukowy. Daję synkowi smoczka tylko przy zasypianiu a po kilku minutach po zaśnięciu wypluwa go. Chciałam się z Wami podzielić zdjęciami mojego siostrzeńca który urodził się i przez dwa lata wychowywał we Włoszech. Zobaczcie same jakie tam cumelki mają:).
Anna właśnie taki małemu kupiliśmy, tylko nie przylega do policzków
Sa teraz takie smoczki Philips avent mini, nie probowalam, ale moze warto:)
Moj synek uzywa smoczka firmy Avent, smoczek swietny, co najwazniejsze nie odciska sie i synkowi niemrobia siempotowki jak po innych, ale tak jak mamy pisza, smoczek to indywidualne upodobanie kazdego dziecka;)
a dla mojej córki najlepsze są smoczki Lovi, innych nie tknie
Dla nas też teraz najlepsze sa Lovi. Inne nie pasują do buzi. A teraz nawet synek sobie wyciąga z buzi smoczki i ogląda obrazki.
lovi i avent
Ania moja ciocia tez mieszka we Wloszech i dokladnie takich samych smoczkow uzywala ![]()
z takich mega miękkich smoczków to polecam te kauczukowe i smoczki do butelek tomme tippi czy jakos tak
są mega mięciutkie…z lovi tez są miekkie ale nie aż tak bardzo…trzeba próbować… mój się nie poddusza i jest zadowolony z tych smoków ![]()
Witam,
czy macie jakieś rady na nauczenie niemowlaka ssać smoczek?
Moja córka bardzo łapczywie je. Z tego powodu ma kolki i jest niemal ciągle niespokojna. Uspokaja się za to przy piersi.
Przez co je i je i je i z tego też boli ją brzuszek…I tak koło się zamyka.
POłożna sugeruje przyuczenie do smoczka, przy którym powinna się uspokajać, tylko że dziecko od urodzenia nie jest zainteresowane smoczkiem. Wypluwa, dławi się, nawet raz zwymiotowała przy próbie cmokania.
Mam smoczki lovi, nuk i nic… Moczyłam w swoim mleku i troszkę udawało jej się cmokać, ale bez przytrzymywania smoczka palcem mała od razu go wypluwa i od razu czarna rozpacz. Na dramaty pomaga tylko cyc.
Beata odkąd mamy smoczki Lovi moja mała robi to samo wyciąga z buzi i z zaciekawieniemje ogląda obrazki, ogląda go dokladnie z każdej strony, z powrotem wkłada do buzi i znowu wyciąga i ogląda. Czasami jak ją usypiam i kątem oka obserwuję,to usmieje się pod nosem ![]()